makrela - 1690 przepisów (strona:85/113)

PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM 117

już jest inny smak. Świetnie sprawdzi się również na śniadanie wielkanocne. Na blogu znajdziecie również przepis na pastę jajeczną z serem i ogórkiem kiszonym  oraz na pastę z makreli wędzonej . Składniki: * 8 jajek ugotowanych na twardo * sól i pieprz do smaku * 1 łyżka majonezu * pół łyżeczki musztardy sarepskiej * szczypiorek drobno posiekany Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek

Zrób to smacznie
Jajka z wędzonymi szprotkami 124

Jajka i wędzone ryby to sprawdzone połączenie. Wszyscy chyba znają, i przeważnie lubią, pasty rybno jajeczne , przygotowywane właśnie z wędzonych ryb, np. makreli lub szprotek, i ugotowanych na twardo jaj. Na Wielkanoc też możemy wykorzystać to połączenie i podać jajka właśnie z wędzonymi szprotkami. Jestem pewna, że zasmakują Wam tak bardzo jak mnie i moim domownikom. Jedynym problemem jest oddzielenie

Smaczna Pyza
Pasta kanapkowa z konserwy rybnej z marchewką – Lubelski Kociołek 237

Edyta http://www.pasjasmaku.com/ Julianna - http://obiadgotowy.blogspot.com/ Marta http://kolorowo-torcikowo.blogspot.com Agnieszka - http://www.wilczkowyswiat.pl/ Pasta kanapkowa z konserwy rybnej z marchewką 1 puszka filetów rybnych w pomidorach (może być śledź lub makrela) mała marchewka pół jabłka 1-2 łyżki majonezu pół małej cebulki Rybę przekładamy do miseczki. Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach a jabłko na oczkach grubszych. Cebulkę drobno kroimy

sierotka maRysia w kuchni
Rybna kremowa pasta kanapkowa z prażoną cebulką 147

kanapek. Jak w przypadku większości past przygotowuje się ją bardzo szybko i prosto. Dodatek prażonej cebulki nadał jej ciekawej struktury i smaku. Pyszna Naprawdę warto spróbować. Składniki: 1 puszka makreli w sosie pomidorowym 300 g 3 łyżki prażonej cebuli (u mnie Fanex) serek śmietankowy mielony 250 g pieprz do smaku Przygotowanie: Do miski przekładamy całą rybę wraz z sosem pomidorowym

Słodkie okruszki
Truskawkowy kisiel Omega-3 124

osób, które tak jak ja nie jedzą zbyt dużo ryb. Kiedyś nie jadłam ich wcale, ale dałam się przekonać, że ryby są zdrowe. Tak naprawdę smakuje mi jednak tylko makrela i tuńczyk z puszki. Na szczęście jest sporo suplementów zawierających kwasy Omega-3 pochodzące z ryb np. sklep.natural.pl. Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie ! Artykuł Truskawkowy

Ugotowane pozamiatane
Krokiety z chleba tostowego 415

Bardzo smaczne, a pracy mało. Przepis, a raczej pomysł, który możecie wypróbować. Parówki w przepisie można zastąpić kabanosem. Na blogu znajdziecie przepisy również na inne krokiety np. takie z makrelą wędzoną , pyszne krokiety z pieczarkami  czy krokiety z ziemniakami serem i boczkiem . Składniki na 10 szt 10 kromek chleba tostowego 5 długich cienkie parówki 2 jajka 2 łyżki śmietany

O kuchni z uczuciem
Pasta z makreli, jajek i sosu tatarskiego 142

siebie, to co akurat macie w domu. Mogą to być świeży koperek, zielony ogórek, pomidorek, liść sałaty, rukoli, a nawet cienki krążek cebuli... Smacznego:) Składniki: 1 większa makrela wędzona obrana ze skóry i ości 2 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę 2,5 łyżki sosu tatarskiego z konserwowymi ogórkami - jest na moim blogu 1 łyżeczka musztardy

Zasmakuj Kuchni
Pasta z twarogu i fety na kanapki 184

tego szybkie wykonanie i zdrowa pasta pojawia się na kanapkach w mgnieniu oka - prosto i smacznie:) W naszym domu dość często goszczą na śniadanie tego typu pasty. Także z makreli, ciecierzycy, soczewicy. Do tego ogórek, pomidorek, liść sałaty, jest wtedy przyjemnie - zdrowo i kolorowo:) Dziś padło na twarożek. Zamiast papryki możecie dodać pokrojonego w kostkę pomidora lub zielonego ogórka. Składniki

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z makreli, oliwek i pomidorów 212

szybka, cudownie smakuje, nadaje się idealnie na śniadanie do pudełka w pracy ale nie tylko, można ją zajadać jak tylko poczujecie głód. Polecam gorąco, zdrowie na talerzu. Sałatka z makreli, oliwek i pomidorów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka w słoiku do pracy 173

ryby, ugotowane na twardo jajko, makaron, ryż, kuskus, kasza, prażone pestki... Do tego lekki dressing lub ulubiony sos. Możliwości jest całe mnóstwo. Mój słoik zawierał makaron risini, kawałki wędzonej makreli, marchewkę po koreańsku , suszone pomidory, awokado, rukolę i pestki dyni. W najbliższym czasie postaram się pokazać jeszcze kilka smakowitych pomysłów na sałatkę w słoiku. A u Was co dziś dobrego

Obiad gotowy
Bułeczki z serem 186

trwa godzinę - dwie. Da radę wytrzymać, bo przez ten czas najczęściej skupiam się na dodatkach. Takie bułeczki z serem można podawać bardziej na wytrawnie - może z musem z makreli? z twarożkiem i grubo posiekanym szczypiorem? z gorącą prosto z patelni jajecznicą? z sałatą i plastrem wędliny z ulubionym dipem? a może z czymś pieczonym "na szaro", np. karkówką, boczkiem

Zasmakuj Kuchni
Polędwica z dorsza w szynce dojrzewającej 154

pyszne danie mam dla Was. Jadacie ryby? te chude czy te tłuściejsze? U nas na talerzu i takie i takie mają wzięcie choć te tłuściejsze tak jak halibut czy makrela mają więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3, potrzebnych aby organizm prawidłowo funkcjonował. Tym razem na talerzu polędwiczka z dorsza, chuda, pyszna i nie należy jej przegotować bo będzie sucha, dlatego

Moje Małe Czarowanie
“Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie”- recenzja 163

lasania ze szpinakiem i orzechami. Wiosna to twarożek i lody ze szczawiu, pory duszone w piwie i omlet ze smardzami. Czym smakuje lato? Melonem w porto z imbirem, makrelą i fenkułem z morelami.   Bardzo podoba mi się przystępność przepisów. Są rozbite na poszczególne czynności i mają śródtytuły, więc się nie pomylimy. Naprawdę rzadko się to zdarza przy przepisach zawodowego

Ugotowane pozamiatane
Krem z wątróbki na kanapki 232

Kanapki z pastą z makreli rozeszły się wczoraj jak „ciepłe bułeczki” https://mamazmiasta.wordpress.com/2016/05/07/pasta-z-makreli/ dlatego na niedziele postanowiłam przygotować również coś do smarowania pieczywa. Znalazłam przepis na krem z wątróbki w gazetce z biedronki i postanowiłam wypróbować. Za wątróbką nie przepadam ale w tej wersji naprawdę mi posmakowała. Składniki: 500 g drobno pokrojonej wątróbki drobiowej 100 g masła

Mama z miasta

Proponowane wyszukiwania