makaron tagliatelle - 960 przepisów (strona:28/64)

Tagliatelle z polędwiczką, borowikami, dynią i śliwkami 182

miękkie i gotować aż dynia będzie al dente. Wlać pod koniec śmietankę, dodać posiekaną natkę i doprawić do smaku tymi samymi przyprawami, które użyliśmy wcześniej. Polędwiczki podałam z pełnoziarnistym makaronem tagliatelle. Świetnie będzie również smakować z kaszą gryczaną lub jęczmienną

Czerwień i błękit
Tagliatelle z prosciutto, w kremowym sosie pomarańczowym 217

średniej pomarańczy (uwaga-musi być słodka!) skórka z całej średniej pomarańczy 150ml śmietanki 30% świeżo mielony pieprz 1/3 szklanki startego parmezanu lub sera Grana Padano sól porcja świeżego makaronu tagliatelle dla dwóch osób, np. z TEGO przepisu

Karo in the Kitchen
Krewetki z czosnkiem i pietruszką 202

krewetki na maśle z dużą ilością czosnku i pietruszki są jednym z moich ulubionych dań.   Krewetki takie idealnie pasują do świeżej, chrupiącej bagietki. Równie dobrze smakują z makaronem tagliatelle.   Jednak polecam do nich bagietkę. Można ją maczać w maślano- czosnkowym sosie. Pycha!!!   Już mi ślinka cieknie na samą myśl o nich. Zapraszam!!! Składniki: 0,5 kg krewetek

Passion of Cooking
Razowe tagliatelle z kurkami 114

dodaj czosnek i kurki. Smaż. Dolej wino. Odparuj kilka minut. Dodaj sól i pieprz. Duś. Na koniec dodaj śmietankę. Na koniec koperek. Zmieszaj z ugotowanym w tym samym czasie makaronem tagliatelle

AZgotuj!
Beszamelowe puree z bakłażana z Grecji 220

Pecorino są łatwiej do kupienia 1 czubata łyżka serka kremowego typu Philadelphia szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Na zdjęciu powyżej: na beszamelowym puree z bakłażana podałam makaron tagliatelle z atramentem z mątwy,młody bób i marynowane macki młodej mątwy z patelni. Przepis na pełne danie wkrótce. Wykonanie: Pieczenie bakłażana: nagrzać mocno piekarnik (ok.200*C) Bakłażana nakłuć

Sztuka gotowania w/g Samiry
Spaghetti z sosem polońskim 160

Ciepłym polewamy ugotowany makaron, ewentualnie posypując go startym żółtym serem. (ja go nie jadam ;) ) Nazwałam ten sos "polońskim" umyślnie. Przede wszystkim sos boloński w oryginale podaje się z makaronem tagliatelle, nie spaghetti. Jest również kilka innych elementów, które wykluczają nazwanie tego przepisu oryginalnym bolognese. Jednak lubię go takim, jakim jest i z ręką na sercu mogę go polecić

Kuchenna Kontrrewolucya
Włoskie ragout wołowe z marchewką 130

bywa z klasyką włoskie ragout wołowe naprawdę nigdy Wam się nie znudzi. Dodatek marchewki i pietruszki sprawia, że danie zyskuje lekko słodki posmak. Podajemy z makaronem tagliatelle

Milion Smaków
Tagliatelle alla carbonara 67

Spaghetti alla carbonara to klasyka kuchni włoskiej. Mi osobiście smakuje lepiej z makaronem tagliatelle - jeśli nie jedliście spróbujcie tej wersji. Nie byłbym sobą gdyby do składu klasyki nie trafił jakiś dodatek - tym razem jest to czosnek, który świetnie podkreśla smak boczku, jajka i parmezanu

Milion Smaków
Kulinarna podróż z hotelem Sheraton #BetterWhenShared - Kraków. Część 1 218

Tomka Leśniaka , który serwował nam całe mnóstwo fantastycznych doznań smakowych! Były grillowane przegrzebki, zupa ze świeżych pomidorów i homara, grillowana polska polędwica wołowa z sosem z miodu i porto, makaron tagliatelle z pomidorami concasse, świeżymi ziołami i turbotem sous vide, burrata z pesto pistacjowym z musem pomidorowym. Były niesamowite desery z sezonowymi owocami. Wszystkie te smakołyki nie zostawiały nam zbytniego

Plate of Joy
Szybka zupa z batatami 139

kostkę. Dodać przyprawy i tabasco. Ustawić program SOUP czas 60 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania dodaje brokuły (różyczki) i obranego, pokrojonego w kostkę batata. Zupę podałam z makaronem tagliatelle z pełnego ziarna

ClauditteMissCooking
Tagliatelle z marchewki z serem owczym i czarnuszką 193

minut, aż będzie miękkie. Nie chłonie ono wody tak, jak ryż, więc możecie ją odlać, jeśli nie odparowała. Marchewki myjecie, obieracie, a potem ścinacie obieraczką paski przypominające makaron tagliatelle. Na patelni rozgrzewacie oliwę z oliwek, wrzucacie marchew i blanszujecie. Posypujecie czarnuszką, przyprawiacie solą i pieprzem, mieszacie. Dodajecie ser pokrojony w kostkę, kaszę, mieszacie i zdejmujecie z palnika. Po chwili, kiedy

GRUBY WAŁEK
Pstrąg tęczowy łososiowy 184

które nie wymaga długiego smażenia czy pieczenia. Składniki: pstrąg tęczowy łososiowy (filet)  masło czosnkowe pół cytryny do skropienia ryby  pomidory suszone w zalewie  sól, pieprz  makaron tagliatelle (u mnie szpinakowe)  Sos: 1/5 szklanki mleka 2%  łyżka serka topionego starty żółty ser (u mnie ementaler) ser parmezan  gałka muszkatołowa  kilka różyczek brokuła Sposób

upichcic
Sos pomidorowy z kiełbasą i warzywami (do ryżu i makaronu) 233

Dzisiaj polecam Wam przepis na smaczny, nieskomplikowany sos, który idealnie sprawdzi się jako dodatek do ryżu, kaszy czy makaronu. Ja podałam razem z makaronem tagliatelle. Składniki na sos dla 3 osób: 1 puszka pomidorów bez skórki 1/2 papryk czerwonej 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki żółtej 1 mała cukinia 1 mała cebula 100-150g dobrej jakości kiełbasy olej do podsmażenia

Ze smakiem i z pasją
Spaghetti bolognese 211

spaghetti. Klasyka... tak by się wydawało. Tymczasem ten sos znany w języku włoskim, jako ragu alla bolognese pochodzi z Bolonii we Włoszech i łączony tam jest najczęściej z makaronem tagliatelle, pappardelle albo lasagne. Oryginalne ragù alla bolognese to smażony, a potem długo duszony sos składający się z cebuli, selera i marchwi, mięsa mielonego wołowego, wina i niewielkiej ilości koncentratu pomidorowego

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tradycyjna carbonara 391

sosie? Przygotowanie carbonary wymaga pewnej sprawności ruchów, a dzięki opisanym poniżej trikom mam pewność, że efekt końcowy zadowoli każde podniebienie. Po pierwsze - makaron. Może to być spaghetti, tagliatelle lub inny rodzaj makaronu, jednak osobiście wolę długie kształty. Dobrze byłoby, gdyby makaron był ręcznie robiony (nie koniecznie przez nas samych:) Taki makaron zazwyczaj jest bardziej omączony, co z kolei później przekłada(...)wody z gotowania. Później pozostaje tylko szybkie mieszanie i głośne wołanie rodziny na obiad. To co? Wszystkie składniki mamy? Możemy zatem przygotować carbonarę:) Składniki (na 2 porcje): 150g makaronu (spaghetti, tagliatelle) 2 żółtka 50g tartego włoskiego sera (pecorino romano, parmezan lub grana padano) 50g tłustego surowego wędzonego boczku świeżo mielony pieprz sól Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania