makaron - 33044 przepisów (strona:732/2203)

Makaron z porem, pieczarkami i pastą Tom Yum 67

jakąś z tajskich, pikantnych past. Ty razem pora i pieczarki podsmażyłam z pastą Tom Yum i był to strzał w dziesiątkę. Polecam to szybkie i aromatyczne danie :) 200 g makaronu ryżowego lub Pad Thai 2 łyżki oliwy łyżka masła klarowanego łyżeczka pasty Tom Yum por 200 g pieczarek sok z połowy limonki skórka starta z połowy limonki natka pietruszki kiełki(...)Pora kroimy w półplasterki. Oczyszczone pieczarki przekrawamy na połówki lub ćwiartki i skrapiamy je sokiem z limonki. Na maśle z oliwą podsmażamy pora z pieczarkami. Gdy zmiękną, dodajemy pastę. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Odsączony dodajemy na patelnię z resztą składników. Dokładnie mieszamy. Podajemy z natką, kiełkami i orzechami. Smacznego :)   Artykuł Makaron z porem, pieczarkami i pastą

Mienta blog
Szybki makaron z krewetkami 83

grzybów shimeji 50 ml oleju sezamowego 1 łyżeczka cukru palmowego 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżki sosu ostrygowego 100 ml wody 1 łyżka mąki z tapioki 300 g makaronu ze spiruliną Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy krewetki, pokrojone w słupki warzywa, grzyby, pędy bambusa, posiekaną szalotkę, pora pokrojonego krążki, posiekany czosnek, dodajemy sosy, cukier, razem smażymy

R'n'G Kitchen
Bucatini z zimowym pesto i słodkimi ziemniakami 83

dodatkiem słodkich ziemniaków. Wszystko przełamane odrobiną cytryny, która dodaje daniu świeżości i równoważy smaki. Koniecznie musicie spróbować! 😉 Przygotowanie 10 minutes Gotowanie 25 minutes Ilość porcji: 2 Składniki: 180 g makaronu bucatini 2 słodkie ziemniaki 1 średnia cebula czerwona 80 ml oliwy + 2 łyżki 2 duże garści jarmużu 1 natka pietruszki 40 g startego parmezanu (plus 2 łyżki do posypania(...)ścianek. Następnie dodajemy oliwę, sól, oraz pieprz do smaku i mielimy wszystko ostatni raz do połączenia składników. Bucatini gotujemy według instrukcji na opakowaniu zostawiając ok. ⅓ szklanki wody po makaronie. Do garnka z ugotowanym makaronem dorzucamy wcześniej podpieczone warzywa oraz pesto. Wszystko dokładnie mieszamy. Bucatini serwujemy posypane odrobiną tartego parmezanu i skórki cytrynowej. Świetnie sprawdzą się też orzeszki pinni lub pestki

Mostek w kuchni
Udon z wędzonym tofu i warzywami w sosie teryiaki 124

jeszcze nie jadłam, więc jak je w Lidlu zobaczyłam to kupiłam i przyszłam, położyłam na stole. Chwila przeglądu co jest z warzyw w domu i do roboty. Do tego makaron udon i jedziemy. Ten obiad był przygotowany dla dwóch osób i naprawdę połowa takiej porcji jest wystarczająca i wypełniająca : )   Udon z wędzonym tofu i warzywami w sosie teryiaki opakowanie(...)łyżki sosu sojowego + 1 cm startego imbiru + 2 plasterki papryki chilli 2 nieduże cebule 1 duży pak choi ( nie masz ? zamień na kapustę pekińską ) 3 ząbki czosnku 1 opakowanie makaronu udon 4 łyżki sosu teryiaki 1/2 czerwona papryka 1 łyżka soku z limonki olej świeżo mielony pieprz   Tofu kroimy w kosteczkę przekładamy do miski i zalewamy sosem sojowym wraz

Kuchnia na wzgórzu
Białoruś - Zupa kurkowa z Białowieskiego Parku Narodowego 99

zasmakowały najbardziej była właśnie zupa kurkowa! Wegetariańska wersja zupy kurkowej jedzona w Kamieniukach w białoruskiej części Białowieskiego Parku Narodowego Składniki (2-3 porcje): - 200 g kurek - 50 g makaronu (na przykład świderki) - ogromna garść koperku - 3 szklanki bulionu (my robimy z przepisu  ) - dodatkowo 2 marchewki Przygotowanie: 1) Bulion gotujemy według  przepisu  . Dodatkowe kroki w trakcie gotowania bulionu(...)zwiększenie ilości marchewek - dodajemy 2 więcej (pokrojone w ósemki), wrzucenie połowy koperku i kurek (jeśli kurki są duże, możemy przekroić na pół).  2) W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie. 3) Gdy bulion będzie gotowy i odcedzony, wybieramy z sitka kurki i kawałki marchewki. Nie powinno to sprawić problemu. 4) Podajemy z makaronem i posypujemy ogromną ilością posiekanego koperku

Roślinożerni urlopowicze
Brunei - Stir-fry z kokosem (Urap) 72

Urap to w zasadzie raczej sałatka, często podawana jako dodatek do głównego dania. My odrobinę zmodyfikowaliśmy i awansowaliśmy urap do dania głównego.  Składniki (2 porcje): - 100 g makaronu ryżowego - 100 g fasolki (np. szparagowej) - 1 marchewka - 100 g kiełków fasoli mung - 50 g wiórków kokosowych - odrobina pak choi (można użyć kapusty pekińskiej - około 1/4 główki) - 2 limonki - olej - sól(...)papryka chilli Przygotowanie: 1) Rozgrzewamy olej. Dodajemy obrana fasolkę. Smażymy tak dobre 5-10 minut (aż trochę zmięknie). Marchewkę kroimy w słupki i wrzucamy na patelnię.  2) Gotujemy makaron ryżowy.  3) Jeśli używamy świeżych kiełków, wrzucamy na patelnię. Jeśli używamy kiełków z puszki, można dodać później. Kapustę (pak choi) kroimy w średniej wielkości paski i dorzucamy do reszty

Roślinożerni urlopowicze
Makaron z rzeżuchowym pesto i prażonym słonecznikiem 68

pesto i prażonymi pestkami słonecznika Składniki: 3/4 szklanki rzeżuchy 4 łyżki oliwy łyżka soku z cytryny łyżka siemienia lnianego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 4 łyżki uprażonych pestek słonecznika makaron razowy - wstążki Jeżeli potrzebujesz - dodaj szczyptę soli do smaku. Makaron z rzeżuchowym pesto - przygotowanie: Rzeżuchę utrzyj z siemieniem, oliwą i połową pestek słonecznika w moździerzu. Kiedy pasta będzie już gładka(...)dodaj sok z cytryny i posiekaną natkę. Makaron ugotuj al dente. Połącz z zieloną pastą. Podawaj posypane pozostałymi nasionami słonecznika. Smacznego! Olga

Gary Bez dna
Kokardki z balsamiczną cebulką i oliwkami / Bows with balsamic onion and olives 66

Scroll down for recipe in English.  Składniki: (3 porcje) 125 g. makaronu kokardki 3 łyżki oliwy z oliwek 2 cebule 2 łyżki octu balsamicznego 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego 1 łyżka sosu sojowego 3/4 szkl. czarnych oliwek 1/4 szkl. pestek słonecznika 1 łyżka posiekanej drobno mięty 1/2 szkl. startego sera długodojrzewającego Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź(...)minut. Wlej sos sojowy, ocet balsamiczny i dodaj cukier. Wymieszaj i duś pod przykryciem 5 minut. Odkryj patelnię i odparuj płyn. Dorzuć oliwki i większość słonecznika. Wsyp ugotowany makaron aby się podgrzał i przeszedł smakiem, wymieszaj.  Dopraw solą, pieprzem, dodaj miętę. Wymieszaj i zdejmij z palnika. Przed podaniem posyp resztą słonecznika i startym serem. Ingredients: (3 portions

Delicious Place
Indyk w curry z warzywami 140

ryż, albo po prostu zjeść jako osobny posiłek. Składniki 400g filety z indyka 2 łyżeczki curry 1 mały bakłażan 1 mała cukinia 2 łyżki śmietany oliwa do smażenia szklanka makaronu razowego np. rurki mała cebula sól pieprz Indyk w curry z warzywami – przepis Cebulę szklimy na oliwie. Jak cebula będzie szklista dodajemy pokrojonego w kostkę indyka i smażymy przez(...)bakłażana. Smażymy przez ok. 10-15 minut na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie. Zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę, mieszamy i doprawiamy odrobiną soli i pieprzu, Wcześniej ugotowany makaron mieszamy z przygotowanym daniem i podajemy. Smacznego! Artykuł Indyk w curry z warzywami pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z tortellini i kurczakiem 1216

stole jako jedna z imprezowych przekąsek bądź jako smaczna kolacja. Pyszne połączenie serowych makaroników z dobrze doprawionym kurczakiem w jogurtowo-majonezowym sosie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie makaronu tortellini z serem 250 gram 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka 1 ogórek szklarniowy 1 średnia czerwona papryka pół puszki kukurydzy pół pęczka szczypiorku 3 łyżki majonezu 140 gram jogurtu naturalnego(...)ulubiona przyprawa do doprawienia kurczaka ( u mnie pół na pół gyros i curry) sól i pieprz do smaku olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: makaron tortellini gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, po ugotowaniu przelewamy zimną wodą, pierś z kurczaka kroimy w mniejsza kostkę, przyprawiamy i smażymy na patelni, szczypiorek siekamy, ogórek pozbawiony gniazda nasiennego i paprykę

Blog kulinarny S9.PL
Lasagne ze szpinakiem i wędzonym łososiem (Lasagne con spinaci e salmone affumicato) 143

assaggiate, si converrà di essere di fronte ad un piatto delicato, aromatico, che si scioglie letteralmente in bocca. Buona domenica a tutti! SKŁADNIKI Lasagne 700 g szpinaku 250 g makaronu typu lasagne 200 g wędzonego łososia 50 g parmezanu 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek pieprz Sos beszamelowy 500 ml mleka 50 g masła 50 g m ą ki pszennej(...)Lasagne Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Na dno formy żaroodpornej wlewamy 3-4 łyżki sosu beszamelowego, który dokładnie rozprowadzamy. Na sos nakładamy płaty makaronu, następnie podduszony szpinak i kawałeczki wędzonego łososia. Całość polewamy 3-4 łyżkami beszamelu. W ten sposób  nakładamy kolejne warstwy lasagne: szpinak, wędzony łosoś, sos beszamelowy

La grande e la piccola cuoca
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym 66

należący do ekspresowych. Świetny pomysł na obiad po powrocie z pracy. Robi się naprawdę szybko! Składniki: * podwójna pierś z kurczaka ok. 40 dkg * 25 dkg szpinaku * 50 dkg ulubionego makaronu * 300 ml śmietany 30% * 2-3 ząbki czosnku * ok. 5 dkg masła * sól, pieprz * do posypania parmezan albo inny ulubiony ser * opcjonalnie kawałek sera czosnkowego typu brie Szpinak zblanszowałam(...)chwilę jeszcze podgrzewałam żeby sos się zredukował. Dorzuciłam do gorącego pokrojony w kawałeczki ser typu brie (ok. 1-2 łyżek pokrojonego). Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Ugotowałam makaron i wyłożyłam go na patelnię z kurczakiem i szpinakiem. Nakładałam do talerzy, przed podaniem posypywałam serem.  Smacznego! Lidka Artykuł Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym pochodzi z serwisu

Pieprzyć z Fantazją
Spaghetti z owocami morza 131

oliwą) 3 ząbki czosnku (w plasterki) 1 duza cebula 3 łyżki masła kieliszek białego wina (ze 150 ml nie więcej, u mnie Choya silver) natka pietruszki oliwki sól pieprz makaron do spaghetti sos sojowy (łyżeczkę lub dwie) listonic_name = "Spaghetti z owocami morza (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "200g ośmiornicy (oczywiście u nas da się kupić raczej mrożoną(...)oliwą) 3 ząbki czosnku (w plasterki) 1 duza cebula 3 łyżki masła kieliszek białego wina (ze 150 ml nie więcej, u mnie Choya silver) natka pietruszki oliwki sól pieprz makaron do spaghetti sos sojowy (łyżeczkę lub dwie) " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Stwierdziłam, że mrożona ośmiornicę najszybciej mi będzie rozmrozić i jednocześnie upiec od razu w piekarniku, więc podpiekłam

CoolinarniePL
makaronowa sałatka z kurczakiem, suszonymi pomidorami i brokułem 122

Lekka makaronowa sałatka z kurczakiem, brokułem i suszonymi pomidorami świetnie sprawdzi się jako imprezowa przekąska lub smaczna kolacja :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 gram makaronu kokardki, 400 gram piersi z kurczaka lub polędwiczek, 1 brokuł, ok 100 gram suszonych pomidorów w oleju z ziołami, 3/4 szklanki pestek słonecznika, 4 czubate łyżki gęstego jogurtu greckiego ( można zrobić pół na pół(...)kurczaka, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: kurczaka kroimy w drobną kostkę, obsypujemy ulubiona przyprawą do kurczaka, smażymy na patelni na oleju, makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie, następnie przelewamy zimną wodą, brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy go w osolonej wodzie, pomidory odsączamy z oleju i kroimy na cienkie paseczki

Blog kulinarny S9.PL
Łazanki na szybko 83

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Danie w 20 minut? A jak!  Składniki: 250 g makaronu łazanki 600 g kapusty coolwrap 150 ml wrzątku 240 g pokrojonego w paski boczku surowego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku sok z cytryny świeży koperek sól, pieprz Przygotowanie: Normal(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. W tym samym czasie, szatkujemy kapustę, zalewamy wrzątkiem, gotujemy na dużym ogniu, pod przykryciem 10 minut. Jednocześnie, na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek, smażymy

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania