sycąca i pożywna, również jako danie na lunch czy kolację. Ogórki można zastąpić papryką konserwową, wtedy będzie bardziej kolorowa. Składniki na sałatkę makaronową z kurczakiem i brokułem: 150 g makaronu kolanka lub innego niezbyt drobnego 360 g wędzonego kurczaka (dałam udka, mogą też być piersi) puszka groszku 3 ogórki konserwowe 100 g cebulek marynowanych brokuł 3 spore łyżki majonezu sól(...)pieprz Przygotowanie Brokuła dzielmy na niewielkie różyczki i gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem po pół łyżeczki soli i cukru. Następnie odcedzamy go i pozostawiamy do przestygnięcia. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Po ugotowaniu i odcedzeniu, przelewamy go zimną wodą, aby się nie posklejał. Kurczaka i ogórki kroimy w kostkę. Cebulki przekrawamy na pół. Groszek odsączamy
e-PrzepisyKulinarnepomidorowym nie miałam ochoty, więc trochę pokombinowałam i zrobiłam coś w stylu dania jednogarnkowego. Oprócz pulpetów znalazły się w nim warzywa takie jak marchewka, pietruszka, cebula i pora, oraz makaron. Danie w miarę lekkie, dobre dla dzieci i dorosłych. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na pulpety: ok. 500g mięsa wieprzowego (u mnie schab) 1 cebula 1 łyżeczka musztardy(...)pora 0,5 cebuli listek laurowy 3 kulki ziela angielskiego 1 łyżka przecieru pomidorowego sól, pieprz czarny i ziołowy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku 200g makaronu świderki olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso wieprzowe zmieliłam razem z jedną cebulą w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa dodałam serek topiony, musztardę oraz przyprawy
Waniliowe Improwizacjeproste pesto dyniowe to tak wspaniała sprawa, a niedoceniana! Kręcimy pesto z różnych zielonych liści, a doskonałe wyjdzie nam też z dyni – bardziej kremowe, stanowi idealny sos do makaronu, pastę do chleba czy dip do maczania grissini na przyjęciach. Makaron z pesto dyniowym Read More Artykuł Proste pesto dyniowe z orzechami włoskimi – świetny sos do makaronu pochodzi
FlymetothespoonKolejny, podpowiedziany przepis na pyszne danie, delikatnie przez nas zmodyfikowany. Bazę stanowi makaron pappardelle, którego dotychczas nie znaliśmy. Jest rewelacyjny w smaku i strukturze. Polecamy do spróbowania. Składniki: -20 dkg makaronu pappardelle -30 dkg mięsa mielonego -15 dkg pomidorków koktajlowych -1 marchew -2 małe cebule -2-3 ząbki czosnku -5 dkg twardego żółtego sera -kostka bulionu warzywnego(...)przecier pomidorowy, mleko i mieszamy. Przelewamy do patelni. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu 15-20 minut. Przyprawiamy do smaku solą i harissą. W tym czasie kroimy bazylię. Gotujemy makaron i odcedzamy. Przekładamy na patelnię i mieszamy. Posypujemy bazylią i serem i mamy obiad dla 4 osób. Smacznego
Maminek kulinarnyDziś wyjmujemy z zamrażarki nasze zapasy leśnych grzybów i robimy pyszny sos z polędwiczką wieprzową:). 200g makaronu penne 300g polędwiczki 300g leśnych grzybów, np. podgrzybków 1 cebula 200 ml śmietany 18% 3 ząbki czosnku natka pietruszki sól, pieprz olej ser cheddar do posypania 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną(...)kawałki. Dodajemy do mięsa, chwilę smażymy. Zalewamy szklanką wody, dusimy przez około 20-30 minut. Po tym czasie dodajemy śmietanę, przyprawy i posiekaną natkę pietruszki. 4. Sos mieszamy z makaronem. Przed podaniem posypujemy startym serem
Szefowa kuchnipolecam ! 4 zupki chińskie ( u mnie złoty kurczak Vifon) 2 ogórki zielone Kukurydza konserwowa 40 -50 dag szynki konserwowej( u mnie polędwica z kurczaka) Majonez 3-4 łyżki Makaron z zupek rozkruszam do miski, dodaję przyprawy z dwóch opakowań, zalewam wrzątkiem, ale mniej wody niż w przepisie,tylko tyle aby woda zakryła makaron, mieszam i odstawiam aby makaron wchłonął
Takie tam pichceniepapryki ( żółta, czerwona) · 3 ogórki konserwowe · Koncentrat pomidorowy · 15 płatów makaronu lasagne · 12 plasterków sera żółtego · Olej do smażenia · Przyprawa do indyka(...)Przykrywamy połową sosu mięso warzywnego. 12. Ponownie makaron i połowę sosu beszamel. 13. Sos przykrywamy serem i wykładamy pozostały sos warzywny z mięsem
Kulinarna Chwilapójdzie gładko. 3. Zagniecione ciasto trzeba dobrze potłuc wałkiem, żeby pozbawić je pęcherzyków powietrza, Następnie dzielimy na pół (żeby łatwiej się wałkowało) i wałkujemy na cienki placek jak na makaron. Drugą część ciasta chowamy do woreczka, żeby nie schło. Następnie ciasto dzielimy na pasy - ok. 3 cm szerokości, a potem jeszcze na pół i przecinamy po środku. 4. Następnie
Kawa z mlekiemSkładniki: (szklanka 250 ml) Makaron kokardki 250 g Rukola 100 g Kukurydza puszka Filet z kurczaka 500 g Pomidory suszone z zalewy 10-12 sztuk Słonecznik łuskany 1/2 szklanki Olej z zalewy z pomidorów 2 łyżki Pestki dyni garść (opcjonalnie) Sól Przygotowanie: Filet z kurczaka pokroić, posypać przyprawą do gyrosa, wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki. Podsmażyć na niewielkiej(...)ilości oleju. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Słonecznik podprażyć na suchej patelni. Pomidory pokroić w paseczki. W misce wymieszać makaron, kurczaka, kukurydzę, słonecznik, rukolę, suszone pomidory. Polewamy olejem z pomidorów. Doprawić solą. Na koniec możemy posypać pestkami dyni. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam
Kulinarne przygodyfilet z kurczaka · 1 opakowanie fasolki szparagowej · 1 papryka czerwona · Makaron rurki · 20 dag sera żółtego · Kilka pomidorków koktajlowych · 200 ml śmietany(...)kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. 3. Następnie dodajemy fasolkę szparagową oraz paprykę pokrojoną w paseczki. 4. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego. 5. Na makaron wykładamy mięso z warzywami. 6. Śmietanę mieszamy z jakiem oraz pieprzem i solą, polewamy
Kulinarna Chwilaświetna propozycja na obiad, kolację lub na spotkanie w większym gronie. Z podanych składników otrzymałam 2 zapiekanki w naczyniu ze zdjęć. Conchiglioni (muszle) nadziewane szpinakiem i fetą 300 g makaronu muszle 600 g mrożonego szpinaku 500 ml przecieru pomidorowego 270 g sera feta ((1 opakowanie)) 200 g śmietany 18 % ((1 opakowanie)) 30 g tartej mozzarelli ((lub żółtego sera)) przyprawy(...)ząbki czosnku, pieprz, sól, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem, bazylia Makaron ugotuj al dente i następnie odcedź. Szpinak włóż na suchą patelnię i podgrzewaj do całkowitego rozmrożenia. Następnie dodaj pieprz, sól i odrobinę oleju. Ser feta pokrój w małe kawałki i dodaj do szpinaku na patelni. Na koniec dodaj śmietankę i wszystko dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku. Przecier pomidorowy
Przepisy na widelcususzonej trawy cytrynowej 1 kawałek pora (zielona część) 3 liście kaffiru 1,2 litra bulionu warzywnego 1 szklanka mleka kokosowego 2 plastry ananasa 5 grzybów mun 1 opakowanie makaronu udon 3 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka tajskiego curry Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. Trawę cytrynową zalewamy wrzątkiem, parzymy kilka minut. Wywar przecedzamy przez drobne sitko. Marchew i kalarepkę kroimy w słupki. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem, odstawiamy
R'n'G Kitchengrzyby, z których można wyczarować przepyszne dania. W ubiegłym roku bór obdarzył nas mnóstwem prawdziwków. Właśnie z nich powstała prosta, a zarazem bardzo smaczna, zupa grzybowa. Składniki: 200 g makaronu łazanki 300 g mrożonych prawdziwków 2 marchewki 1 cebula 1 łyżka masła ghee 1,2 litra bulionu warzywnego natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Grzyby rozmrażamy, odcedzamy z nadmiaru wody. Marchewki kroimy w drobną kostkę. Cebulę siekamy. Na rozgrzane masło wrzucamy marchewkę, smażymy przez kilka minut, dodajemy posiekaną
R'n'G Kitchen