smażenia kotletów czy ryb. Nic dodać nic ująć :) No dobrze, ja od dwóch tygodni nie daję swojej patelni ostygnąć, poddając ją co chwilę nowym wyzwaniom. Jedno z wyzwań :) Teraz czas na Was :) Jeśli chcieli byście poszaleć w swojej kuchni, z takim właśnie sprzętem, zapraszam na KONKURS Zadanie konkursowe, polegać będzie na podaniu przepisu, na danie z makaronem, które chcieli
Kuchnia w opałachzabajone, smażonym jarmużem i powietrzem z wędzonki, - pate z króliczej wątróbki z czatnejem z buraka, galaretką z wędzonego jabłka i chałką drożdżową, - cannelloni z królikiem, zapiekane w sosie pomidorowym z boczkiem, śmietaną, szałwią i parmezanem. Było cudownie aromatycznie i przepysznie! Przemek narzucił duże tempo i pracowaliśmy jak mróweczki! Jedni nastawiali bulion w szybkowarze, inni robili ciasto na makaron
Plate of Joyrożek” smaży się na głębokim oleju tak, aby farsz nie był surowy, ale żeby żółtko jaja pozostało płynne. Potrawa jest pyszna, a jej zjedzenie tak, aby się nie pobrudzić jest nie lada wyzwaniem. Tunezyjska przystawka, obowiązkowo z jajkiem na twardo, tuńczykiem i limonką. Obok mini wersja brick'a W Tunezji spożywa się też zupy warzywne z dodatkiem makaronu, soczewicy, mięsa
Zawsze głodna!makaronem, ale koniecznie z dobrym sosem, np. z boczniaków . Składniki (na ok. 10-12 sztuk): 500 g mielonego mięsa wieprzowego 100 g brązowych pieczarek 1 spora cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła klarowanego 5 łyżek bułki tartej 1 jajko 5 łyżek posiekanej natki pietruszki 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej pieprz i sól do smaku olej do smażenia Sposób wykonania
W SMAKdługo. ‘Minestra’ to po prostu zupa – minestrone to zupa na bazie bulionu i warzyw. W każdym domu i rejonie Włoch podawana inaczej, z innymi składnikami, z różnymi rodzajami makaronu. Smaki minestry zależą od pór roku i dostępnych sezonowo składników. Minestrone verde jest zielona – pełna wiosennych, młodych zielonych warzyw – bogatych w zdrowy błonnik i beta karoten. Warzywa myjemy. Każde z nich(...)jednocześnie szklimy cebulkę. Zajmie to około 3-4 minut. Do zeszklonych szalotek i mocno pachnącego boczku wrzucamy jarzyny – selery, pietruszkę i marchew. Dodajemy pozostałe 3 łyżki oliwy i smażymy całość razem, co jakiś czas mieszając, około 10-12 minut – całość powinna być mocno pachnąca, a warzywa lekko przeźroczyste. Zalewamy całość dwoma litrami domowego rosołu albo dwoma litrami wody
Karo in the Kitchenszparagami Makaron z sosem szparagowym Tarta z zielonymi szparagami Tarta ze szparagami i pomidorami Tartaletki ze szparagami Szparagi gotowane na parze Pizza z zielonymi szparagami Zielona pizza ze szparagami Omlet ze szparagami i chili Proporcje dla 1 osoby Czas wykonania: 15 minut Składniki: 2 wiejskie jajka 6 zielonych szparagów 1 ząbek czosnku 1/2 papryczki chili sklarowane masło do smażenia sól
Kulinarne przygody Gatitysałatek, makaronów oraz przyrządzić wspaniałe risotto. Składniki: - 250 g ryżu do risotto Uncle Ben's - pęczek botwinki, ok 6 buraczków z liśćmi - 1 cebula - 600 ml wody lub wywaru - 2 łyżki masła - sól, pieprz - parmezan Przygotowanie: Botwinkę myjemy, listki szatkujemy a buraczki ścieramy na tarce. Cebule również siekamy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, wsypujemy ryż i smażymy
Życie zaczyna się w kuchnikrótki makaron. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 1 duży pomidor pokrojony w kostkę 2 ząbki czosnku 2 suszone pomidory pokrojone w kosteczkę 1 średnia cebula pokrojona w kostkę 3 średnie ogórki konserwowe pokrojone w kostkę 200 g śmietany 12% przyprawy do smaku: sól, pieprz, papryka ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, curry, przyprawa do kurczaka 1/5 szklanki wody olej do smażenia
Zasmakuj Kuchniricotty Makaron c onchiglioni zapiekany w serniczku Twarogowy suflet z tortilli Czekoladowy muffin z ananasem Drożdżowe pierożki z truskawkami Piernikowe babeczki dyniowe Batatowe pancakes Podwójnie czekoladowy omlet z ricotty Omlet z serka wiejskiego Sernikowa zapiekanka makaronow a Parfait z truskawkami Piernik z cukinią Sernik jęczmienny Bananowy sernik sojowy bez sera Czekoladowe muffinki z soczewicy Pieczona quinoa po wiedeńsku Smażone knedle
Poranek na słodkorazem smażyć. W niewielkim garnku na małym ogniu roztopić masło, dodać do niego granulowany czosnek i śmietanę. Kiedy śmietana prawie się zagotuje dodać starty ser, czarny pieprz i chwilę razem gotować cały czas mieszając. Kiedy sos zgęstnieje dodać 1/3 szklanki gorącej wody. Po 2-3 minutach sos przelać do warzyw, wymieszać i ewentualnie doprawić. Podawać z kaszą lub makaronem
Trzeci talerzchwilę smażyć. Przełożyć grzyby z cebulą i czosnkiem do mięsa. Dynię obrać, pokroić na kawałki, a śliwki wypestkować i pokroić w ćwiartki. Dodać do mięsa, kiedy będzie już prawie miękkie i gotować aż dynia będzie al dente. Wlać pod koniec śmietankę, dodać posiekaną natkę i doprawić do smaku tymi samymi przyprawami, które użyliśmy wcześniej. Polędwiczki podałam z pełnoziarnistym makaronem tagliatelle
Czerwień i błękitsię smażonych ryb na jakiś czas. Dlatego dzisiaj przygotowałam pstrąga delikatnie bez panierki i na patelni grillowej. Ważne, żeby nie grillować ryby za długo, bo się przesuszy. Przy cienkim filecie, to maksymalnie 1 minuta z każdej strony. Tak przyrządzony pstrąg jest soczysty, a salsa mango doskonale uzupełnia jego smak. Dodatki można dobrać według upodobań. Ja zdecydowałam się na makaron
Pełny talerzoleju smażyć rumiane kotleciki mielone i odkładać je na talerz umyte pomidory zmiksować w rozdrabniaczu razem ze skórką, czosnkiem i wlać do patelni po mielonych, dodać cukier, sól, pieprz do smaku i gotować z 5 minut na średnim ogniu następnie włożyć kotleciki do sosu i dusić na mniejszym ogniu z 10 minut te kotleciki smakują na ciepło do makaronu, ryżu
W Mojej Kuchni LubięLubię makaron i sosy śmietanowe i polędwicę. Co z tego, że tuczą. Lubię i już. Poza tym, że lubię węglowodany, uwielbiam świeże zioła. Mam nadzieję, że jak wrócę do domu, nie okaże się, że M. zabił to, co wyhodowałam na parapecie... ;) To danie ma przyjemnie delikatny, imbirowy smak. Sos jest aksamitny. Na samo wspomnienie cieknie mi ślinka. Och... PASKI POLĘDWICZEK(...)patelni pozostanie nam wywar, który wytrąci się z mięsa - nie wylewamy go w nim, bowiem kryje się cała kwintesencja smaku mięsa i masła. Dorzucamy pokrojone w plastry grzyby i smażymy przez jakieś 3-4 minuty. W następnej kolejności dodajemy poszatkowany imbir (ile, to zależy od naszego smaku), musztardę, sól i pieprz. Po 3 minutach duszenia, wlewamy sherry oraz śmietanę. Podgrzewamy
Życie zamknięte w smakukrwi i funkcjonowanie mózgu, a dzięki właściwościom odkażającym pomaga przy dolegliwościach jelitowych, zapaleniach górnych dróg oddechowych i chorobach kobiecych. Uzupełnia niedobory witaminy E w organizmie. Nie nadaje się do smażenia. Przyprawiamy nich potrawy na zimno. Olej z pestek dyni jest szczególnie skuteczny na zaburzenia trawienne u dzieci. Likwiduje większość pasożytów układu trawiennego i normalizuje apetyt u dzieci. Oczyszcza organizm(...)moja propozycja sałatki z użyciem oleju z pestek dyni ze sklepu internetowego www.niwki.pl Składniki : mały brokuł 2 pomidory 1 lub 2 garści ugotowanego makaronu 1 ugotowana marchew 2-3 łodygi selera naciowego po połowie dużego strąka papryki czerwonej i zielonej pół kolby świeżej ugotowanej kukurydzy ziarno sezamu, pestki dyni Na dresing świeże zioła; szczypiorek, natka, tymianek, oregano,estragon sól
Proste Potrawy