Przepis na bardzo smaczne, delikatne i puszyste oponki serowe. Idealne na „Tłusty czwartek” i nie tylko. SKŁADNIKI: 3szklanki maki pszennej 500 g tłustego lub półtłustego białego sera 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilia 4 małe lub 3 duże jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 kostki masła smalec lub olej do smażenia można dodać spirytus
Pani M - kuchnia smakowitamiękkiego, lekko płynnego oleju kokosowego bezzapachowego. Możesz go również zastąpić np. margaryną. Jeśli dodasz bardzo twardy olej kokosowy, to wyrabianie ciasta zajmie Ci kilka minut dłużej. Do ciasteczek dodałem maku, ale śmiało możesz zastąpić go sezamem lub kminkiem. Jeśli nie możesz jeść glutenu, to polecam Ci krakersy bezglutenowe , które są zrobione z ziaren. Artykuł Ciasteczka cebulowe pochodzi z serwisu Blendman.pl
Blendmanczekała, aż się doczekała. I nawet, jak nie jestem jej zwolennikiem to w tej wersji bardzo mi smakowała. Blacha 30 cm x 35 cm Składniki: ciasto 400 g maki pszennej 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 150 sera ricotta 2 jajka 80 g oleju 1 łyżeczka soli masa 200 g startego sera gouda 400 g brukselki (obranej i przekrojonej
Niezły Młynekczekała, aż się doczekała. I nawet, jak nie jestem jej zwolennikiem to w tej wersji bardzo mi smakowała. Blacha 30 cm x 35 cm Składniki: ciasto 400 g maki pszennej 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 150 sera ricotta 2 jajka 80 g oleju 1 łyżeczka soli masa 200 g startego sera gouda 400 g brukselki (obranej i przekrojonej
Niezły MłynekNajlepsze przepisy na ciasto marchewkowe zebrane tu z okazji 3 lutego – Dnia Ciastka Marchewkowego Ciasto marchewkowe z makiem Łatwe Ciasto marchewkowe z resztek z sokowirówki Piernik marchewkowy z wytłoków z sokowirówki Piernik marchewkowy Brownie marchewkowe Ciasto marchewkowe słodzone stewią Muffinki marchewkowe z resztek z sokowirówki Marchewkowo waniliowe mini muffinki Marchewkowe kaczuszki – wielkanocne kruche ciasteczka Ciastka owsiane z marchewka
Dorota Smakujekażdy ma w domu. Idealne gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego bo robi się je migiem. 8-9 sztuk Szklanka o pojemności 250 ml Składniki suche 1 szklanka maki pszennej tortowej z tzw. górką 3 łyżki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka cynamonu szczypta soli Składniki mokre Pół szklanki (lekko ubitej) marchewki
Andzia PichciPochodzę z Suwałk, a tam jednym z naszych regionalnych przysmaków jest mrowisko. Kto nie kosztował, niech nadrobi zaległości bo są pyszne :) Są to faworki oblane miodem posypane makiem (niczym małe mróweczki). Ciasto jest mega tłuste i sycące, ale tak pyszne, że nie można się opanować i ciągle się je skubie :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldpolewy. Co więcej, do ciasta wykorzystujemy również kakao i gorzką czekoladę dzięki czemu smak babki jest jeszcze bardziej wyjątkowy! Warto pamiętać, że do babek można także dodawać np. mak z konfiturą pomarańczową oraz dynię z matchą. Pierwsza z nich ma wyrazisty smak dzięki pomarańczy. Druga zaskakuje wyglądem. Ciasto w kolorze zielono-pomarańczowym zaintryguje z pewnością niejedną osobę! Ci, którzy wolą
Żyję by jeśćłyżeczka soli 2 jajka 60 ml oleju 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 250 ml mleka Dodatkowo: różne ziarna do posypania (pestki dyni, sezam, słonecznik, mak itp.) jajko roztrzepane z łyżką mleka Przygotowanie: W misie umieścić mąkę orkiszową i sól, Świeże drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z cukrem, gdy zaczną pracować wlać do misy z mąką, dodać jajka, olej
Kocham..lubię..gotuję..dosłownie w chwilę. Nie potrzebuje on zbyt dużo czasu aby wyrosnąć. Sprawdź przepis na: Szybka sałatka grecka Składniki na ciasto 40 g oleju szczypta soli szczypta cukru 600 g maki pszennej 300 g ciepłej wody 40 g świeżych drożdży Składniki na masło ziołowe 100g masła w temperaturze pokojowej 1/2 niewielkiej cebuli 2 ząbki czosnku garść świeżej bazylii odrobina natki pietruszki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!efekt końcowy wynagradza nam to z nawiązką! Chrupiące z zewnątrz, elastyczne i pięknie pachnące… Coś wspaniałego! W czym obtaczać bajgle? Najbardziej lubię bajgle z sezamem oraz z makiem . Bardzo dobrze też smakują z innymi nasionami oraz… z grubo mieloną solą . U mnie zawsze dodatków do obtoczenia jest dużo, ale jeśli nie lubisz, jak coś się pląta po wierzchu
Blendmanciebie lepsza alternatywą. Te mini pączusie są naprawdę smaczne i łatwe do zrobienia. SŁADNIKI: Rozczyn: 200 g letniego mleka 2 łyżeczki suchych drożdży 1 lyzka cukru 1 lyzka maki Ciasto: 500 g mąki pszennej typ 750 1/3 szklanki cukru 2 jajka szczypta soli 1 lyzka otartej skorki z pomarańczy 75 g miękkiego masła lyzka oleju do posmarowania pączków dżem Zapraszam
Pani M - kuchnia smakowitawykonania. Ciasto Morze Czarne Ciasto Morze Czarne efekt końcowy Porcja ciasta Biszkopt czekoladowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szklanki mąki pszennej tortowej i łyżka maki ziemniaczanej 2 łyżki ciemnego kakao szczypta soli do ubicia białek Robienie biszkoptu zaczynam od wyłożenia tortownicy papierem do pieczenia. Następnie mieszam obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Białka
Ania gotujechrupiące faworki z prostych składników. Przepisów na faworki jest mnóstwo, ten jest jednym z moich ulubionych. SKŁADNIKI: 6 żółtek około 1/2 szklanki jasnego niepasteryzowanego piwa około 3 szklanek maki pszennej szczypta soli olej lub smalec do smażenia Zapraszam również do obejrzenia filmu WYKONANIE: Żółtka, piwo i szczyptę soli wymieszać w misce. Następnie do wymieszanych składników powoli dodawać mąkę. Z podanej
Pani M - kuchnia smakowitaskoro tak, to oprócz Dnia Niepodległości, także obchody dnia św. Marcina. A te są całkiem interesujące pod względem kulinarnym… Oczywiście chodzi o te słodkie wypieki z białym makiem, które dzisiaj przedstawiam Wam w wersji niskowęglowodanowej. Oto one – keto rogale świętomarcińskie! 🙂 Sprawdź ten przepis Okazuje się, że sprawują się całkiem nieźle także bez towarzystwa glutenu i tony węglowodanów. Również
Modern Cave Girl