kapusty z burakami . Spróbujcie tego połączenie koniecznie. Składniki: 500 g fileta z indyka 400 g grzybów 1 duża cebula 2 ząbki czosnku olej 1 łyżka śmietany 1 płaska łyka maki pszennej 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz Wykonanie: Mięso myję, osuszam i kroję w paseczki, doprawiam papryką, solą i pieprzem. Grzyby czyszczę i kroję w kostkę
magiczna kuchnia Kasi100g margaryny 1 łyżki oleju 0,5 szklanki mleka 300 g mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli Kruszonka kokosowa: 100 g maki pszennej 100 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych 80 g margaryny Masa kakaowa: 2 opakowania budyni czekoladowych 0,5 l mleka 250 g margaryny 3/4 szklanki cukru 1 łyżka kakao 1 olejek
Ciastka - domowe słodkościjesienne ciasto. Ciasto orzechowe z gruszkami. Pyszne i aromatyczne, idealne do kawy. Smacznego! SKAŁDNIKI: 3 gruszki 1/2 szklanki cukru 200 g masła 3/4 szklanki cukru 3 jajka 200 g maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g mielonych orzechów włoskich 1 łyżeczka startego imbiru szczypta soli Zapraszam również do obejrzenia filmu WYKONANIE: Gruszki obrać ze skorki. przekroić wzdłuż
Pani M - kuchnia smakowitawindow.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA CIASTO MAŚLANE Z TRUSKAWKAMI Składniki: 120 g miękkiego masła pół szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 jajka 1 i 1/4 szklanki mąki 3 łyżki maki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczeni 600 g truskawek Przygotowanie: Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym, a następnie z jajkami, dodając je stopniowo. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek
Przepiski.plkorzenia marchewki pokrojonej w plasterki 1/2 papryki czerwonej pokrojonej w kostkę 2 łyżki groszku konserwowego 2 łyżki kukurydzy konserwowej 1 szkl wody 1/2 puszki pomidorów krojonych 1 łyżeczka maki pszennej 5-6 łyżek śmietanki 30 % sól, pieprz, papryka słodka ostra, kurkuma oliwa do smażenia 1. Cebule pokrojona w kostkę przesmażamy na oliwę, pod koniec dorzucamy posiekany czosnek i przesmażmy
Gotowanie...to proste !szklanki cukru + + łyżeczka + 2 łyżki, 20 g drożdży, 200 ml mleka + 2 łyżki, 60 g masła, 1 jajko, łyżeczka soli, łyżka kakao, kruszonka: 50 g masła, 100 g maki, 100 g cukru dodatkowo: jajko, łyżka mleka Przygotowanie : Mleko podgrzewamy, dodajemy drożdże, łyżeczkę cukru, dwie łyżki mąki. Mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut, żeby drożdże zaczęły pracować. Masło rozpuszczamy
Lena Gotujetego galaretka z malinami i bita śmietana. Same pyszne warstwy, które nie tylko smakują genialnie ale i efektownie się prezentują. Biszkopt: 3 jaja 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy białka z solą i stopniowo wsypujemy cukier, a następnie dodajemy po 1 żółtku. Na koniec dodajemy
Cynamonowe szczęściełyżeczka z górką proszku do pieczenia Skworcu 1 łyżeczka z górką sody oczyszczonej 15 dag orzechów włoskich Skworcu 2 garstki suszonej żurawiny Skworcu 17 dag maki pszennej 1 łyżka mielonego imbiru Skworcu Przygotowanie; Buraka dokładnie myjemy, gotujemy do miękkości, możemy też upiec w piekarniku. Następnie obieramy i ścieramy na małych oczkach tarki. Orzechy posiekać na mniejsze
Radość kipiąca uśmiechem.trochę gorącego płynu z garnka, mieszamy i wlewamy) Sprawdzamy smak, ewentualnie solimy jeszcze i pieprzymy i gotujemy do zgęstnienia sosu. Jeśli nadal gęstość nam nie odpowiada dodajemy jeszcze odrobinę maki ziemniaczanej rozmieszanej w zimnej wodzie. Gotowy sos podajemy z ziemniaczkami, posypany natka pietruszki. Smacznego! Ps. Oczywiście smak, gęstość oraz czas dostosujcie do waszych upodobań
Gotowanie...to proste !Polędwica wieprzowa 500 – 600 g 2 łyżki musztardy Dijon lub ulubionej 4 konserwowe ogórki 1 cebula 3 – 4 ziarna ziela angielskiego 1 -2 listki laurowe 2 łyżki maki do obtoczenia mięsa 1 szklanka bulionu warzywnego lub mięsnego sol i pieprz do smaku olej do smażenia lub smalec Zapraszam również do obejrzenia filmu WYKONANIE: O czyszczona z błonek polędwicę
Pani M - kuchnia smakowitadrożdżowe wypieki, to ja zdecydowanie najbardziej preferuję je na świeżo, ale te bułeczki również następnego dnia bardzo dobrze smakowały. Bardzo gorąco polecam, jeśli lubicie się z cebulą. 450 g maki pszennej (u mnie mąka do pizzy, typ 00) 50 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 250 ml mleka 50 g masła 1 płaska łyżeczka soli 1 jajko 2 średniej wielkości
Smaki Na Talerzunapakowana” jabłkami. Jest przepyszna, lekka i bardzo szybka do zrobienia. Polecam ja serdecznie, jest tak łatwa do zrobienia, ze nawet poczatkujący sobie z nią poradzą. SKŁADNIKI: 3/4 szklanki maki pszennej około 1 kg słodkich jabłek 3 jajka 80 g cukru lub do smaku łyżka cukru waniliowego duża szczypta cynamonu 100 ml mleka 20 g rozpuszczonego masła szczypta soli
Pani M - kuchnia smakowitaBiszkopt kokosowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 6 łyżek wiórków kokosowych dżem truskawkowo - ananasowy (280 g) Kruszonka koksowa: 100 g maki pszennej 100 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych 100 g margaryny Masa czekoladowa: 2 opakowania budyni czekoladowych bez cukru 0,5 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra
Ciastka - domowe słodkościtwarde, rozpływa się w ustach. Polecam, będziecie zachwyceni. Składniki na dużą prostokątną blachę o wymiarach 25x 35 cm: miarą jest kubek o pojemności 250 ml 2 kubki maki pszennej 1 kubek mąki krupczatki 200 g zimnego oleju kokosowego lub innego twardego tłuszczu roślinnego (w wersji wegetariańskiej może być masło) 2 średniej wielkości banany (lub 3 jajka) pół kubka cukru, najlepiej
greenscarfsię na blogu wcześniej. Krucha tarta ze śliwkami i kruszonką Krucha tarta ze śliwkami Proporcje na formę o średnicy 23 cm Czas przygotowania: 90 minut Składniki Ciasto: 1 szklanka maki szczypta soli 100 g masła 2 łyżki cukru pudru 1 duże jajo 2 łyżki zimnej wody Nadzienie: 2 łyżki tartej bułki 400 g śliwek węgierek Kruszonka: 50 g masła
Kulinarne przygody Gatity