makrela - 1690 przepisów (strona:78/113)

Przepisy na Wielkanoc 88

gustu i zrobią dobre wrażenie na gościach Przy okazji życzę Wam smacznych, zdrowych i rodzinnych świąt. Smacznego! Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Pasta z makreli wędzonej z jajkami Sałatka wiosenna z ogórkiem, rzodkiewką i jajkami przepiórczymi Jajeczka przepiórcze z łososiem, kiełkami i majonezem Jajka faszerowane na dwa sposoby – ze szczypiorkiem oraz suszonymi pomidorami Jajka nadziewane

Kuchnia Bazylii
Czy warto suplementować OMEGA 3? 163

bogatych w ALA oraz EPA i DHA. ŹRÓDŁA KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA 3 W ŻYWNOŚCI Kwas eikozapentaenowy i kwas dokozaheksaenowy znajdują się głównie w tłustych rybach morskich, jak łosoś, śledź, makrela, tuńczyk, sardynka, pikling, owocach morza, ale także w tranie.  Z kolei kwas α-linolenowy w znaczących ilościach występuje w produktach pochodzenia roślinnego. Jego głównym źródłem są nasiona siemienia

Zdrowie na języku :P
Sałatka ze słoika – z bobem i fasolką 137

drobne kulki mozzarelli lub klasyczna mozzarella pokrojona w kostkę, bundz, ser bałkański, a także miękki ser kozi i owczy. Inna wędzona ryba? Pasuje wędzony na ciepło łosoś, pstrąg albo makrela. Nawet szprtki! A nawet ośmiornica albo krewetki z zalewy zrąbią z tej sałatki bardzo wykwintną pozycję. Do takiego zestawu smaków pasuje też jajko na twardo, świeże i suszone pomidory, oliwki

Karo in the Kitchen
Czy można jeść w ciąży … 3592

względu na ryzyko zatruć pokarmowych. Dlatego jeśli masz ochotę na sushi niech będzie z pieczoną, smażoną rybą lub w wersji wege. Czy można jeść w ciąży wędzonego łososia, wędzoną makrelę, wędzone ryby? Nie można ryb surowych i wędzonych na zimno, można ryby wędzone na gorąco. Czy można jeść w ciąży śledzie? Tak. Czy można jeść w ciąży kogel – mogel

Dorota Smakuje
Hummus – najlepszy 157

Zajrzyj też do: – pasta z soczewicy – pasta z kurczaka – pasta z wędzonych szprotek – pasta z łososia wędzonego – pasta z suszonymi pomidorami – pasta z makreli – pasta z zielonych oliwek – pasta jajeczna – pasta z papryką marynowaną – pasta z paluszków krabowych – pasta łososiowa z gruszką Artykuł Hummus – najlepszy pochodzi z serwisu

nietylkopasta.pl
Masełko czosnkowo-ziemniaczane 146

łyżkami wody i przyprawić do smaku pieprzem i octem, ewentualnie szczyptą cukru pudru. Pasuje do mięs, ryb z grilla, opiekanego chleba. U mnie będzie dziś do wędzonej makreli:) Oliwę można zastąpić np. olejem rzepakowym, jeśli nie lubimy specyficznego smaku oliwy z oliwek. Przepis znalazłam w jakimś kolorowym czasopiśmie

Proste Potrawy
Pomysły na śniadania w marcu 139

parze z pomidorami Sałatka z kabanosami Makaron po chińsku z omletem Pierogi z soczewicą Warzywa na patelnię Sałatka z kurczakiem, awokado, serem pleśniowym i cytrusami Sushi z wędzoną makrelą, ogórkiem i jabłkiem Kopytka jaglane Omlet z jarmużem Surówka z kapusty pekińskiej z pieczonym burakiem, groszkiem i olejem lnianym Pierogi z kaszą gryczaną i serem Artykuł Pomysły na śniadania w marcu

Dorota Smakuje
Sałatka makaronowa z tuńczykiem 95

idealna na kolację, a następnego dnia świetnie sprawdzi się do pudełka do pracy lub na lunch do szkoły. Jeśli nie jesteście fanami tuńczyka możecie wykorzystać inną rybkę np. wędzoną makrelę lub wędzonego na ciepło tuńczyka. Sałatka makaronowa z tuńczykiem Składniki: 200 g małych świderek (lub innego makaronu) 4 ogórki kiszone 4 jajka 1 puszka kukurydzy 2 puszki tuńczyka

PatiGotuje
Guacamole 142

zwolenników awokado polecam przepisy na: Orzechową truflę z awokado Pestka z awokado Sałatkę z awokado Sałatkę z komosy ryżowej i awokado Spring rolls z awokado i krewetkami Tatar z makreli wędzonej i awokado Sałatkę z awokado i kalmarów Sałatkę z awokado, chia i pieczonej papryki Tatar z łososia, z mango, na awokado Zupę kokosowa z awokado i porem   Wydrukuj

mojewypiekiinietylko
Slow food w górach – Villa Greta i przepisy z puszystym serkiem 225

majonezie, a dzięki cytrynie i świeżym ziołom, jej smak jest zupełnie inny i świeży. Przygotowaliśmy ją razem. Pasta z wędzonego pstrąga (jak mówił David świetnie sprawdzi się też wędzona makrela czy łosoś) pasuje zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Można z niej zrobić też małe, wykwintne przystawki na przyjęcie (podając na pumperniklu, grzance czy w kruchych mini-tartaletkach

Poezja smaku
Domowy paprykarz szczeciński 96

skład, mimo tego że ma w nim najprostsze składniki. Dlatego właśnie postanowiłam zrobić swój domowy paprykarz szczeciński. Wystarczy ryż, warzywa, przyprawy no i wędzona ryba – ja użyłam wędzonej makreli, ale spokojnie można dodać inną rybę. Polecam! Składniki: 250g wędzonej ryby – jest to waga po obraniu skóry oraz ości i kręgosłupa 100g ryżu – ugotowanego 1 marchewka, starta

Życie ze smakiem
Łosoś z noodlami 105

kawałek nie był przesadnie gruby. Jeśli macie dość duże kawałki ryby potrzymajcie ją chwilę dłużej na ogniu. Lubisz ryby? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Pastę z wędzonej makreli . The post Łosoś z noodlami appeared first on MeCooks

mecooks
Co jeść i jak dbać o zęby by by były zdrowe i białe? 132

produkty mleczne, takie jak: jogurt naturalny, kefir czy maślanka. Aby wapń być lepiej wchłaniany musimy dostarczyć organizmowi witaminę D. Najlepszym jej źródłem są tłuste ryby, takie jak łosoś czy makrela. Pamiętajmy, że witamina D ma kluczowe znaczenie dla twardości zębów i kości, ponieważ reguluje w organizmie gospodarkę wapniowo-fosforanową i odpowiada za prawidłową mineralizację szkliwa zębów. Warto też wprowadzić

Słodkie okruszki
Paprykarz do słoików 384

Składniki: 2 wędzone makrele średniej wielkości saszetka ryżu 100g 3 cebule 2 ząbki czosnku 2 papryczki chili 2 marchewki 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 1 kartonik przecieru pomidorowego papryka ostra i słodka w proszku do smaku pieprz czarny,ziołowy do smaku sól Ryż gotujemy w osolonej wodzie ok 7min od zagotowania wody. Studzimy. Z ryb usuwamy skórę, ości, a mięso rozdrabniamy

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania