wykonanie. Course Desery Cuisine Polska Keyword jagody goji, płatki owsiane Prep Time 20 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 35 minutes Servings 30 Author Anna Ingredients 300 g maki pszennej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu 160 g cukru dałam trzcinowy 2 średnie jajka 50 g jagody goji 50 g suszonej żurawiny 150 g płatków owsianych
SprawdzonaKuchnia.plmielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na nadzienie 1,5 kg obranych jabłek 4 łyżki rodzynek 1 łyżka maki ziemniaczanej sok z 1/2 cytryny i otarta skórka z niej 4 łyżki cukru trzcinowego ilość zależy jakich jabłek użyjecie Dodatkowo 3 białka 4 łyżki tartej bułki 80 g drobnego cukru
SprawdzonaKuchnia.plserową 1 kg twarogu 120 g drobnego cukru 150 g mascarpone skórka otarta z jednej pomarańczy 3 łyżki soku z pomarańczy 4 żółtka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki maki pszennej Dodatkowo słoiczek dżemu pomarańczowego lub pomarańczowo – dyniowego Instructions Ciastka rozkruszyć w blenderze lub w misce używając do tego drewnianej pałki. Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej
SprawdzonaKuchnia.plniewielkie pączusie. Course Desery Cuisine Polska Keyword ciasto drożdżowe, piwo Prep Time 30 minutes Cook Time 20 minutes Total Time 50 minutes Servings 50 Author Anna Ingredients 450 g maki pszennej 50 g drobnego cukru 7 g suchych drożdży lub *14 g świeżych 175 ml piwa 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 żółtka 4 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka soli
SprawdzonaKuchnia.plrating-star-full svg * { fill: #343434; } Course Ciastka Cuisine Polska Keyword miód Prep Time 30 minutes Cook Time 12 minutes Total Time 42 minutes Author Anna Ingredients 330 g maki pszennej 90 g mała 1 małe jajko 45 g cukru pudru 1 1/2 łyżeczki przyprawy do pierników 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej otarta skórka z jednej pomarańczy 30 g gorzkiej czekolady
SprawdzonaKuchnia.plKeyword ciasto drożdżowe, pomarańcza Prep Time 40 minutes Cook Time 30 minutes Total Time 1 hour 10 minutes Servings 1 Author Anna Ingredients 50 g świeżych drożdży 500 g maki pszennej 180 ml mleka 150 g cukru 100 g masła 5 żółtek 1 łyżka cukru waniliowego 1 szczypta soli Dodatkowo na przełożenie z pomarańczy 150 g cukru 4 średnie pomarańcze
SprawdzonaKuchnia.plduż cebula 50 g suszonych grzybów 250 g mrożonych borowików 1 szczypta suszonego rozmarynu opcjonalnie olej do smażenia sól do smaku pieprz do smaku Składniki na ciasto 350 g maki pszennej typ 450 + do podsypania 150 ml gorącej wody może będzie trzeba dolać odrobinę więcej wody o 50 ml 1 łyżka masła Instructions Mrożone grzyby wyjąć z zamrażalnika przełożyć
SprawdzonaKuchnia.plduże jajka 2 łyżki roztopionego masła lub innego tłuszczu 250 ml gęstego jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 180 g maki pszennej 1 szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego Dodatkowo 1 szklanka jagód cukier puder miód, śmietana, syrop klonowy lub inna słodkość, którą wykorzystamy do podania placuszków Instructions Do miski wbić
SprawdzonaKuchnia.plminutes Total Time 1 hour 20 minutes Servings 1 Author Anna Ingredients Składniki na zaczyn 100 g zakwasu żytniego 300 g wody 30 g nasion siemienia 130 g maki żytniej typ 2000 Składniki na ciasto właściwe 350 g wody 15 g soli 150 g mąki gryczanej 30 g siemienia lnianego 100 g płatków owsianych 50 g otrąb pszennych
SprawdzonaKuchnia.plCuisine Polska Keyword jablka, pomarańcza Prep Time 30 minutes Cook Time 40 minutes Total Time 1 hour 10 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 120 g maki ziemniaczanej 130 g mąki gryczanej 90 g mąki quinoa 170 g masła 70 g cukru trzcinowego 1 średnie jajko Składniki na masę jabłkową 1 kg obranych jabłek 6 łyżek cukru
SprawdzonaKuchnia.plhamburgerów, najlepsze! Course Bułki Cuisine Polska Keyword mąka pszenna Prep Time 30 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 45 minutes Servings 16 Author Anna Ingredients 720 g maki pszennej 8 g soli 20 g cukru 60 g mleka w proszku 24 g świeżych drożdży 320 ml wody 55 g miękkiego masła 2 średnie jajka Dodatkowo 1 jajko + 1 łyżka
SprawdzonaKuchnia.plróżnych kombinacjach i tak, można w zależności jakie posiadamy zapasy mąki dość elastycznie dopasowywać ich proporcje. Piekłam chleb w takiej konfiguracji: 250 g mąki pszennej na 180 g maki żytniej typ 720 lub 120 g mąki żytniej typ 720 + 80 g mąki żytniej typ 2000 + 230 g mąki pszennej typ np: 550 lub 720 Za każdym razem chleb wychodzi bardzo
SprawdzonaKuchnia.plCuisine Polska Keyword bezglutenowe, wanilia Prep Time 10 minutes Cook Time 40 minutes Total Time 50 minutes Author Anna Ingredients 1 szklanka mleka 2 średnie jajka 1 3/4 szklanki maki ryżowej 1/2 laski wanilii 1 łyżka spirytusu 3 łyżki cukru trzcinowego Dodoatkowo cukier puder olej do smażenia Instructions Wszystkie składniki wymieszać w misce. Ostrym nożem wyskrobać ziarenka z laski wanilii
SprawdzonaKuchnia.plTime 10 minutes Cook Time 5 minutes Total Time 15 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients Sucha mieszanka budyniowa 80 g mleka w proszku 90 g cukru 40 g maki ziemniaczanej* 60 g mąki z tapioki* 1/2 łyżeczki soli 1 laska wanilii ziarenka wyskrobane z niej Instructions Przygotowanie domowego budyniu z przygotowanej mieszanki Będziemy potrzebować 500 ml wody lub chudego
SprawdzonaKuchnia.plPolska Keyword drożdże, mąka pszenna Prep Time 15 minutes Cook Time 50 minutes Total Time 1 hour 5 minutes Servings 10 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 300 g maki pszennej 60 g drobnego cukru 20 g świeżych drożdży lub 7 g suchych 80 g masła 170 ml letniego mleka skórka otarta z 1 cytryny 2 średnie jajka 4 łyżki
SprawdzonaKuchnia.pl