makaron tagliatelle - 960 przepisów (strona:27/64)

Pierś z kurczaka ze szpinakiem i pomidorkami 256

oleju (ja użyłam z kaparami) 4 czarne oliwki 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego sól morska kilka pomidorków koktajlowych do podania: 400 g makaronu tagliatelle lub pappardelle (wstążki) Sos: 250 g świeżego szpinaku 250 ml śmietanki 30% (1 szklanka) 1 ząbek czosnku 80 g gorgonzoli lub fety w kostkach w zalewie 1 czubata łyżeczka(...)szpinakowym. Pomiędzy układamy pomidorki koktajlowe i oliwki. Posypujemy z wierzchu posiekanymi, suszonymi pomidorami. Wstawiamy z powrotem na 10 minut do piekarnika. W tym czasie zagotowujemy w czajniku wodę na makaron i gotujemy go w osolonym wrzątku zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Kurczaka wyjmujemy i podajemy z ugotowanym makaronem. Post Pierś z kurczaka ze szpinakiem i pomidorkami pochodzi z bloga

Poezja smaku
Makaron tagliatelle z sosem bolońskim (Tagliatelle con ragù alla bolognese) 201

Makaron tagliatelle z sosem bolońskim (Tagliatelle con ragù alla bolognese) Dzisiaj podsyłam Wam przepis i biorę się za pisanie o słynnym włoskim sosie (który nie do końca jest sosem) i o mieście, z którego pochodzi. Składniki na 8 porcji: 1 kg świeżych pomidorów lub 800 g z puszki 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 3-4 łodygi selera naciowego(...)razie potrzeby dolać nieco bulionu lub wody. Sos jednak powinien być bardzo gęsty, nie wodnisty o bardzo mięsnym smaku. Pod koniec gotowania dodać mleko. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente w dużej ilości wody zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Odcedzić, dodać do sosu. Dobrze wymieszać, dopóki cały sos nie pokryje makaronu. Przed podaniem posypać parmezanem. Smacznego! Przepis

Pełny talerz
Karkówka w sosie grzybowym 130

może na obiad coś w sosie grzybowym" to już nie było odwrotu i została spałaszowana w innej postaci. I to jeszcze wyszło wydanie z ziemniakami i z makaronem Tagliatelle czyli każdy miał to na co miał ochotę. Jako dodatek można zrobić szybką surówkę z marchewki z dodatkiem kukurydzy z tego przepisu. Składniki 1-1,3 kg karkówki 2 cebule(...)więcej mięsa dolewamy jeszcze szklankę wody. Dorzucamy ziela angielskie, pieprz i liście laurowe. Całość gotujemy na małym ogniu ok 2h. Po tym czasie mięsko jest już mięciutkie. Podajemy z makaronem, ziemniakami lub kluskami i surówką np z tego przepisu . Porcja na 3 obiady dla 2 osób

Piekielna Kuchnia Pati
Klopsiki z jelenia w sosie z brandy 233

minuty. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy, musztardę, śmietanę oraz cukier. Całość gotujemy około 15 minut. Do sosu dodajemy klopsiki i gotujemy kolejne 10 minut. Klopsiki podałam z makaronem tagliatelle. Świetnie również będą smakować z kaszą bądź ziemniakami. Notes - Pamiętajmy, że mięso musi pochodzić ze zidentyfikowanego miejsca i koniecznie musi być przebadane przez weterynarza, aby potwierdził, że mięso nadaje się

Wędrówki po kuchni
Wstążki w maślanym sosie ze szparagami– obiad w 15 minut 209

wykorzystaniem Lurpak Premium Miks ? Koniecznie zgłoście swoją potrawę do konkursu TUTAJ! SKŁADNIKI proporcje na 2 porcje 70g LURPAK PREMIUM MIKS (3 pełne łyżki stołowe, z górką) 120g szerokiego makaronutagliatelle, fettucine albo pappardelle 1 pęczek (ok.500g) młodych, równych, zielonych szparagów (poza sezonem szparagowym 300g szpinaku baby) 2-3 średniej wielkości ząbki czosnku 3-4 łyżki startego parmezanu lub sera

Karo in the Kitchen
Kurczak z suszonymi pomidorami 164

wody żeby się nie przypaliły, po zagotowaniu wody dodajemy śmietanę sól pieprz i chwilkę dusimy. Na talerzu dorzucamy troszkę żurawiny dla podbicia kalorii i poprawy smaku. Najlepiej wchodzi z makaronem tagliatelle :)  Smacznego !!! Wartość odżywcza i kalorie: Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Menu na tydzień: Mało czasu, mało składników 172

kosztuje zatem jedynie 36 zł. Lista zakupów Krewetki 200 g 2 piersi z kurczaka 8 podudzi z kurczaka (pałek) 0,5 kg jarmużu Makaron rurki (penne) Makaron tagliatelle Pół czerwonej kapusty Bakłażan średniej wielkości Cukinia średniej wielkości Mała czerwona papryka Mała żółta papryka Mała zielona papryka Główka średniej wielkości kopru włoskiego Mała cebula Czosnek Szczypiorek Pietruszka Szpinak Kilogram świeżych pomidorów

Niedzielny kucharz
JAGODOWA ROZKOSZ 146

ciasto.Odstawiamy na 30 minut przykryte ściereczką , aby ciasto odetchnęło. Ciasto wałkujemy partiami na obsypanej mąką stolnicy lub blacie na grubość 3mm i kroimy w wstążki o szerokości 0.5 cm. Makaron tagliatelle gotujemy w osolonej wrzątku .Podajemy z bitą śmietaną posypaną jagodami.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pesto z rukoli ze słonecznikiem 139

jedynie do płynnych koktajli). Tak naprawdę możemy wszystko nawet utrzeć w moździerzu, ale jeśli nie masz porządnego to weź blender. Gotowe pesto możemy zużyć dowolnie, ja najbardziej lubię z makaronem (tagliatelle lub spaghetti). Pesto z rukoli ze słonecznikiem Sprawdź też mój przepis na... PESTO BAZYLIOWE NA BAZIE PRAŻONYCH PESTEK DYNI *post archiwalny, zdjęcie nie oddaje prawdziwego koloru

Kolorowy Przepisownik
Makaron z cukinii z jajkiem sadzonym, szybka i zdrowa kolacja 240

łyżki oleju sól, pieprz, gałka muszkatołowa Sposób przygotowania: Na patelni podsmaż posiekaną w piórka cebulę. Kiedy ładnie się zarumieni dodaj rozgnieciony czosnek. Cukinię obierz obieraczką tworząc cienkie paseczki przypominające makaron tagliatelle. Wrzuć na patelnię i podsmaż aż lekko zmięknie i nabierze koloru. Nie zostawiaj jej za długo na patelni ponieważ zrobi się papka. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką

wysmienity
TAGLIATELLE Z PULPECIKAMI Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWO-POROWYM 168

pieczarki – przesmażamy, a następnie ponownie wrzucamy nasze klopsiki i jeszcze chwilę przesmażamy. Zalewamy śmietaną kremówką ( wcześniej hartujemy, żeby się nie zważyła ), dodajemy ugotowany wcześniej al dente makaron tagliatelle i gotujemy na wolnym ogniu kilka minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy świeżym koperkiem i tartym parmezanem. Smacznego

Ostra na Słodko
Sos boloński. 105

dodać passatę pomidorową, doprawić solą i pieprzem i dusić na małym ogniu przez 2 godziny, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec gotowania dodać mleko i śmietankę. Podawać z makaronem tagliatelle

zadanie-gotowanie
Zupa - chłodnik z wiśni 165

Zagotować. Budyń rozrobić w zimnym mleku, mieszając, dodać do gotującej się zupy. Gotujemy jeszcze 2 minuty. odstawiamy do całkowitego wychłodzenia. W upalne dni podajemy schłodzone, najlepiej z dodatkiem ugotowanego makaronu tagliatelle

Z miłości do słodkości
WĄTRÓBKA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 138

też ma bardzo sporo żelaza.Zaś , ze względu u mnie na duże braki żelaza w moim organiźmie ,wątróbka jest częstym gościem w moim jadłospisie.     1 op.kolorowego makaronu tagliatelle 60 dag.wątróbki kurzej 30 dag.fasolki szparagowej mrożonej 6 pomidorów  3 cebulki 2 ząbki czosnku 1 szkl.bulionu z warzyw 2 listki laurowe kilka ziaren pieprzu czarnego sól morska pieprz

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Jarzynowa potrawka z indykiem 175

proszku, soli i pieprzu. Odstawić pod przykryciem do lodówki na ok. godzinę - dwie. Przygotować warzywa: cebulę pokroić w piórka, marchew za pomocą skrobaczki do warzyw w cieniutkie paseczki jak makaron tagliatelle, paprykę w cienkie paski, fasolkę szparagową pokroić w połówki lub mniejsze kawałki. Płuczemy wybraną kaszę lub ryż w kilku wodach. Dolewamy 2 razy większą objętość wody (u mnie

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania