takie upały najlepiej ni gotować w ogóle, ale jeść przecież trzeba. Proponuję więc błyskawiczne danie, które zrobi się prawie samo Składniki: 3 garście makaronu 4 garście szpinaku 15 dag sera feta sól pieprz słodka lub ostra papryka 3/4 szklanki smietanki 30% 500 g mięsa z kurczaka np z udek- może być z rosołu olej z ryżu o smaku czosnku(...)rumiano na patelni. Osączamy z nadmiaru tłuszczu. Na ten sam olej wrzucamy szpinak, dusimy ok 10 minut, dodajemy fetę. Dobrze mieszamy, żeby ser rozłożył się równomiernie. Dopiero wtedy doprawiamy do smaku.Dolewamy śmietanę, dusimy chwilę aż zgęstnieje. Dokładamy usmażonego wcześniej kurczaka , mieszamy.W osolonej wodzie gotujemy makaron, odsączamy i wykładamy porcję makaronu na talerz, na makaron wymieszanego kurczaka z sosem szpinakowym
Z Majeczką w kuchniMakaron pełnoziarnisty do tego szpinak to wersja dietetyczna, do tego bardzo smaczna. Danie dla zabieganych, szybkie i zdrowe. Polecam. SKŁADNIKI dla dwóch trzech osób 1/2 opakowania makronu pełnoziarnistego 1 opakowanie szpinaku mrożonego lub świeżego 3 ząbki czosnku sól pieprz do smaku WYKONANIE Zamrożony szpinak jest już rozdrobniony więc wrzucamy na patelnię i na lekkim ogniu doprowadzamy do rozmrożenia(...)odparowania wody. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól , pieprz. Tutaj doprawiamy do takiego smaku , jaki lubimy. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzamy. Mieszamy razem ze szpinakiem. Danie gotowe do spożycia. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwyMakaron "zielono mi" - bo warto czasami zrezygnować z mięsa na obiad na rzecz warzyw:). Do makaronu dodałam ich sporo, wszystkie zielone. Fasolka szparagowa, szpinak i cukinia dały świetny mix smaków! Przepis na 1 dużą porcję. 100g ulubionego makaronu, u mnie spaghetti 150g zielonej fasolki szparagowej 200g szpinaku 1 mała cukinia 1 cebula 3 ząbki czosnku oliwa
Szefowa kuchninaturalnych. Beztłuszczowy makaron instant może stanowić zamiennik kaszy, ryżu, czy też zwykłego makaronu do gotowania. Składniki (na 3 osoby): 1 szklanka makaronu Pesso bez gotowania 1 szklanka soku z buraków 6 małych buraków rukola liście szpinaku baby ser feta oliwa z octem balsamicznym pestki dyni Wykonanie: Buraki umyj, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, zawiń każdego osobno w folię aluminiową(...)buraków i postępuj zgodnie ze wskazówkami z opakowania. Buraki pokrój w drobną kostkę. Opłucz dokładnie i osusz szpinak. Na talerzu układaj kolejno liście rukoli i szpinaku, na nich buraki i makaron. Posyp całość serem feta oraz pestkami dyni, skrop oliwą z octem balsamicznym. Smacznego
Garniec Magaliejest wyjątkiem.... smacznym wyjątkiem. Sałatkę tą można przygotować z rukolą lub szpinakiem, zaletą obu jest to, że długo zachowują świeżość i nie więdną. 100 g makaronu rurki ok. 80 g szpinaku 1 puszka tuńczyka 2 pomidory lub najlepiej kilka pomidorków koktajlowych 1/2 ogórka wężowego 1/2 czerwonej cebuli sos 1/3 szklanki oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy 3 ząbki czosnku
Jadło i czytadłomożna zastąpić suszoną) 1 łyżka parmezanu sól , pieprz do smaku łyżeczka startej skórki z cytryny (można pominąć) ZUPA 1,5-2 litry bulionu drobiowego 200 g młodego szpinaku baby 2 ząbki czosnku makaron muszelki lub inny drobny Mięso drobiowe mieszamy z jajkiem rozdrobnioną ricottą, parmezanem posiekaną natką, solą i pieprzem. Formujemy niewielkie klopsiki. Pieczemy(...)minut w temp ok. 200 stopni. Makaron gotujemy. Na rozgrzaną patelnie wrzucamy starty na drobnych oczkach czosnek. Po minucie wrzucamy szpinak i przesmażamy minutę. Szpinak wrzucamy do rozgrzanego bulionu. Dodajemy klopsiki. Przekładamy do talerzy dodając makaron i posypując parmezanem. Zupa idealni smakuje z podpieczonym pieczywem posmarowanym masełkiem (najlepiej ziołowym) SMACZNEGO
WYSPA SZCZĘSLIWAPyszny makaron o wyrazistym smaku. Doskonały pomysł na cudowny obiad. Składniki: makaron farfalle 2 filety z kurczaka 150 g szpinaku baby 100 g pomidorów suszonych na słońcu 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 1 kieliszek półwytrawnego białego wina (około 100 ml) 3 łyżki śmietany 18% kilka pomidorków koktajlowych listki świeżej bazylii sól pieprz 1/2 łyżeczki suszonego oregano Makaron(...)możecie dodać jeszcze jedną łyżkę. Do szpinaku dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory, oregano. Dusimy wszystko razem aż szpinak straci swoją objętość. Dolewamy wino, dodajemy kurczaka i mieszamy. Wino powinno wyparować. Dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy, chwilę dusimy. Dodajemy makaron, mieszamy. Zdejmujemy z ognia i wrzucamy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i listki świeżej bazylii. Smaczne to było
MojaQchnia.plkażdym makaronem (spaghetti, tagliatelle, penne, muszelki, itp.) na jaki macie ochotę. Ja dziś użyłam makaronu bezglutenowego. Składniki: 250 g makaronu bezglutenowego świderki - użyłam makaronu firmy "Bezgluten s.c.": Al Dente, Gluten Free Pasta 450 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 2 ząbki czosnku 2 łyżki jogurtu naturalnego - użyłam gęstego Bakoma, może być inny oczywiście:) 1 płaska łyżka masła łyżka soku z pomarańczy / limonki(...)pomarańczy / limonki lub cytryny, mieszamy, dusimy. Chwilę przed końcem dodajemy jogurt, mieszamy, chwilę dusimy. W międzyczasie w osolonej wodzie gotujemy makaron wedle przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzamy i łączymy ze szpinakiem na patelni, mieszamy, nakładamy, posypujemy serem na talerzu bądź jeszcze na patelni wedle uznania do smaku. Smacznego
Zasmakuj Kuchniprzepisów: 1. MAKARON W SOSIE SEROWYM Z GROSZKIEM I POMIDORKAMI 2. MAKARON W SOSIE POMIDOROWYM Z PULPETAMI 3. MAKARON RYŻOWY Z ŁOSOSIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 4. PAPPARDELLE Z JARMUŻEM W SOSIE MAŚLANO-CYTRYNOWYM 5. MAKARON Z POMIDORAMI I PIECZARKAMI 6. MAKARON Z BOBEM, SZAŁWIĄ I OLIWKAMI 7. SPAGHETTI ZE SZPINAKIEM I LUBCZYKIEM
Delicious Placeserc karczochów (po 300 g każde) 1 puszka pomidorów całych - najlepiej drobne czereśniowe 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 szklanka białego, wytrawnego wina garść szpinaku parę oliwek sól pieprz oregano oliwa 250 g makaronu spaghetti do podania: świeżo starty parmezan przygotowanie Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażać na małym ogniu aż cebula lekko zmięknie(...)międzyczasie zagotować wodę, posolić, ugotować makaron zgodnie z instrukcją. Kiedy warzywa będą miękkie, dodać opłukany szpinaki i oliwki. Lekko zamieszać, przykryć. Dusić do czasu aż szpinak zwiędnie. Tak przygotowane warzywa podawać z makaronem, posypać startym parmezanem. Smacznego
Stare GarySKŁADNIKI: 300g makaronu lubella 250g szpinaku 240g śmietany 30% 50g śmietany 18% 100g serka topionego ziołowego 1 duży filet z kurczaka 3 ząbki czosnku sól pieprz 2łyzki oleju WYKONANIE: 1.Makaron ugotować w delikatnie osolonej wodzie. 2.Kurczaka pokroić w grubą kostkę,wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, dodać sól i pieprz. smażyć około 8-10min. 3.Dodać szpinak do kurczaka
Dziś Ja gotujeMakaron i mascarpone to zawsze dobre połączenie. Tym razem prezentuję wersję z pieczarkami, szpinakiem, czerwoną cebulą i szczypiorkiem. Makaron zagotować w osolonej wodzie. Pieczarki pokroić w cienkie plastry. Cebulę drobno
BullioWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na danie w stylu włoskim czyli makaron z cukinią, bakłażanem, szpinakiem i suszonymi pomidorami. Uwielbiam kuchnię włoską i ich potrawy, które są pełne aromatów i pysznych smaków. Lubię również dania z makaronu, z którego możemy zrobić niezliczoną ilość różnorodnych, pysznych potraw Danie powstało z składników sklepu
Marta Gotujematcha panna cotta z orzechami OBIAD – cukinia z sosem śmietanowo – cebulowym zawinięta w szynkę szwarcwaldzką z krewetkami na szpinaku Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 25 ŚNIADANIE – omlet ze szpinakiem + roszponka LUNCH – zupa resztkowa (czyli pozostałości po daniach z ostatnich dni zalane rosołem – specjalność szefa kuchni ) OBIAD – wątróbka(...)pieczarek w sosie śmietanowym Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 30 ŚNIADANIE – sałatka z baby szpinaku , selera naciowego , papryki i ogórka z sardynkami w oliwie LUNCH – rosół z resztką makaronu shirataki z wczoraj OBIAD – placki z cukinii z potrawką z kurczaka i pieczarek w sosie musztardowym Wyświetl ten post na Instagramie
Modern Cave GirlItalii jedzą z przyjemnością! Kocham Włochy i tą miłością chcę zarazić każdego mojego czytelnika! Skusisz się na dzisiejszy przepis? Makaron szpinakowy z warzywami / 2 porcje Składniki: 2 porcje makaronu z dodatkiem szpinaku 1/2 cukinii 1/2 czerwonej papryki 1/2 bakłażana 1/2 szklanki różyczek brokuła 1 ząbek czosnku 5 łyżek konserwowego groszku 2 łyżki suszonego tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
Moja smaczna kuchniapęczki natki pietruszki 80g. orzeszków nerkowca 50g. pestek dyni 1 główka czosnku (ok. 55g) 400g oliwy z oliwek (używam greckiej oliwy) sok z 1 cytryny sól do smaku Szpinak i natkę opłukać i osuszyć. Natkę posiekać/rozdrobnić, aby ułatwić sobie późniejszą pracę. Czosnek warto zmiksować oddzielnie, i dodawać stopniowo do smaku, powinien być wyczuwalny w smaku ale bez przesady(...)dodając stopniowo resztę oliwy i czosnek ( w razie potrzeby dodać więcej czosnku). Na koniec dodać sok z cytryny, i doprawić do smaku solą. Pesto może służyć jako dodatek do makaronu lub marynata do mięsa. Moja propozycja: makaron pełnoziarnisty z pesto podany z pomidorkami cherry i chudym twarogiem, do tego szaszłyk z indyka marynowanego w pesto. Z takich proporcji wychodzi
Lubię to gotuję