mak - 12131 przepisów (strona:375/809)

Ciasto z malinami 141

soku z cytryny lub limonki. Składniki:  1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki oleju rzepakowego 4 jajka klasy M niepełna szklanka cukru Polski Cukier * 1 łyżka maki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 puszka malin w syropie 400 g lub świeże owoce cukier puder bez dodatków od Polski Cukier do oprószenia ciasta

Słodkie okruszki
RACUCHY / PLACKI JOGURTOWE Z TRUSKAWKAMI 110

Przepis na puszyste, delikatne i bardzo smaczne racuchy jogurtowe z truskawkami. Fantastyczne, sezonowe danie na kolację lub podwieczorek. SKŁADNIKI: 250 G JOGURTU NATURALNEGO 250 G MAKI PSZENNEJ 1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA 1 ŁYŻECZKA SODY OCZYSZCZONEJ SZCZYPTA SOLI 2 JAJKA 200 G TRUSKAWEK 2 ŁYŻKI CUKRU 2 ŁYŻKI OLEJU OLEJ DO SMAŻENIA ZOBACZ RÓWNIEŻ FILM WYKONANIE: DO MISKI WBIĆ JAJKA

Pani M - kuchnia smakowita
Ucierane ciasto z truskawkami i kokosem 112

około 30 dag świeżych truskawek Wykonanie pysznego ciasta z truskawkami: 1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy. Wsypujemy obie maki z proszkiem do pieczenia i ucieramy, na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. 2. Ciasto przekładamy do foremki keksówki o wymiarach około

Izabelawkuchni
Gofry z kukurydzą 175

Składniki: 3 jajka 1 marchewka 1 awokado 50 g kukurydzy z puszki 80 g maki 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz, curry do podania: 1 skyr … Czytaj dalej Gofry z kukurydzą

czarrna od kuchni
Kotlety siekane z młodą kapustką 112

mały słoik papryki konserwowej ·        1 cebula ·        4 jajka ·        4 łyżki maki pszennej ·        4 łyżki mąki ziemniaczanej ·        2 łyżki ketchupu ·        Olej do smażenia

Kulinarna Chwila
Chleb żytnio – pszenny 93

pszennymi. Przekładam ciasto i zostawiam do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewam do temperatury 230°C, przed włożeniem chleba do piekarnika posypuję go mąką. Jeśli nie lubicie mąki można posypać sezamem, makiem… Wstawiam do piekarnika (230°C), po 15 minutach zmniejszam do 210°C i dopiekam jeszcze 30-40 minut. Gdyby chleb zaczął zbyt szybko przypiekać się od góry, przykryjcie go folią

SprawdzonaKuchnia.pl
Mini pączki 71

wymieszana z jajkiem Smalec powinien być w temperaturze pokojowej, do suchych składników dodać wodę z jajkiem i smalcem, zagnieść gładkie ciasto, jeśli ciasto będzie zbyt klejące dodać odrobinę więcej maki Z ciasta uformować kulkę, włożyć do miski i pod przykryciem zostawić do wyrośnięcia na około 1 - 1,5 godziny Na posypany blat wyjąć ciasto i rozwałkować na grubość około

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb z rozmarynem 68

wody około 45°C 1 paczka suszonych drożdży Wykonanie: Do miski wlać wodę, dodać cukier, 2 łyżeczki rozmarynu i drożdże, wymieszać odstawić na 10 minut. Następnie dodać oliwę, sól, maki i zagnieść gładkie elastyczne ciasto. Dużą miskę wysmarować oliwą przełożyć do niej ciasto przykryć i odstawić do podwojenia objętości. Na blachę rozłożyć papier do pieczenia i wysmarować do oliwą. Wyjąć

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb tradycyjny 75

olejem i wysypanych np. otrębami. Odstawiam do podrośnięcia w ciepłe miejsce na około 30 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 230°C, ciasto przed wstawieniem do piekarnika posypać mąką lub makiem. Tuż przed wstawieniem chleba do piekarnika spryskać jego wnętrze wodą ze spryskiwacza 6 razy, wstawić chleb i po 5 minutach ponownie spryskuję 6 razy. Chleb pieczemy 15 minut w temperaturze

SprawdzonaKuchnia.pl
Bułki jogurtowe 63

łyżka cukru 1 1/2 łyżeczki soli morskiej 200 ml jogurtu naturalnego 120 ml mleka 60 g masła 1 średnie jajko Dodatkowo 1 małe jajko sezam ja dałam czarny lub mak do posypania Instructions Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść ciasto, można zrobić, to używając miksera lub maszyny do pieczenia chleba i tu nastawiamy program na "ciasta rosnące". Jeśli ciasto

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb żytni ze słonecznikiem 81

mąki żytniej typ 720 100 g mąki żytniej razowej typ 2000 Składniki na ciasto właściwe 150 g wody 100 g mąki żytniej razowej typ 2000 220 g maki pszennej 45 g ziaren słonecznika 2 łyżeczki soli 1 łyżeczki cukru Dodatkowo oliwa do wysmarowania formy otręby do obsypania foremki 1 szklanka kostek lodu Instructions Zaczyn wymieszać wieczorem przed pójściem spać

SprawdzonaKuchnia.pl
Precle drożdżowe 66

suchych drożdży lub 14 g świeżych 10 g soli 12 g cukru Dodatkowo 4 łyżki sody oczyszczonej odrobina oleju do posmarowania miski Do posypanie precli ulubione nasionka sezam, mak, kminek, czarnuszka, sól... 1 żółtko + 2 łyżki mleka Instructions Do miski miksera wlać wodę, wsypać drożdże i cukier, wymieszać i odstawić na 10 minut. Następnie dodać mąkę, masło, sól, ciasto

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb pszenno – żytni z ziarnami 57

żytnia Prep Time 15 minutes Cook Time 55 minutes Total Time 1 hour 10 minutes Servings 1 Author Anna Ingredients 500 ml wody 260 g mąki pszennej 260 g maki żytniej typ 720 1/2 szklanki otrąb żytnich 1 łyżka pestek dyni mogą być prażone 3 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka soli morskiej 2 łyżki sezamu 4 g suchych drożdży Instructions

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania