spróbował wie, że żadne suszone odpowiedniki dostępne w Polsce nie zastąpią tych świeżych. Otóż świeże figi idealnie komponują się z mięsem, serami, pasują do sałatek, makaronów, ciast oraz… deserów! Dzisiaj naszła mnie ochota na figi pieczone, z delikatną nutką wanilii, cynamonu, malin i mięty. Mój dzisiejszy przysmak jest idealną alternatywą na podwieczorek dla dwojga, ponieważ jak już wspomniałyśmy wcześniej(...)prażymy je, dość często mieszając – pilnując by się nie spaliły. Po upływie czasu pieczenia figi układamy na talerzu i podajemy polane sosem śmietankowo-miętowym oraz z odrobiną konfitury malinowej i posypujemy prażonymi migdałami. Idealnie komponują się również ze świeżymi liśćmi mięty. Smacznego! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement
Symfonia SmakówTak jak obiecałam, kolejna kulinarna recenzja i konkurs dla Was :) A do zdobycia "Zdrowe słodkości na każdą porę dnia" autorstwa Katarzyny Maciejko-Zielińskiej od Wydawnictwa Samo
Moje Kuchenne RewelacjeNa karnawałowe przyjęcie, na podwieczorek, do pracy, na wycieczkę albo jako prezent. Błyskawiczne w przygotowaniu, bardzo smaczne - wręcz uzależniające :) Wafle ryżowe z gorzką czekoladą i bakaliami
Smakuje zdrowoMam dla Was opracowany przepis na wytrawną wersję „wegańskiego Twixa” ale jest tak gorąco, że dziś zaproponuję bardzo lekkie ciasto z delikatną pianką, lekkie
greenscarfNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachokazji, trzymając się hasła przewodniego: Zapomniane - na nowo odkryte. Jest to nie lada gratka również z perspektywy cenowej - za potrawę w restauracji zapłacimy jedynie 10 zł, za deser 7 zł. Poruszanie się między lokalami to żaden problem. Ze specjalną mapką pobraną z Internetu lub dostępną w każdej restauracji biorącej udział w akcji nie sposób się zgubić. Wczoraj, wraz z przyjaciółką(...)placki z brukwi… Ładnie wyglądało, smakowało gorzej. Placki z brukwi trochę to wszystko ratują, bo były bardzo smaczne. A jeszcze jeden plus, za sos z pokrzywy. 4/10 8. Malinowa 9/10 pkt Potrawka z kurczęcia polskiego z marchewką z groszkiem i dzikim ryżem Kiedy weszliśmy do środka Malinowej przytłoczyło nas nieco samo miejsce. Nie byliśmy przygotowani na wchodzenie do strojnych wnętrz
Życie zamknięte w smakumalin i postanowiłam je wziąć. Miałam ogromny dylemat, co z nimi zrobić. Nie wiedziałam, czy chciałabym zjeść je sztuka po sztuce bez żadnych dodatków, czy wyczarować z nich smakowity deser. Padło na to drugie i zniknęło w mig! Chodzi tutaj oczywiście o kakaowy tofurniczek z malinami. Moim zdaniem niebo w gębie, ciekawe czy i Wam przypadnie do gustu? Z tego(...)konsystencji. Gdy mleczko już ostygnie, dolewamy je do masy z tofu i mieszamy do ich całkowitego połączenia. Całość wylewamy na schłodzony spód i ponownie wstawiamy do lodówki. Składniki na malinową żelkę: - 150g malin - 1 łyżeczka ksylitolu - 4g agaru + niewielka ilość wody do rozpuszczenia Maliny miksujemy wraz z ksylitolem na mus. Przekładamy go do rondelka i podgrzewamy. Dodajemy agar rozpuszczony
Be Fit Be StrongNie ma chyba lepszego sposobu na jesienny podwieczorek, niż pieczone jabłka. Ja przygotowałam je w dwóch wersjach - mocno słodkie z nadzieniem bananowo-owsianym, pięknie pachnące cynamonem
Powiedz dietom nieDziś mam dla Was przepis na znakomitą, kruchą, maślaną tartę ze śliwkami, winogronami, słodką galaretką i owocową, puszystą pianką. Ciasto jest pyszne, idealne
Rozpustne gotowaniemojprzepisna.pl | Domowa masa cukrowa vel lukier plastyczny Lukier plastyczny, masa cukrowa, plastyczna masa cukrowa, fondant są różne nazwy, jednak cel ten sam, dekoracja tortu. Innymi sposobami
moj przepis naTak... minęły już dwa lata, jeden miesiąc i dwanaście dni odkąd nasz świat zmienił się na zawsze. Od tamtej pamiętnej niedzieli, drugiego października 2011 nigdy nie
Kuchnia po mojemuLatem stragany uginają się od świeżych warzyw i pysznych, soczystych owoców. Niestety okres na poszczególne gatunki jest tak krótki, że często mija niezauważalnie. Kiedy na straganach
Moja DelicjaTo jest pierwszy w życiu tort jaki upiekłam i do tego wegański. Dotychczas nie przepadałam za tym rodzajem wypieków, ze względu na kremy, których po prostu
greenscarfWitajcie, tort upiekłam w czerwcu, ale dopiero teraz dodaje przepis :) Robiłam już bardzo podobny, ale ten ma troszkę inny krem, dodałam do niego mascarpone :) (Biszkopt z
The Sweet DamselImieninowy torcik na półkruchym, daktylowym spodzie. Jego dekoracja jest prosta do wykonania, a efekt zachwycił solenizantkę :) Składniki: Ciasto: margaryna bezmleczna 100 g mąka bezglutenowa mix
głodny alergik