Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na danie w stylu włoskim czyli makaron z cukinią, bakłażanem, szpinakiem i suszonymi pomidorami. Uwielbiam kuchnię włoską i ich potrawy, które są pełne aromatów i pysznych smaków. Lubię również dania z makaronu, z którego możemy zrobić niezliczoną ilość różnorodnych, pysznych potraw Danie powstało z składników sklepu
Marta Gotujematcha panna cotta z orzechami OBIAD – cukinia z sosem śmietanowo – cebulowym zawinięta w szynkę szwarcwaldzką z krewetkami na szpinaku Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 25 ŚNIADANIE – omlet ze szpinakiem + roszponka LUNCH – zupa resztkowa (czyli pozostałości po daniach z ostatnich dni zalane rosołem – specjalność szefa kuchni ) OBIAD – wątróbka(...)pieczarek w sosie śmietanowym Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 30 ŚNIADANIE – sałatka z baby szpinaku , selera naciowego , papryki i ogórka z sardynkami w oliwie LUNCH – rosół z resztką makaronu shirataki z wczoraj OBIAD – placki z cukinii z potrawką z kurczaka i pieczarek w sosie musztardowym Wyświetl ten post na Instagramie
Modern Cave GirlItalii jedzą z przyjemnością! Kocham Włochy i tą miłością chcę zarazić każdego mojego czytelnika! Skusisz się na dzisiejszy przepis? Makaron szpinakowy z warzywami / 2 porcje Składniki: 2 porcje makaronu z dodatkiem szpinaku 1/2 cukinii 1/2 czerwonej papryki 1/2 bakłażana 1/2 szklanki różyczek brokuła 1 ząbek czosnku 5 łyżek konserwowego groszku 2 łyżki suszonego tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
Moja smaczna kuchniapęczki natki pietruszki 80g. orzeszków nerkowca 50g. pestek dyni 1 główka czosnku (ok. 55g) 400g oliwy z oliwek (używam greckiej oliwy) sok z 1 cytryny sól do smaku Szpinak i natkę opłukać i osuszyć. Natkę posiekać/rozdrobnić, aby ułatwić sobie późniejszą pracę. Czosnek warto zmiksować oddzielnie, i dodawać stopniowo do smaku, powinien być wyczuwalny w smaku ale bez przesady(...)dodając stopniowo resztę oliwy i czosnek ( w razie potrzeby dodać więcej czosnku). Na koniec dodać sok z cytryny, i doprawić do smaku solą. Pesto może służyć jako dodatek do makaronu lub marynata do mięsa. Moja propozycja: makaron pełnoziarnisty z pesto podany z pomidorkami cherry i chudym twarogiem, do tego szaszłyk z indyka marynowanego w pesto. Z takich proporcji wychodzi
Lubię to gotujęszczypta soli Makaron do spaghetti z pełnego ziarna oraz karać makaronu świderki w trzech kolorach. Do małego garnuszka przelewamy pomidory, dodajemy posiekana cebule i umyty szpinak. Gotujemy na małym ogniu i doprawiamy. Makaron gotujemy wedle zaleceń producenta
ClauditteMissCookingheight: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam szczególnie tym zabieganym lub zoranym " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 opakowanie makaronu , najlepiej szerokie wstążki kawałek boczku – około 200 g paczka mrożonego szpinaku ( 500 g ) 100 ml słodkiej śmietanki 12 % sól , pieprz do smaku 2 ząbki czosnku(...)płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka mąki pszennej do zagęszczenia sosu kawałek startego żółtego sera – najlepiej cheddar ale może być inny 1 łyżka masła Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Szpinak rozmrażamy , odciskamy wodę , powstałą po rozmrożeniu i podsmażamy na maśle ( koniecznie wrzucamy na gorące , wtedy pozostanie ładnie zielony ) . Po chwili – około 5-6 minut podsmażania , dodajemy
Ogrodnik w podróżyzająć więcej niż 30 minut! Jeśli szukacie nowych smaków, lub macie ochotę spróbować czegoś nowego, to serdecznie polecam wypróbować ten przepis. SAŁATKA WIELOSMAKOWA PRZEPIS Składniki 2 garście świeżego szpinaku 150 g makaronu ryżowego 4 jajka 250 g paluszków krabowych surimi 1 czerwona papryka 1 ogórek świeży 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1 cebula czerwona 6 rzodkiewek 2 łyżki majonezu 3 łyżki(...)naturalnego 2 ząbki czosnku sól pieprz Przygotowanie 1. Makaron ryżowy ugotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić i pozostawić do przestygnięcia. 2. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. 3. Paprykę, ogórka, cebulę i paluszki krabowe pokroić w kostkę. 4. Rzodkiewkę pokroić w plasterki, kukurydzę odsączyć z zalewy. 5. Liście szpinaku pokroić na mniejsze kawałki. 6. Jogurt naturalny wymieszać
Alle Dobre!Składniki: 450 g szpinaku mrożonego 2 ząbki czosnku 300 g makaronu Penne 3 mniejsze cebule ser Feta 3 łyżki śmietany pół szklanki bulionu warzywnego 300 g piersi z kurczaka sól, pieprz, tymianek 10 plasterków wędzonego boczku łyżka smalcu Przygotowanie: Do rondla włożyć szpinak, wlać odrobinkę wody i na wolnym ogniu roztopić. Przyprawić solą, pieprzem, kilkoma kroplami cytryny. Wlać(...)też pokrojonego w paski. Przyprawić solą, pieprzem, szczyptą tymianku i zmiażdżonym czosnkiem i dobrze podsmażyć. Na końcu dodać pokrojoną w kostkę cebulę, kiedy się zeszkli dodać szpinakowy sos, wymieszać. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, polać sosem szpinakowym, posypać fetą i............. Smacznego
Gaździnka warzyMakaron jest dobry zawsze. A ten z najlepszymi warzywami i kawałkiem pysznej ryby to już musi smakować wyśmienicie. Spróbujcie! Składniki : * makaron spaghetti * mała cukinia * duża garść świeżego szpinaku lub szklanka mrożonego * oliwa z oliwek * 3-4 łyżki śmietany kremówki * ząbek czosnku * sok z połowy cytryny * świeży łosoś - filet * sól, pieprz Przygotowanie : Rybę przyprawić, skropić sokiem z cytryny i usmażyć bądź(...)upiec. Makaron ugotować al dente. Czosnek posiekać, przesmażyć na oliwie, dodać cukinie i szpinak. Przyprawić i poddusić. Dodać śmietanę i wymieszać całość z makaronem. Podawać z łososiem
Magiczne Życie Martydowolnego. Przepis z opakowania makaronu Lubella. Polecam! Makaron w sosie szpinakowym Składniki na 4 porcje: 1 cebula 2 ząbki czosnku 200g pieczarek 300g mrożonego szpinaku pół puszki czerwonej fasoli 150g serka mascarpone opakowanie makaronu Tagliatelle świeżo posiekana bazylia przyprawy: sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Cebulę i czosnek drobno kroimy, podsmażamy na łyżce tłuszczu. Po chwili(...)dusimy, aż szpinak się rozmrozi. Dodajemy mascarpone, fasolkę oraz posiekaną bazylię i mieszamy, aż składniki się połączą. Do sosu przekładamy makaron i mieszamy. Podajemy natychmiast po przygotowaniu. SMACZNEGO! Akcja "Czas na szpinak
Smak mojej kuchnioliwy i sera. Jeżeli lubicie zarówno łososia jak i makaron to ten przepis powinien się jak najszybciej u Was pojawić. Składniki na 2 porcje: Makaron (ok. 300g) 100 g łososia wędzonego 3 garście szpinaku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 4 łyżki startego sera lub 2 małe serki topione + do podania starty parmezan Przygotowanie: Makaron(...)gotujemy al dente. Na oliwie podsmażamy przeciśnięty czosnek. Dodajemy łososia porwanego na mniejsze kawałki, dorzucamy porwany szpinak. W misce mieszamy jogurt z serem i zalewamy całość. Gotowy sos mieszamy z makaronem
CzarnawisienkaSkładniki: (na 1 porcję) 75g (szklanka) makaronu pełnoziarnistego, kawałek cebuli ok.13g, 2 ząbki czosnku, oliwa z oliewek, 25g szpinaku (można dać trochę więcej, a nawet polecam większą ilość :)) - ja użyłam świeży, 2 czubate łyżeczki serka śmietankowego ( ja użyłam Philadelphia light), sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kilku kropel oliwy z oliwek(...)Cebulę pokroić w małą kostkę, czosnek wycisnąć i razem podsmażyć w małej ilości oliwy z oliwek. Dodać umyty, osuszony i lekko posiekany szpinak. Podlać odbobiną wody. gdy szpinak będzie już miękki dodać makaron i dwie łyżeczki serka. Dodać sól i pieprz do smaku. Wymieszać i gotowe. Delikatnie podlewać wodą gdyby zachodziła taka potrzeba. Smacznego
W kuchni u MonikiOczywiście polecam do tego dania makaron pełnoziarnisty, gryczany lub żytni. Wtedy będzie zdecydowanie zdrowiej. Ja tym razem użyłam makaronu żytniego pełnoziarnistego, bo ostatnio dorwałam go na promocji w jednym z supermarketów Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu, bardzo sycące. Myślę, że wszyscy miłośnicy makaronów będą zachwyceni! Składniki (2 porcje): 1 por, 200g szpinaku, 1/2 cebuli, 2 ząbki czosnku, 200g(...)posiekaj. Następnie przesmaż warzywa na rozgrzanym oleju i maśle klarowanym. Po chwili dodaj także szpinak i podgrzewaj wszystko do czasu aż szpinak straci swą objętość. Na koniec zalej wszystko wywarem warzywnym i śmietaną. Dodaj przyprawy, zamieszaj. Gotuj przez około 10 minut. Podawaj z ugotowanym makaronem. Smacznego! WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 PORCJI: 577kcal Białko: 17,2g Węglowodany: 68,5g Tłuszcz
Natka PietruszkiPropozycja deseru na ten piątkowy dzień już była , teraz pora na Obiad:) Dziś polecam , bardzo szybki w prygotowaniu Makaron z serem na jogurcie z pieczarkami , szpinakiem i cebulką. Smakuje rewelacyjnie a co najważniejsze nie będziemy musieli stać przy "garkach" za długo w taki upał :) Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie(...)www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ PRZEPIS: SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB: 300 g makaronu penne 20 dag pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 garscie szpinaku drobno poszatkowanego 1 serek kanapkowy ja dałam szczypiorkowy 4 łyżki jogurtu naturalnego 15 dag sera żółtego tartego Sól i pieprz do smaku Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE
Gotowanie PatkiWegańska, bezglutenowa sałatka z makaronem Składniki: makaron z czerwonej soczewicy świeży szpinak rukola prażony słonecznik oliwa z oliwek ocej jabłkowy sól Makaron ugotowałam, słonecznik uprażyłam (na suchej patelni). Danie szybkie, smaczne i zdrowe
nietadieta