makaron smażony - 5576 przepisów (strona:237/372)

Duszona Wołowina z pełnoziarnistym makaronem spaghetti 162

szklanki wody 6 ząbków czosnku świeżo zmielony pieprz świeżo zmielona sól himalajska mielone chilli natka pietruszki Przygotowanie: Do rozgrzanej głębokiej patelni wlewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Chwilę smażymy. Dodajemy powoli mięso (wcześniej doprawione pieprzem i chilli). Obsmażamy każdy kawałek z każdej strony. Dodajemy wymieszane razem czerwone pesto i pomidory z puszki. Stopniowo dodajemy wodę, przykrywamy i dusimy(...)połowie duszenia dodajemy troszkę octu balsamicznego taki chlust. Pod sam koniec dodajemy posiekany drobno czosnek i szczyptę soli himalajskiej. Jeśli jest potrzeba jeszcze doprawiamy.  Ja podałam mięso z makaronem do spaghetti z pełnego ziarna. Na koniec posypałam pietruszka

ClauditteMissCooking
Pierogi z serem i szpinakiem 168

delikatnym farszem. Myślę że szczególnie przy tak delikatnym farszu, ważne jest dobrze, cienko rozwałkowane ciasto. To farsz powinien być najważniejszy! Zużyłam tylko połowę ciasta, z reszty zrobiłam makaron. Ile ciasta zużyjemy tak naprawdę zależy od tego jak cienko będziemy je wałkować. Tym razem sprawdzałam jak robi się pierogi używając włoskiego wykrawacza. Muszę go jeszcze oswoić. Mimo(...)szklanki gorącej wody farsz ( wystarcza na ok połowę ciasta ) ok 150 g szpinaku 150 g sera białego 1 średnie cebula 3 - 4 ząbki czosnku sól pieprz olej do smażenia przygotowanie Ciasto Przesianą mąkę zalać gorącą wodą, poczekać aż nieco przestygnie, wyrobić ręcznie na elastyczne, nieklejące ciasto. Jeżeli ciasto jest za twarde, należy dodać nieco wody, jeżeli za mokre - wrobić trochę

Stare Gary
Kotlety mielone z quinoą/komosą ryżową 128

ryżu, ziemniaków, czy makaronu. Polecam!   (około 7-8 sztuk) 300g mięsa mielonego 100g quinoa/komosy ryżowej (waga ugotowanej; surowej 30-35g; u mnie biała - Sonko ) (*)   1 jajko  1/2 bułki namoczonej w mleku 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku sol, pieprz ziołowy i naturalny Dodatkowo: bułka tarta do obtaczania olej do smażenia     Komosę ugotować

Di gotuje
Schab w sosie z czerwonego wina 150

Rozgrzałam patelnię, na której smażyły się pieczarki i wlałam wino, dodałam roztarty w dłoniach majeranek i odparowałam płyn do 1/3 objętości. W tym czasie śmietanę wymieszałam z 1 łyżką sosu i przelałam na patelnię. Przyprawiłam solą i pieprzem.   Mięso z pieczarkami ułożyłam na talerzach i polałam wspaniałym sosem. Do tak przygotowanego mięsa podałam makaron i buraczki z papryką

Kuchnia u Krysi
Kilka pomysłów na... 167

Miłego dnia :) Makaron noodle z kurczakiem i warzywami w sosie sojowym  Marchewkowe gofry, z pastą ricotta-feta i tymiankiem  Tu podobne, z tym, że z cukinią  Cukiniowe gofry;  z pastą ricotta-feta  Cukiniowy omlet pełny sera żółtego, z pomidorem i keczupem   Kuskus z czerwoną fasolą, fasolką i orzeszkami ziemnymi  (Smażone) kofty marchewkowe

More food, love and dreams
Klopsiki w warzywnym sosie. 179

cukinię i jeszcze chwilkę smażymy (około 2 minuty), dodajemy odłożone wcześniej klopsiki.  Pomidory obieramy ze skórki, drobno siekamy lub blendujemy i przekładamy do patelni. Dodajemy trochę tymianku i posiekane listki oregano (po około 0,5 łyżeczki świeżych ziół), przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy je jeszcze kilka minut, na koniec doprawiamy solą. Podajemy z makaronem, choć ja zajadam się nimi

Rozpustne gotowanie
Pierogi z botwinką 196

drobno łodyżki,  smażyć  aż cebula i botwinkowe łodygi lekko zmiękną. Liście drobno posiekać. Dodać do cebuli razem z czosnkiem, lekko posolić. Dusić mieszając aż licie zwiędną i zmiękną. Przestudzić. Dodać, koperek, pietruszkę, pokruszoną fetę i bryndzę.  Dokładnie wymieszać . Przyprawić solą, dużą ilością pieprzu. Ciasto cienko rozwałkować (najwygodniej oczywiście używać maszynki do makaronu), przy pomocy szklanki

Stare Gary
Kurczak w kremowym sosie musztardowym z porem 430

Kurczaka odstawiamy. Na patelni smażymy z oliwą pora pokrojonego w paski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny i musztardę. Wszystko podsmażamy i zmniejszamy ogień do minimum,  następnie dodajemy śmietanę, pokrojoną pietruszkę sól i pieprz, wrzucamy usmażonego wcześniej kurczaka i dusimy jeszcze ok 10 minut, tak aby kurczak nabrał smaku. Podajemy z makaronem, ryżem czy kaszą. Tutaj

Niezły Młynek
Cannelloni z mięsem mielonym i zielonym groszkiem 207

pożywne danie. Składniki: makaron cannelloni 50 dag mięsa mielonego 3 łyżki koncentratu pomidorowego pół szklanki bulionu 3 ząbki czosnku 1 puszka zielonego groszku 20 dag żółtego sera 50g masła 3 łyżki mąki 2,5 szklanki mleka s ó l, pieprz   gałka muszkatołowa zioła prowansalskie olej Sposób przygotowania: 1. Robim y farsz: Mięso smażymy na oleju, dodajemy zmiażdżony czosnek, koncentrat

Kuchnia domowa Ani
FINKTON’s BAKED BEANS z gry BIOSHOCK – fasola w sosie pomidorowym 260

solimy tak jak wodę na makaron i gotujemy fasolę na średnim ogniu przez ok. 1,5-2h do miękkości. 1 PODSMAŻANIE KIEŁBASY LUB BOCZKU (5 min) Kiełbasę kroimy w drobne plasterki lub kostkę w przypadku boczku (możecie dodać trochę tego i tego, będzie jeszcze lepsze). Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i smażymy na rumiano

Nerds Kitchen
Jabłkowe kotleciki z kurczaka 133

Pulpety gotowane mogą być -ale smażonym już coś brakuje . Wg mnie zwyczajnie brak im odrobiny tłuszczyku który tak na prawdę nadaje smaku bo jest jego nośnikiem. Zrobiłam mielone z udka z odrobiną słoniny .Doprawiłam utartym jabłkiem ( pomysł z kuchni angielskiej - apple sausages - bo jak można robić jabłkowe kiełbaski to czemu nie mielone). Podałam z makaronem Pantacce ( po naszemu karbowana wstążka

Buniabaje w kuchni
LAZANIA Z MIĘSEM I PIECZARKAMI 194

SKŁADNIKI : 500 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 cebula 1 opakowanie makaronu do lazanii 500 g Lubella  1 puszka pomidorów  1 kostka rosołowa 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonej bazylii sól, pieprz, papryka słodka do smaku 2 łyżki oleju 200 g sera żółtego tartego(...)PRZYGOTOWANIE :  Cebulkę kroimy drobno, podpiekamy na oliwie w wysokiej patelni lub garnku. Następnie dodajemy mięso mielone, kostkę rosołową, pomidory z puszki i poszatkowane pieczarki.  Chwilkę smażymy, około 15 minut, ciągle mieszając aż mięso się połączy ze wszystkimi składnikami. Doprawiamy do smaku bazylią, solą, papryką i pieprzem.  Płaty lazanii gotujemy w osolonej wodzie, z dodatkiem 1 łyżki oleju

Kulinarne Fantazje Marioli
Lazania z mięsem mielonym i szpinakiem 326

lazania jaką robiłam. Przyznam, że jest przy tego typu daniach trochę roboty, ale warto. Przepis znalazłam u Wedelki na blogu . Mi jeszcze bardziej smakowała odgrzana na drugi dzień. Składniki: makaron typu lasagne (zużyłam 15 płatów, po 3 na każdą warstwę) 100 g żółtego sera Mięso: 300 g mięsa mielonego (u mnie łopatka) olej 2 ząbki czosnku 1 duża cebula mielona(...)sól, pieprz suszona bazylia i oregano siekana natka pietruszki Szpinak: 300 g szpinaku (użyłam mrożonego) 3-4 ząbki czosnku 3 łyżki śmietany 18% sól, pieprz gałka muszkatołowa masło do smażenia Sos beszamelowy: 3 łyżki masła 250 ml mleka 3 łyżki mąki sól, pieprz gałka muszkatołowa pieprz cayenne Sposób przygotowania: 1. Mięso: Cebulę i czosnek drobno posiekać, podsmażyć na oleju. Dodać

Kuchnia domowa Ani
Makaron z cukinii z pesto i kurczakiem 130

Składniki – porcja dla dwóch osób: 1 cukinia, 250 gram kurczaka, 200 gram pesto, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz do smaku, olej do smażenia, starty

Coś bym zjadła
Pierś kurczaka w czosnku 283

Moja dzisiejsza propozycja obiadowa to pierś kurczaka w czosnku. Wiedząc, że będę mieć mało czasu na przygotowanie obiadu, szukałam czegoś szybkiego i trafiłam na ten przepis

kuchnia doski