już jest inny smak. Świetnie sprawdzi się również na śniadanie wielkanocne. Na blogu znajdziecie również przepis na pastę jajeczną z serem i ogórkiem kiszonym oraz na pastę z makreli wędzonej . Składniki: * 8 jajek ugotowanych na twardo * sól i pieprz do smaku * 1 łyżka majonezu * pół łyżeczki musztardy sarepskiej * szczypiorek drobno posiekany Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek
Zrób to smacznieJajka i wędzone ryby to sprawdzone połączenie. Wszyscy chyba znają, i przeważnie lubią, pasty rybno jajeczne , przygotowywane właśnie z wędzonych ryb, np. makreli lub szprotek, i ugotowanych na twardo jaj. Na Wielkanoc też możemy wykorzystać to połączenie i podać jajka właśnie z wędzonymi szprotkami. Jestem pewna, że zasmakują Wam tak bardzo jak mnie i moim domownikom. Jedynym problemem jest oddzielenie
Smaczna PyzaEdyta http://www.pasjasmaku.com/ Julianna - http://obiadgotowy.blogspot.com/ Marta http://kolorowo-torcikowo.blogspot.com Agnieszka - http://www.wilczkowyswiat.pl/ Pasta kanapkowa z konserwy rybnej z marchewką 1 puszka filetów rybnych w pomidorach (może być śledź lub makrela) mała marchewka pół jabłka 1-2 łyżki majonezu pół małej cebulki Rybę przekładamy do miseczki. Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach a jabłko na oczkach grubszych. Cebulkę drobno kroimy
sierotka maRysia w kuchnikanapek. Jak w przypadku większości past przygotowuje się ją bardzo szybko i prosto. Dodatek prażonej cebulki nadał jej ciekawej struktury i smaku. Pyszna Naprawdę warto spróbować. Składniki: 1 puszka makreli w sosie pomidorowym 300 g 3 łyżki prażonej cebuli (u mnie Fanex) serek śmietankowy mielony 250 g pieprz do smaku Przygotowanie: Do miski przekładamy całą rybę wraz z sosem pomidorowym
Słodkie okruszkiosób, które tak jak ja nie jedzą zbyt dużo ryb. Kiedyś nie jadłam ich wcale, ale dałam się przekonać, że ryby są zdrowe. Tak naprawdę smakuje mi jednak tylko makrela i tuńczyk z puszki. Na szczęście jest sporo suplementów zawierających kwasy Omega-3 pochodzące z ryb np. sklep.natural.pl. Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie ! Artykuł Truskawkowy
Ugotowane pozamiataneBardzo smaczne, a pracy mało. Przepis, a raczej pomysł, który możecie wypróbować. Parówki w przepisie można zastąpić kabanosem. Na blogu znajdziecie przepisy również na inne krokiety np. takie z makrelą wędzoną , pyszne krokiety z pieczarkami czy krokiety z ziemniakami serem i boczkiem . Składniki na 10 szt 10 kromek chleba tostowego 5 długich cienkie parówki 2 jajka 2 łyżki śmietany
O kuchni z uczuciemsiebie, to co akurat macie w domu. Mogą to być świeży koperek, zielony ogórek, pomidorek, liść sałaty, rukoli, a nawet cienki krążek cebuli... Smacznego:) Składniki: 1 większa makrela wędzona obrana ze skóry i ości 2 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę 2,5 łyżki sosu tatarskiego z konserwowymi ogórkami - jest na moim blogu 1 łyżeczka musztardy
Zasmakuj Kuchnitego szybkie wykonanie i zdrowa pasta pojawia się na kanapkach w mgnieniu oka - prosto i smacznie:) W naszym domu dość często goszczą na śniadanie tego typu pasty. Także z makreli, ciecierzycy, soczewicy. Do tego ogórek, pomidorek, liść sałaty, jest wtedy przyjemnie - zdrowo i kolorowo:) Dziś padło na twarożek. Zamiast papryki możecie dodać pokrojonego w kostkę pomidora lub zielonego ogórka. Składniki
Zasmakuj Kuchniszybka, cudownie smakuje, nadaje się idealnie na śniadanie do pudełka w pracy ale nie tylko, można ją zajadać jak tylko poczujecie głód. Polecam gorąco, zdrowie na talerzu. Sałatka z makreli, oliwek i pomidorów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieryby, ugotowane na twardo jajko, makaron, ryż, kuskus, kasza, prażone pestki... Do tego lekki dressing lub ulubiony sos. Możliwości jest całe mnóstwo. Mój słoik zawierał makaron risini, kawałki wędzonej makreli, marchewkę po koreańsku , suszone pomidory, awokado, rukolę i pestki dyni. W najbliższym czasie postaram się pokazać jeszcze kilka smakowitych pomysłów na sałatkę w słoiku. A u Was co dziś dobrego
Obiad gotowytrwa godzinę - dwie. Da radę wytrzymać, bo przez ten czas najczęściej skupiam się na dodatkach. Takie bułeczki z serem można podawać bardziej na wytrawnie - może z musem z makreli? z twarożkiem i grubo posiekanym szczypiorem? z gorącą prosto z patelni jajecznicą? z sałatą i plastrem wędliny z ulubionym dipem? a może z czymś pieczonym "na szaro", np. karkówką, boczkiem
Zasmakuj Kuchnipyszne danie mam dla Was. Jadacie ryby? te chude czy te tłuściejsze? U nas na talerzu i takie i takie mają wzięcie choć te tłuściejsze tak jak halibut czy makrela mają więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3, potrzebnych aby organizm prawidłowo funkcjonował. Tym razem na talerzu polędwiczka z dorsza, chuda, pyszna i nie należy jej przegotować bo będzie sucha, dlatego
Moje Małe Czarowanielasania ze szpinakiem i orzechami. Wiosna to twarożek i lody ze szczawiu, pory duszone w piwie i omlet ze smardzami. Czym smakuje lato? Melonem w porto z imbirem, makrelą i fenkułem z morelami. Bardzo podoba mi się przystępność przepisów. Są rozbite na poszczególne czynności i mają śródtytuły, więc się nie pomylimy. Naprawdę rzadko się to zdarza przy przepisach zawodowego
Ugotowane pozamiataneKanapki z pastą z makreli rozeszły się wczoraj jak „ciepłe bułeczki” https://mamazmiasta.wordpress.com/2016/05/07/pasta-z-makreli/ dlatego na niedziele postanowiłam przygotować również coś do smarowania pieczywa. Znalazłam przepis na krem z wątróbki w gazetce z biedronki i postanowiłam wypróbować. Za wątróbką nie przepadam ale w tej wersji naprawdę mi posmakowała. Składniki: 500 g drobno pokrojonej wątróbki drobiowej 100 g masła
Mama z miasta