Magdalena Szybkie pomarańczowe ciasto z kisiele m Marta Moskole Aga Makowe muffinki z serem Agnieszka Wigilijne babeczki Danuta Tatar z makreli wędzonej i awokado Joanna Błyskawiczne ciasteczka migdałowe Andruty biszkoptowo - kokosowe Magdalena Świąteczne ciasteczka z orzechami i czekoladą Sabina Stroik na stół Małgorzata
Magiczne Życie Martywytworzonej przy duszeniu warzyw. To bardzo dobry sposób na szybki i zdrowy posiłek z rybką w roli głównej. Jesiena rybka duszona na warzywnej parze. 4 - 6 filetów makreli około 1/2 kg miąższu dyni 1 czerwona papryka 1 duża cebula pęczek koperku sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku 1 łyżeczka oleju rzepakowego 100 g ryżu ugotowanego
Gotuj Sam!tylko do pysznych owocowych lub wytrawnych tart. Można z niego przygotować więcej ciasta, podzielić i wykładać foremki, faszerować na słodko lub wytrawnie (np. z musem z makreli, łososiem, warzywami z serem), wycinać różne wzory jak na ciasteczka, dodać orzechy i polewać czekoladą. Poniżej przepis na ciasto kruche. Składniki: 220 g mąki pszennej 100 g dobrego jakościowo masła
Zasmakuj Kuchniwitaminy D (200 IU) zawiera około: Źródło: www.spirulina.pl 3 duże jajka 500 g dorsza 40 g łososia 20 g śledzia w oleju 60 g wędzonej makreli 40 g pstrąga tęczowego 450 g wątróbki wieprzowej/wołowej 100 g tuńczyka z puszki 20 000 g mleka krowiego 2 000 g sera żółtego Źródłem witaminy D w organizmie jest przede wszystkim synteza
Vroblewska-fitlifewykorzystujemy ją do bruschetty. Bardzo polubiłam wszelkie pasty. Odkąd Brat mojego Męża zaczął nas raczyć od czasu do czasu na stole rozmaitymi pastami, w tym z ciecierzycy, z makreli i innych, zawsze pysznych, przypadły mi do gustu tego typu przekąski. Pomyślałam, że faktycznie to świetny pomysł i urozmaicenie na kanapkę zamiast wędliny czy sera. Dużym plusem takich
Zasmakuj Kuchnikonsystencję. Dzięki temu, że są o miękkim smaku, są również doskonałym uzupełnieniem wielu innych składników sushi. Istnieje wiele innych opcji popularnych dodatków: ryby i owoce morza, w tym makrela, ryby, łosoś – w tym także dodatek wędzonego łososia. Również małe krewetki, krewetki tygrysie, chude płaty tuńczyka - są dobrym wyborem. Istnieje wiele osób, które obawiają się użycia surowej ryby w ich sushi
Kuchcik gotujeulubionych dań przyrządzanych z ziemniaków. Czasem, gdy twórczość idzie za daleko smaruję je twarożkiem ze świeżo skrojonym szczypiorkiem, sypię świeżo zmielonym pieprzem lub serwuję z pastą z wędzonej makreli (taką pastę znajdziecie na moim blogu w zakładce Sosy, dipy, pasty). Składniki: 1 kg ziemniaków 2 średnie cebule 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej / kukurydzianej sól i pieprz
Zasmakuj Kuchnistudia kulinarnego, gdzie razem z Chefem Jerzym Nogalem przygotowaliśmy kremową zupę z dyni Hokkaido z pesto z orzeszków cedrowych, awokado, natki pietruszki i oleju rzepakowego z wędzoną makrelą zapiekaną w razowym cieście. Drugim daniem była gruszka w czerwonym winie z bryndzą, miodową granolą z orzechów włoskich, tymiankiem i aksamitnym sosem pomarańczowym. Część zdjęć dzięki uprzejmości organizatora
Kulinarne przygody Gatityoraz tradycyjne polskie kiełbasy, a także dodatki w postaci pieczywa i sosów oraz deskę ryb za 38 zł, na których możemy znaleźć m.in. bałtyckiego łososia, śledzia, kłodzkiego pstrąga, czy makrelę. Wybór ryb, które znajdą się na deskach, w dużej mierze zależy od sezonu i dostaw, a więc mogą się one zmieniać. Wszystkie wędzone produkty można również kupić
Food Squaresię na nie nie tylko dorośli ale też dzieci. Składniki: 6 kromek chleba tostowego kilka liści sałaty lodowej kilka rzodkiewek kilka żółtych pomidorków oliwki nadziewane 100 g wędzonej makreli lub dorsza 100 g białego sera 1/2 cebuli łyżka majonezu sól, pieprz Kromki chleba obkroić ze skórek. Biały ser wymieszać z rybą, posiekaną cebulą i majonezem, doprawić solą i pieprzem
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaRyby do wędzenia, zarówno morskie jak i jeziorowe powinny być tłuste. Ja wędziłam pstrągi, karpie, dorsze, makrele i jesiotry. Ryby można wędzić na zimno jak i na ciepło, w całości lub dzwonkach. Ryby do wędzenia nie muszą być skrobane, należy je umyć i wypatroszyć. Dzisiaj podam przepis na wędzenie ryb w wędzarni, na ciepło
Kulinarne Fantazje Marioliodrobina ketchupu do smaku – bazylia/pietruszka Co jeszcze można dodać? To zależy od Waszych zachcianek, ale spróbujcie – suszone pomidory – tuńczyka z puszki (albo inną rybkę np. makrelę) – szynkę Nasza wersja jest z tuńczykiem! Jajka i ser utrzeć na tarce (grube oczka). Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić widelcem. Bazylię i pietruszkę posiekać drobno. Wszystko wymieszać. Dodać jogurtu (jakieś
Szybko Tanio Smaczniewielkość to ok. 30-80 cm i ok. 2 kg wagi. Maksymalna wielkość dorsza bałtyckiego może jednak dojść aż do 1,3 m. Dorsze żywią się mniejszymi rybami głównie makrelami, małymi śledziami i narybkiem. Jest to jedna z najłatwiej dostępnych ryb w naszym kraju. Jej połowem zajmuje się bowiem większość nadbałtyckich kutrów. Dorsz – sprawdź w Makro.pl Jakie właściwości
Codogararobię to nie robię, ale jak zacznę to robię bardzo często. Tak jest teraz, dopiero była z soczewicą i rybą a teraz taka. Dziś pastę z wędzonego łososia i makreli z jajkiem i cebulką. Taka pasta świetnie smakuje z pieczywem na śniadanie lub kolację. Do pasty użyłam dla podkręcenia smaku musztardy, którą też bardzo lubię. Może się skusicie i taką
Ewa w kuchniSzybkie i proste w przygotowaniu sakiewki z ciasta francuskiego z ciekawym nadzieniem. Składniki: 1/2 szkl kaszy jaglanej ugotowanej mięso obrane z makreli wędzonej małej 1 średni burak ugotowany 1 op. ciasta francuskiego 1 łyżka kukurydzy z puszki szczypta soli pół łyżeczki pieprzu czarnego pół łyżeczki ziół prowansalskich czarnuszka sos:1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany kwaśnej 18% 1 łyżka ketchupu
słodkie i nie tylko historie kulinarne