Bardzo prosta w przygotowaniu pasta, bez wyszukanych składników, a taka smakowita. Tym razem użyłam filetów z makreli, polecam jednak śledziowe. 2 puszka filetów śledziowych w oleju 3 jajka na twardo cebula średniej wielkości płaska łyżeczka musztardy Jajka i cebulę pokroić w drobmą kostkę. Filety wyjąć z oleju i rozdrobnić widelcem, niezbyt mocno. Dodać ok. 3 łyżki oleju z puszki, cebulę
Praktyczna plpłynność nie zależnie od temperatury.do nich zaliczamy kawasy Omega-3 . Głównym źródłem są nasiona lnu, kukurydza, nasiona słonecznika, nasiona soi, olej słonecznikowy, orzechy włoskie oraz ryby tj. łosoś, makrela, sardynki i tuńczyk. Jedne i drugie są korzystne dla naszego zdrowia, obniżając dodatkowo poziom złego cholesterolu LDL. Z drugiej strony zwiększają poziom dobrego cholesterolu HDL, który przeciwdziała
NaKońcuJęzykaszparagach. Kilka przepisów wypróbowałam dlatego mogę śmiało powiedzieć jest pysznie i polecić: Tosty w grillowanymi boczniakiam, papryką, szalotką i serem korycińskim Steki z rostbefu z aromatyczną marchewką Minikanapki z makrelą, cytrynowym twarożkiem i suszonymi pomidorami Omlet z chrupiącymi zielonymi warzywami
Brzuszki ŁakomczuszkiTakie pasty do kanapek to świetne urozmaicenie śniadaniowych, czy kolacyjnych kanapek. Najczęściej jednak goszczą u nas pasty rybne lub jajeczne: Pasta jajeczna Pasta rybna do kanapek Mus z wędzonej makreli Pasta z jajek Pasta z avocado i sałaty : Pasta z awokado i sałaty jest banalnie prosta do przygotowania, jednak smakuje wyśmienicie. Avocado / awokado w pastach doskonale zastępuje majonez gdyż jest
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjajka robiona na parze z dymką, 2 wafle ryżowe - kawa z mlekiem, jabłko - szaszłyki z kurczakiem (przepis na blogu) - duży pomarańcz - kromka chleba z dynią, 1/4 makreli Dzień 5 - 2 kromki chleba słonecznikowego, jajko na twardo, plaster polędwicy wędzonej, herbata zielona - warzywa z kaszą po chińsku (przepis na blogu) - owsianka: szklanka mleka 0%, 1/2 banana, 3 łyżki płatków owsianych
SMYKWKUCHNIzdrowo . No i okazuje się, że: kajzerka nie jest mi niezbędna, a dobre pełnoziarniste pieczywo smakuje wybornie; żółty ser też nie musi być jedzony codziennie, bo pasta z makreli rewelacyjnie spełnia swoje zadanie; ketchup można zrobić domowy bez różnych syfów; zamiast szynki, można zrobić cudowną domową wędlinę z piersi z kurczaka (która jest niesamowicie soczysta i ma mnóstwo smaku
Brzuszki ŁakomczuszkiGotową pastą posmarować pieczywo, na wierzchu posypać suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Z podanych składników wyszło mi 6 takich kanapeczek jak na zdjęciu. Polecam też: Pastę z wędzonej makreli Pastę serowo-jajeczną
Monia miesza i gotujejajek i sera dodałam koperek, szczypior oraz natkę, ale możecie zamienić je na inne swoje ulubione zioła. Zobacz przepis na Pastę jajeczną z kukurydzą i Pastę z makreli ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzawierzę, że było pyszne - bardzo udane połączenie :) sowa_nie_sowa 2011/10/07 08:15:07 Szczególnie dodatek pora jest trafiony; odkąd go odkryłam w zapiekance z wędzoną makrelą , odtąd stał się moim zastępcą cebuli w zapiekankach:) Pozdrawiam! lutka40 2011/10/07 11:12:50 Z porem musi świetnie smakować ren-ya 2011/10/11 21:24:54 Przedstawiłam komu trzeba Twój przepis i ... wczoraj
Zdrowa Kuchnia Sowyzasolenia, w przypadku Morza Bałtyckiego wynosi ono ok. 7 promili. Dorsz jest gatunkiem ryb niemigrujących. Zaliczany jest do drapieżników wśród ryb, żywi się mniejszymi rybami, takimi jak np. śledzie, makrele czy młodym narybkiem. Odżywiający się dobrze, dożywa nawet 20 lat. (źródło: "Dwie ryby - flądra i dorsz" G. Łapanowski, R. Pilecki ) Dorsz jest niesamowicie delikatny, zarówno w smaku
W kuchni Karmel-itkiSkładniki na 4 porcje: ? 4 kostki mrożonego mintaja ? 2 marchewki ? 1 mała pietruszka ? 1/2 selera ? 1 cebula ? 1 mała cukinia ? 50 g sera żółtego ? 100 g
To co kochamA u nas przy piątku rybka, a ponieważ Wielkanoc zbliża się dużymi krokami, wypróbowałam bardzo świąteczny sos chrzanowy. Morszczuk okazał się przepyszny a chrzan
To co kochamJak na piątek przystało w kuchni króluje rybka, a konkretnie smażony mintaj zamarynowany w sosie paprykowo-cebulowym. Sos ten już wcześniej wykorzystałam do marynowanego kurczaka. Zarówno
To co kochamPrzepis na ten aromatyczny mus z mintaja pochodzi z warsztatów kulinarnych AEP Makro – Pasztety, w których jakiś czas temu uczestniczyłam. Roladki rybne w liściach kapusty
To co kochamRyba po grecku tak naprawdę nie pochodzi z Grecji, ale o tym pewnie wszyscy już wiedzą. W polskich domach gości tak często, szczególnie na Wigilię, że
To co kocham