Przepisy na wigilię: Drożdżowe kapuśniaczki

Przepisy na wigilię: Drożdżowe kapuśniaczki

Przepisy na wigilię: Drożdżowe kapuśniaczki

Wspaniałe, pachnące maślano-drożdżowe ciasto, kapuściano-grzybowy farsz, aromat taki, że Święta czuć na kilometr. Takie są kapuśniaczki – nic dziwnego, że jak oscypki zostały wpisane na listę produktów regionalnych. List gończy za kapuśniaczkiem Kto zgadnie co to jest? Kształt: Prostokątny. Rozmiar: Waga około 5 g. Barwa: Wierzch ciasta barwy złotej, farsz brązowy. Konsystencja: Miękka i wilgotna. Smak: Charakterystyczne dla kapusty i grzybów z aromatem ciasta drożdżowego. Brzmi jak rysopis z listu gończe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, drożdżowe, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, kapustą, grzyby, ciasteczka, przekąski, barszcz, mak, pizza , ciasto na pizze, przekąska, barszcz wigilijny, mięso, ciasto z makiem, domowa pizza, przekąski z ciasta na pizze, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.