makaron na słodko - 1388 przepisów (strona:19/93)

Spaghetti 147

mięsa mielonego ( łopatka wieprzowa ) puszka pomidorów 2 cebule 2 ząbki czosnku kilka suszonych pomidorów sól, pieprz imbir, papryka słodka i ostra ( do smaku ) szczypta oregano, tymianku, rozmarynu, ziół prowansalskich 1 łyżeczka maggi 3 łyżki oleju parmezan lub żółty ser 375g makaronu Przygotowanie: Rozgrzać olej na patelni podsmażyć mięso, dodać drobno posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i wszystkie przyprawy, pomieszać żeby się(...)wszystko ładnie połączyło ( ja lubię dodać więcej papryki słodkiej, wtedy nie czuć tak kwasku pomidorów ) smażyć, aż cebula zmięknie. Dodać pomidory w puszce razem z sosem, redukować ( nie za dużo ). Dodać pokrojone suszone pomidory lub całe. Makaron wrzucić do wrzątku na 10 min, odcedzić przełożyć na talerze polać sosem, posypać drobno startym parmezanem i ......... Smacznego

Gaździnka warzy
Spaghetti z makrelą 185

ząbki ząbki czosnku 1 puszka groszku 1 słoik selera w paseczkach 1 puszka pomidorów w kawałkach sól, pieprz, słodka i ostra papryka listonic_name = "Spaghetti z makrelą (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "1 opakowanie makaronu spaghetti pełnoziarnistego 1 wędzona makrela 1 mała cebula 2-3 ząbki ząbki czosnku 1 puszka groszku 1 słoik selera w paseczkach 1 puszka(...)pomidorów w kawałkach sól, pieprz, słodka i ostra papryka " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Cebulę i czosnek szatkujemy i podsmażamy na oliwie. Makrelę pozbawiamy ości i kroimy w kawałki, dodajemy do cebuli i czosnku. Chwilę smażymy. Następnie wrzucamy groszek i selera, a na końcu pomidory. Doprawiamy. Podajemy z makaronem spaghetti pełnoziarnistym. Można posypać serem żółtym

CoolinarniePL
Penne Italia tri colore. 158

szpinak i cebulę. Wszystko w serowym sosie. Pychotka :) Zaczynajmy zatem gotowanie :)     Penne trzy kolory Włoch (4-5 osób) Składniki: 1 opakowanie makaronu penne 2 czerwone papryki 1 duża cebula 6 brykietów szpinaku 1 słodka śmietanka 12%, 200 ml 1 serek topiony 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek tymianek, pieprz Makaron gotujemy al dente i przelewamy oliwą z oliwek

vegetanie
Kukurydziane penne z cukinią i zielonym groszkiem w pomidorowym sosie 161

Gotowane na parze" 1/3 szklanki wody 2 łyżki przecieru pomidorowego 1/2 zielonej cukinii (około 120 g) 1 łyżeczka słodkiej papryki 3/4 łyżeczki czarnego pieprzu (mielonego) sól do smaku 1/2 średniej czerwonej cebuli 1 1/2 łyżki masła około 200 g kukurydzianego makaronu penne (opcjonalnie tradycyjny penne) Przygotowanie: Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię(...)skórki), podsmażamy chwilę. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, wodę oraz przyprawy (słodką paprykę, pieprz, sól). Mieszamy, gotujemy 3-4 minuty pod przykryciem (na małym ogniu). Pod koniec dodajemy 1/2 szklanki groszku. Mieszamy delikatnie łyżką wszystkie składniki, próbujemy (na tym etapie możemy jeszcze doprawić nasz sos dodając odrobinę pieprzu lub soli). Makaron penne gotujemy według opisu na opakowaniu. Układamy na talerzach

Słodkie okruszki
Makaron z bananem na słodko 194

Jakoś przeżyłam dzisiejszy maraton zajęć, ale było ciężko! muffinki spełniły swoje zadanie i nie burczało mi w brzuchu, po podroży pociągiem znów jestem

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Klopsiki z makaronem porem i pomidorami 265

najszybciej zrobić by zadowolić podniebienia domowników. Składniki: 500 g karkówki 1 jajko 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 0,5 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz do smaku 300 g makaronu muszelki 1 por 2 ząbki czosnku 6 pomidorów suszonych w oleju 250 ml śmietany kremówki 2 żółtka sól,pieprz do smaku olej do smażenie Przygotowanie: Mięso

Ala piecze i gotuje
Pochwała pomidora czyli makaron z prostym sosem pomidorowym 180

octu balsamicznego, ale raczej do sosów zawierających suszone pomidory czy boczek. Jeżeli nie robicie sosu w sezonie lub wasze pomidory nie są dość słodkie, możecie dosłodzić sos odrobiną cukru brązowego (ok. 1 łyżeczkę). Co do makaronu, to polecam penne lub fusilli, które dobrze utrzymają  konsystencję sosu. No to do dzieła! Świętujmy sezon pomidorowy i przygotujmy pyszny sos:) Makaron

Chilli Czosnek i Oliwa
Tartaletki makaronowe 222

około 70 g makaronu „Czarniecki” świderek 1 gruby plasterek boczku 1/2 małej czerwonej papryki 1 jajko 2 łyżki startego parmezanu 100 g słodkiej śmietanki 18% 5 pomidorków koktajlowych plasterek masła sól pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować al dente, odcedzić i przepłukać zimną wodą. Boczek i cebulkę drobno pokroić i przyrumienić na maśle. Paprykę umyć, osuszyć, drobno posiekać i przełożyć

Oryginalny smak
Jejunio inspirowane brakiem internetu 186

pomidory, cebulka i papryka. A ,że przepis -przepisem , a mnie się spieszyło zrobiłam z tego co było pod ręką. Czas: 20 minut Składniki: garść makaronu grube rurki ( lub inny gruby ) sól pieprz mielony papryka mielona słodka 3 łyżki oleju z pestek winogron 1 cebula 5-6 pomidorków koktajlowych 1 jajko 2 łyżki utartego parmezanu Makaron ugotować do miękkości w osolonym

Buniabaje w kuchni
Makaron z truskawkami 142

makaron, mieszamy. Truskawki (rozmrozić, jeśli wyciągnęliśmy je z zamrażarki) wsypać do miski, dodać cukier waniliowy i tyle cukru kryształu, żeby dla Was było słodkie ;) Całość trzeba bezwzględnie potraktować blenderem i sos truskawkowy gotowy.     Makaron zalewamy sosem i gotowe!  Pychota

Lawendowe Niebo
Naczynie żeliwne La Cuisine, chleb pszenny i gulasz z kociołka 150

polsku") 1 kg wołowiny (najlepiej zadniej) 100 g wędzonej słoniny 4 duże cebule 4 ząbki czosnku 2 żółte papryki 1 pomidor 0,5 kg ziemniaków makaron typu zacierki 4 łyżki suszonej papryki słodkiej lub pasty paprykowej sól, pieprz Kociołek możemy przygotować zarówno w plenerze jak i w kuchni. Jeżeli wybieramy kociołkowanie plenerowe to najpierw musimy oczywiście rozpalić ognisko. Jeżeli wybieramy

Marder&Marder Manufacture
Zupa gulaszowa 145

łopatki wołowej 500 g mięsa wieprzowego (szynka) 2 cebule 2 papryki 1 marchew 1 pietruszka 5 ziemniaków 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 6 łyżek makaronu zacierki sól czerwona ostra papryka czerwona słodka wędzona papryka ¼ łyżeczki imbiru szczypta cynamonu liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego olej dosmażenia Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę, mięso pokroić w dużą kostkę. W dużym

Mama Gotuje
KURKI W ŚMIETANIE. 200

wydzieli się woda, przykrywam, chwilę duszę, po czym odcedzam kurki. Dolewam odrobinę oleju, smażę, na samym końcu dodaję sól, pieprz i śmietanę. Podaję na ciepło z makaronem pełnoziarnistym. UWAGI: Słyszałam o wersji ze słodką śmietaną od właścicielki stancji.  Wersję z kwaśną śmietaną znam od dziecka, bowiem tak kurki robiła moja babcia.  Następnym razem wypróbuję wersję właścicielki. SMACZNEGO! *** Pozdrawiam

W kuchni Karmel-itki
Shots from USA: Las Vegas & L.A. 196

które robią wrażenie. Wśród nich bardzo luksusowy hotel Bellagio ze swoją słynną fontanną. Właśnie tam się zatrzymaliśmy na pyszną kolację. Wybraliśmy restaurację chińską, gdzie zamówiłam sobie makaron noodle z wołowiną w sosie słodko-ostrym. Pycha! Na pewno będę próbować odtworzyć to wspaniałe danie :) Oczywiście nie obeszło się bez odwiedzenia kasyna :) A poniżej widać hotel i fontannę Bellagio

Zgrabne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania