rybą . Tym razem paprykarz, w którym zamiast ryby wędzonej użyłam świeżego (choć w sumie mrożonego) dorsza. Według mnie mimo wszystko lepszy jest paprykarz w pierwszej wersji czyli z mrożoną makrelą, ale ten też jest bardzo dobry. Tym razem jeszcze gorący paprykarz włożyłam do czystych i suchych słoików, które zakręciłam, odwróciłam do góry dnem i tak zostawiłam do ostygnięcia. Dzięki temu
Mama Gotujewielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 : http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/ryby-przeglad-najlepszych-dla-naszego-zdrowia_39570.html Ryby to przede wszystkim bogate źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 : http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/ryby-przeglad-najlepszych-dla-naszego-zdrowia_39570.html Składniki (na 7 porcji) pulpeciki: 1 wędzona makrela 0,5 kg dorsza (może być też inna ryba) koperek ( ile lubimy ;) ) 2 jajka bułka tarta sól, pieprz sos: 2 cukinie średnie 2 średnie cebule 1 prostokącik serka topionego śmietankowego
Idę coś wszamaćziołowym. Szpinak z serem wyłożyć na ciasto. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C. Jeść gorące z dodatkiem sałatki lub np. grzybków marynowanych . ----- Podobne: Zielone naleśniki z makrelą Ciasto ze szparagami, porami i serami Jarmużowa rolada z tuńczykiem Dawno się tak nie uśmiałam, jak przy książce Marty Obuch "Łopatą do serca" . Dobrze, że czytałam tylko w domu
Weekendy w domu i ogrodzieziemniaków, które zostaną po obiedzie można zrobić nie tylko kopytka czy placki, ale także kotleciki rybne. Ja dodałam tuńczyka, ale z powodzeniem sprawdzi się inna ryba, np. wędzona makrela. Kotleciki robi się szybko. Można je usmażyć lub upiec w piekarniku. 1,5 szklanki tłuczonych ziemniaków 1 puszka tuńczyka, odcedzonego 1 mała puszka odcedzonej kukurydzy (pół szklanki) 0,5 pęczka
Kucharzycazależy od tego jak często jemy ryby wędzone, jakie ryby jemy, jak zostały przygotowane i uwędzone. Jakie ryby wędzone wybierać? Do wędzenia nadają się zarówno ryby tłuste (np. łosoś, makrela), które wchłaniają z dymu więcej aromatu i smaku, jak i chude (np. dorsz). Jak zawsze świeżość ryby jest bardzo ważna. Osoba wędząca ryby powinna zadbać o to, by ryba była
Ciasna Kuchniasmaku. Nie ma co udziwniać na siłę. Składniki: 1 kg fileta z morszczuka mały koncentrat pomidorowy (90 g) 2 marchewki jedna duża cebula łyżeczka wędzonej papryki jedna wędzona makrela sól, pieprz kolorowy, cukier 300 g ryżu jaśminowego 2-3 papryczki chilli lub czerwona papryka słodka (opcjonalnie). Przygotowanie: Rybę osuszyć papierowymi ręcznikami. Przyprawić solą i pieprzem, a następnie usmażyć
Karczma Honoriettysportowe zakupy w sieci sklepów Decathlon. Aby wziąć w nim udział, należy kupić produkt objęty promocją (czyli wszystkie Salatino marki Graal, wszystkie tuńczyki marki Graal, wszystkie filety z makreli marki Graal) zachować paragon i dokończyć zdanie konkursowe: „Graal wiosną inspiruje mnie do…”. Zgłosić się do konkursu można zarówno za pośrednictwem formularza konkursowego: graal.pl/konkurs jak i wysyłając
Słodkie okruszkisportowe zakupy w sieci sklepów Decathlon. Aby wziąć w nim udział, należy kupić produkt objęty promocją (czyli wszystkie Salatino marki Graal, wszystkie tuńczyki marki Graal, wszystkie filety z makreli marki Graal) zachować paragon i dokończyć zdanie konkursowe: „Graal wiosną inspiruje mnie do…”. Zgłosić się do konkursu można zarówno za pośrednictwem formularza konkursowego: graal.pl/konkurs jak i wysyłając
Słodkie okruszkijeszcze biały ryż zastępujemy bardzo zdrową kaszą jaglaną. Wyszło pysznie, trudno powiedzieć która wersja smaczniejsza. :-) Jeśli jednak wolisz klasykę, zapraszam po przepis na zwykły paprykarz: TUTAJ . 2 wędzone makrele 2 woreczki kaszy jaglanej 2 sporej wielkości cebule 4 marchewki 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz olej 1. Kaszę gotujemy zgodnie
Szefowa kuchninieziemsko! Zawsze interesowały mnie nietypowe wersje klasycznych śródziemnomorskich potraw, dlatego przepis na frittatę z burakiem znaleziony w książce "The Medicinal Chef" Dale Pinnock od razu zwrócił moją uwagę. Wędzoną makrelę zamieniłam jednak na wędzonego pstrąga, moją ulubioną zaraz za doradą rybę. Dodałam też ziemniaczki pozostałe z obiadu, a brak szałwii zrekompensowałam świeży koperkiem. Buraczki i koperek to ostatnio moje smakowe
Chilli Czosnek i Oliwaporem (z jajkami) Żółta sałatka (z jajkami) Sałatka jarzynowa (z jajkami) Sałatka ziemniaczana pieczarkami Sałatki z rybami (innymi niż śledzie) : Sałatka z kalafiorem i tuńczykiem Sałata z wędzoną makrelą i pomidorkami Sałatka z ciecierzycy Sałatka z łososiem i awokado "Lato miłości" Wiliama Trevora leżało u mnie od kilku lat. A książkę kupiłam dla okładki podczas likwidacji jednej
Weekendy w domu i ogrodzieśrodka i zwijać jak na krokiety. Naleśniki obsmażać z różnych stron na niezbyt mocno rozgrzanym oleju. Podawać gorące z dowolną surówką. ----- Podobne: Zielone naleśniki z jarmużem i makrelą Krokiety bezglutenowe Sajgonki z surowymi warzywami Jakiś czas temu narzekałam, że przeczytałam kolejną książkę, w której bohaterowie są młodzi, piękni i bogaci. I udało mi się znaleźć pozycję o ludziach normalnych
Weekendy w domu i ogrodziePrzepis z zeszytu mamy - a to już gwarantuje, że będzie smaczny. To typowa pasta kanapkowa o gęstej konsystencji z makrelą i odpowiednimi dodatkami, które razem tworzą smak, którego nie trafimy w sklepie kupując gotową pastę. Przygotowuje się ją błyskawicznie i można ją podawać od razu, co sprawia, że jest to wprost idealne danie śniadaniowe
Milion Smakówawokado dojrzałe jajko ugotowane na twardo pół brokuła sól i pieprz papryczka chili wędzona makrela lub pstrąg łyżka soku z cytryny natka z pietruszki Brokuła gotujemy do miękkości. Lekko blendujemy. Dodajemy pokrojone w kostkę jajko, awokado i doprawiamy przyprawami oraz sokiem z cytryny. Na koniec dodajemy rybę. Mieszamy. Posypujemy drobno posiekaną natką. Podajemy z ulubioną grzanką
AZgotuj!