makaron smażony - 5576 przepisów (strona:239/372)

Kurczak zapiekany w delikatnym sosie ze szparagami / Creamy chicken and sparagus bake 218

mozzarelli i parmezanu. Łatwy, szybki i przyjemny obiad w zabieganym tygodniu, a poza tym generujący mało zmywania, gdyż przygotowuje się go w dosłownie jednej patelni:) Podałam go z makaronem, polecam! Scroll down for recipe in English Kurczak zapiekany ze szparagami (4-6 porcji) Składniki: 450 g piersi z kurczaka, pokrojonych w grubą kostkę 1/4 łyżeczki pieprzu chilli cayenne sól(...)podsmaż do lekkiego zarumienienia, przez około 4 minuty, po czym przełóż kurczaka na talerz i odstaw. Dodać olej do patelni jeżeli to konieczne, włóż cebulę i czosnek i smaż przez 1 minutę, po czym dodaj grzyby wraz ze szparagami i dopraw solą i pieprzem. Smaż warzywa przez kolejne 2-3 minuty, aż zaczną mięknąć. Posyp warzywa mąką i smaż mieszając

karmelowy
Polędwiczki drobiowe w białym sosie z suszonymi pomidorami 202

tego czarny makaron, który pięknie kontrastuje z potrawą. Serdecznie polecam, również jako danie na imprezę sylwestrową :)  Polędwiczki drobiowe w białym sosie z suszonymi pomidorami Składniki: 8 polędwiczek z kurczaka 1 szalotka 6 suszonych na słońcu pomidorów 1 opakowanie mascarpone pół szklanki bulionu drobiowego przyprawy: sól, biały pieprz Wykonanie: Polędwiczki oprószamy solą i pieprzem, smażymy na maśle klarowanym

Smak mojej kuchni
Kurczak zapiekany z ziemniakami w sosie szpinakowym. 1109

rodzaj mięsa, inny sos, makaron zamiast ziemniaków... Ale to oczywiście później - na początek pyszny kurczak z ziemniakami w sosie szpinakowym będzie najlepszy! :) Składniki: 4 udka z kurczaka 4 ziemniaki 150 g młodego szpinaku 300 g śmietanki 30% 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 1 łyżeczka soku z cytryny 2-3 łyżki startego parmezanu olej do smażenia sól i pieprz Wykonanie

zadanie-gotowanie
Spaghetti z mięsa drobiowego 180

marchewkę. Całość chwilę smażyć (na małym ogniu). Następnie dodać mięso mielone. Co jakiś czas całość przemieszać. Przyprawić solą, pieprzem, papryka ostrą oraz bazylią. Gdy mięso zmieni kolor to dodać pomidory z puszki + 1/2 szklanki wody. Całość dusić pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Na sam koniec posmakować i ewentualnie doprawić. Przygotowane danie podawać z makaronem do spaghetti. Ewentualnie udekorować

Ugotować
Jaki jest najważniejszy sprzęt w kuchni? + KONKURS 141

końcu nie będziemy smażyć na niej wyłącznie jajek sadzonych ;-). Odpowiednia patelnia z łatwością poradzi sobie zarówno z małymi i dużymi rzeczami. Dobrze wyważona i idealnie leżąca w ręce nigdy nie zawiedzie nas w przygotowywaniu naleśników. Grube dno patelni pozwoli wysmażyć idealnego steka. Wysokie krawędzie pozwolą na przygotowanie jeszcze większej ilości naszego ulubionego sosu do makaronu. Moim ulubionym jest sos carbonara

Pora coś zjeść
Cukiniowe spaghetti 308

gorący olej przekładamy cukinię, smażymy chwilę, by straciła surowiznę, dokładamy gotowe pesto i mieszamy do połączenia składników Już na talerzu posypujemy startym serem i ziarnami. Moje uwagi : Nie wykorzystałam miąższu z pestkami. Pocięty i posolony "makaronik" należy dokładnie przelać wodą, by podczas jedzenia nie był za słony. Do tak przygotowanej cukinii można ugotować al dente makaron spaghetti, wówczas jedzenia starczy

Proste Potrawy
Zupa warzywna z pulpecikami nadziewanymi mozzarellą 119

koniec dodajemy makaron i sparzone ,obrane i pokrojone (bez pestek) ,pomidory.  Filet z indyka mielimy ,mieszamy z musztardą ,solą ,pieprzem i bułką tartą.  Formujemy pulpeciki ,po czym je spłaszczamy i na każdy z nich wykładamy jedną ,osączoną z zalewy kuleczkę mozzarelli. Owijamy mięsem ser i obtaczamy w mące wymieszanej z odrobiną słodkiej papryki  Smażymy na rozgrzanym tłuszczu

R'n'G Kitchen
Xmas... and a Happy 2014 177

karpia, godnie ma zastąpić smażony dorsz w asyście ziemniaków w mundurkach. Jako "popychacza" postaram się użyć kompotu świątecznego, jednak nie będzie on na suszu jak to zwykle u mnie bywało. Kompot świąteczny Świąteczny obiad otworzy zupa grzybowa z kluseczkami. Na drugie danie przygotuję łazanki z kapustą (zawsze mnie ciekawił ich fenomen, bo przecież to zwykły makaron) i mini klopsy świąteczne

bastalena
Spaghetti z kurkami a la mąż 191

przez praskę czosnek. Smażymy aż mięso nie będzie różowe. Dodajemy passatę,  bulion wołowy i kurczakowy. Zagotowujemy. Dodajemy kukurydzę i groszek. Gotujemy około 5 min. Płuczemy kurki z marynaty. Kroimy paprykę. Dodajemy do garnka i gotujemy dalsze 3 min. Doprawiamy solą ,pieprzem i papryką. Dodajemy serki topione do zagęszczenia sosu. Wyłączamy po rozpuszczeniu serków. Gotujemy makaron spaghetti. Życzę Wam smacznego

Smaki Edyty
Sałatka ryżowa po węgiersku 3105

ryżem, częściej z makaronem, jak można zauważyć na blogu. Sama nie wiem dlaczego, ale stanowczo powinnam to zmienić. SMACZNEGO!!!  Mam nadzieję, że Wam również posmakuje tak jak mi ;) Składniki: Na sałatkę: 200 g ryżu paraboiled cebula 150g salami 100 g sera papryka czerwona kukurydza konserwowa 6 niewielkich ogórków kiszonych 300 ml bulionu olej do smażenia Sos: 100 g śmietany

Czerwona Porzeczka
Okrasa - jesteś Bogiem! 139

oliwek Paprykę czerwoną obtoczoną w niewielkiej ilości oliwy z oliwek kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na 20 minut na 220 stopni C. Makaron wrzucamy do wrzącej, lekko osolonej wody i gotujemy al. dente przez mniej więcej 3-4 minuty. Następnie odcedzamy i przelewamy niewielką ilością oliwy z oliwek. Cukinię myjemy i kroimy w plastry(...)cukinię. Doprawiamy solą, pieprzem i niewielką ilością pokrojonej czerwonej papryczki .Chwilkę dusimy. W międzyczasie kroimy cebulę w kosteczkę. Cukinię i czosnek przekładamy na talerz.  Na tej samej oliwie smażymy cebulę.  Wyjmujemy paprykę z piekarnika (papryka powinna być chrupiąca) i zawijamy ją w folię aluminiową – folia sprawi, że po chwili łatwiej obierzemy paprykę ze skórki.  Do cebuli

Brzuszki Łakomczuszki
Tacos – pszenno- kukurydziane muszle do nadziewania 291

gluten) mąką pośród mąk niechlebowych – warto ją wykorzystywać do pieczenia elastycznych ciast, jak ciasto drożdżowe na słodkie i wytrawne bułki oraz. Grubiej mielona jest idealna do panierowania produktów przed smażeniem. Można nią też zagęszczać zupy i sosy. Na rynku dostępna jest też mąka kukurydziana biała – pozbawiona żółtych osłonek ziarna kukurydzy – skrobia kukurydziana. Ją stosujemy podobnie jak mąkę ziemniaczaną i ryżową(...)miski na posypaną mąką stolnicę i zagniatamy miękkie i elastyczne ciasto. Ciasto nie może być lepkie, przy zagniataniu kilka razy podsypujemy je mąką. W dotyku powinno przypominać ciasto na makaron – jedwabiste i lekko suche, jak ludzka skóra, ale powinno być miększe. Jak ciasto na makaron czy na pierogi, tak i to zawijamy w folię i odkładamy na pół godziny

Karo in the Kitchen
Gulasz z indyka z boczkiem i suszonymi śliwkami 179

pewno panowie, ale u nas i mnie posmakował. Śliwki i boczek robią robotę, smak hmm, moje dziecko stwierdziło, że smakuje jak gulasz z grzybami :-). Na pewno super pasuje do makaronu, kasz i ryżu, ostatnio męska część mojej rodzinki zjadła po prostu z chlebem i też zadowoleni :-).W wersji oryginalnej z kurczakiem, ja miałam filet z indyka.  Miłego dzionka :-) Składniki(...)masło, wrzucamy na nie pokrojoną w drobną kostkę cebulę i pokrojony boczek. Podsmażamy, jak boczek lekko się nam zarumieni dodajemy pokrojone w kostkę mięso, które posypujemy obiema paprykami, mieszamy. Smażymy do momentu jak mięso nam się obsmaży z zewnątrz. 2. Do garnka wlewamy 2 szklanki wody i dusimy całość bez przykrycia około 20 minut. 3. Śliwki kroimy na połówki

kruche babeczki
Zupa pieczarkowa 162

świeżo mielonego czarnego pieprzu). Idealna na chłodne dni. Jest to zupa – krem, gdyż wszystko na końcu miksujemy blenderem. Zupę pieczarkową można podawać samą, ale również świetnie smakuje z makaronem (np. łazankami). Składniki: (ok. 6 porcji) 2 średnie cebule 1 nieduży obrany ziemniak 2 pory (tylko białe części) 800 g pieczarek oczyszczonych szczoteczką 1.5 l bulionu warzywnego (najlepiej domowego(...)rumienienia – ok. 10 minut . 150 g masła Bulion warzywny podgrzać. 1.5 l bulionu warzywnego (najlepiej domowego) Do cebuli z ziemniakiem dodać pokrojone w plastry pory i pieczarki. Smażyć 15 minut , mieszając od czasu do czasu. Wlać wino, zwiększyć ogień i mieszając, odparować cały płyn. 50 g wytrawnego wermutu Wlać podgrzany bulion, śmietankę i mleko. Zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować

Moja Delicja
RÓŻE KARNAWAŁOWE 95

wyschło) jak na makaron. Na jedną różę potrzebne są 3 krążki różnej średnicy,każdy z nich musi być mniejszy ok 1-1,5 cm. Na kółkach zrobić po cztery nacięcia po bokach,uważając by ich nie przeciąć. Na duże krążki ułożyć kolejne średnie i małe - docisnąć palcem na środku,najlepiej zlepić na środku białkiem. Róże smażymy  krążkami do dołu

Niespełnione zdolności kulinarne

Proponowane wyszukiwania