Piątek: Niskokaloryczna zupa tajska z krewetkowymi pulpetami

Piątek: Niskokaloryczna zupa tajska z krewetkowymi pulpetami

Piątek: Niskokaloryczna zupa tajska z krewetkowymi pulpetami

Pulpety wołowe, z indyka, kurczaka, jagnięciny, ryby, pulpety z ryżu… ale pulpety z krewetek? Tak jest. Zdziwicie się jak super łatwo można je zrobić i jak są pyszne. Czas przygotowania : 10 minut Czas pieczenia i gotowania : 25 minut Poziom trudności : Dość łatwe Liczba porcji : 2 duże Jaki jest największy problem z pulpetami? Ano taki, że mają tendencję do rozpadania się podczas smażenia, gotowania czy pieczenia. Wilgoć w mięsie intensywnie paruje i może rozsadzić kulkę od środka. Dobrym spoiwem jest jajk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krewetki, pulpeciki, pulpety, zupa, makaron, tarta, makarony, kapustą, sosy, tajska zupa, ryż, szpinak, ryby, twaróg, czerwona kapusta, sos pomidorowy, przekąski, kurczak, bułki, ryba, indyk, mięso, przekąska, niskokaloryczne, makaron ze szpinakiem, mięsa pieczone, kurczak z ryżem, zupa pomidorowa, kurczak pieczony, ryż smażony

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.