Dziś spieszę do Was z przepisem na pyszny staropolski piernik, dojrzewający. Dziś już ostatni dzwonek aby wyrobić ciasto i odstawić w chłodne miejsce. Ciasto powinno leżakować 6-4 tygodni. Ale jeśli jeszcze dziś go nastawicie będzie równie smaczny. W tym roku moje ciasto leżakuje a zdjęcia piernika to ubiegłoroczne wypieki. Składniki; 50 dag miodu akacjowego Skworcu 1.5 szkl cukru 25 dag masła 1 kg maki pszennej 3 jajka 3 łyżeczki sody oczyszczonej Skworcu 125 ml mleka pół łyżeczk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Na moim blogu zamieszczam przepisy które sama wypróbowałam. Gotuje dla mojej rodziny i przyjaciół.