lukier - 7892 przepisów (strona:191/527)

Markizy orzechowe 114

cukru pudru 120 g mielonych orzechów lub migdałów 2 łyżki konfitury morelowej lub z pomarańczy 1 łyżka rumu/amaretto/cointreau Dodatkowo: połówki orzechów włoskich podprażonych w piekarniku odrobina gęstego lukru  Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Owinąć folią i schłodzić w lodówce przez godzinę. Przygotować krem. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, wymieszać z mielonymi orzechami lub migdałami, konfiturą i alkoholem(...)fot.3) . Dla ułatwienia sobie pracy krem można przełożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego i wyciskać niewielką ilość na połowę krążków.  Na koniec na każdej markizie za pomocą lukru przyklejać połówki orzechów  (fot.4) . Źródło: mysweetworld   drukuj przepis

Świat Ciasta
Ciasto ucierane z serkiem grani 175

widziane. Składniki 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka serka grani (wiejskiego) 1 szklanka oleju 2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kawy cappuccino lukier 1 szklanka cukru pudru 4 łyżki wody Cukier utrzeć  dokładnie z wodą. Jajka z cukrem utrzeć na gładko, dodać serek i ponownie utrzeć. Wlać olej i ucierać. Mąkę przesiać(...)pieczenia. Całość ciasta posypać kawą cappuccino i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 50 minut. (do tzw suchego patyczka). Po wyjęciu ciasta i przestudzeniu polać lukrem. ciasto ucierane z serkiem grani

O kuchni z uczuciem
Świąteczny piernikowy tort z cytrynowym kremem i wisienkami 184

jajka klasy M Na krem: 500 g mascarpone 4 łyżki cukru pudru 150 ml śmietanki 30% 1 cytryna Dodatkowo: podchmielone wisienki zakroczymskie do nabycia w Smak Market biały lukier  Zachęcam do zapoznania się z całą ofertą Smak Market   Przygotowanie: Do miski wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier, kakao, sodę i całą przyprawę do piernika. Wszystko dokładnie mieszamy drewnianą łyżką(...)kremu. Gdy piernik całkiem ostygnie kroimy go na dwa blaty. Dolną część smarujemy kremem (zostawiamy niewielką ilość do dekoracji), na wierzch wykładamy podchmielone wisienki. Nakładamy drugi blat. Wierzch zdobimy lukrem i kremem. Świąteczny piernikowy tort z cytrynowym kremem i wisienkami Smacznego

Słodkie okruszki
Pierniczki teściowej ... pyszne (od razu miękkie, nie twardnieją) 39995

Wycinamy dowolne kształty i pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok. 7 -12 min. (ja piekłam 10min.) Gotowe pierniki można udekorować lukrem, ale bez lukru też są pyszne. Standardowo przechowujemy w zamkniętym pojemniku. Smacznego Nawet mikołaj się załapał na pierniczka ;-) IMPRESJAsmaku by Izabela

IMPRESJA SMAKU
Ciasteczka korzenne z lukrem [PRZEPIS] 150

Przepis na mało pracochłonne, miękkie i proste w przygotowaniu ciasteczka korzenne. Ciasteczka korzenne z lukrem [PRZEPIS] – ZOBACZ JAK JĄ ZROBIĆ: SKŁADNIKI, PRZEPIS, ZDJĘCIA Ciasteczka korzenne

Jakugotujesz.pl
CIASTECZKA Z LUKREM 128

Święta coraz bliżej i niedługo przepisy na ciasta pojawią się masowo ! Mam już wszystko zaplanowane i spisane w grafiku :) Dzisiaj przepis na szybkie kruche ciasteczka z domowym lukrem. Idealne do chrupania, czy na prezent. Zapraszam do wspólnego pieczenia ! SKŁADNIKI: 400 g mąki 200 g cukru pudru 1 cukier waniliowy 150 g miękkiego masła 1/2 szklanki gęstej śmietany (18 %) LUKIER

Marcepanowa kuchnia
Ciasto marchewkowe (bezglutenowe) 263

termoobieg i pieczemy w ten sposób jeszcze 15 minut.  Mój chimeryczny piekarnik Bosch wymaga jeszcze dopiekania od spodu przez dodatkowe 15 minut. 11. Gdy ciasto przestygnie polewamy je lukrem i ozdabiamy orzechami. Lukier robimy przez zmieszanie szklanki cukru pudru z sokiem z cytryny. Smacznego

Kawa z mlekiem
Wegański i bezglutenowy makowiec z suchego maku #17 150

łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia zapach migdałowy schłodzona woda z puszki ciecierzycy bułka tarta do obsypania formy około 1/2 szklanki cukru pudru (lub więcej) sok, z połowy cytryny (na lukier) trochę mleka roślinnego (gdy ciasto okaże się za gęste) Wykonanie: 1. Zaczynamy od wsypania 4 łyżeczek mielonego siemienia lnianego do filiżanki i zalania ich wrzątkiem, wody niech będzie trochę więcej(...)góra-dół i 10 minut z termoobiegiem. Upieczone ciasto po przestudzeniu bez problemu "wychodzi z formy". 11. Ciasto wyłożyłam "do góry nogami", bo to ciasto nie urośnie spektakularnie. Robimy lukier mieszając cukier puder z sokiem z połowy cytryny i polewamy ciasto. Smacznego

Kawa z mlekiem
Kolorowe pierniczki 179

Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 żółtka 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru 4  łyżki miodu 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka przyprawy do piernika lukier 1 białko 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny  kolorowe cukierki do dekoracji Wykonanie: Na stolnicę przesiać mąkę z sodą. W rondelku rozpuścić miód razem z cukrem. Odstawić(...)minut.  Upieczone pierniczki układamy na dużej tacy lub desce jeden obok drugiego. Białko ubić razem z cukrem pudrem na sztywną pianę, dodać sok z cytryny. Tak przygotowanym lukrem smarujemy za pomocą pędzelka pierniczki, posypując kolorowymi cukierkami (można posypać posiekanymi drobniutko orzechami).Udekorowane pierniczki odstawiamy w chłodne miejsce. Pierniczki można przechowywać w zamkniętym pudełku do 4 tygodni. Smacznego

kgwjanczewo
Szybki piernik 530

lepszy 3/4 szklanki oleju 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 czubate łyżki kakao 1 duża paczka przyprawy do piernika  2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia polewa czekoladowa/ lukier Przygotowanie: Składniki mokre łączymy w misce i mieszamy mikserem do chwili całkowitego połączenia się. Dodajemy teraz składniki suche tj.2 szklanki mąki ale po każdej miksujemy dokładnie ciasto, szklanka cukru, kakao(...)tylko spód.  W tortownicy wyjdzie bardzo wysokie, w formie niższe a większe. Pieczemy 45 minut w 190 stopniach ustawiając grzanie góra-dół. Zimny piernika polewamy polewą czekoladową lub lukrem

Życie zaczyna się w kuchni
Pierniczki 104

przygotowanego ciasta rozwałkowywać placki grubości około 5 mm wykroić pierniki i układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem piec 10 minut w 180 stopniach w piekarniku Dekoracja: lukier- 200 g cukru pudru przesiać przez sitko do miski i połączyć z 5-6 łyżkami wody lub soku w cytryny można posypać różnymi posypkami na nie zastygły jeszcze lukier Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
ciasteczka piernikowo orzechowe 246

pieczenia. Pieczemy przez ok. 10-15 min. w 180 st. C. Po upieczeniu przekładamy na kratkę i studzimy. Wystudzone dowolnie dekorujemy (mi wyszło ok. 55 szt). składniki na lukier: 1 białko (z wyparzonego wcześniej jajka) 100 g cukru pudru opcjonalnie kilka kropel soku z cytryny wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą na gładką lśniącą masę. Jeśli lukier jest

Domowy Smak Jedzenia
Makowiec z podchmielonymi wisienkami 188

budyniu waniliowego 3 całe jajka 200 g cukru (można dać ciut mniej) 1 puszka masy makowej podchmielone wisienki zakroczymskie do nabycia w Smak Market Do ozdoby: podchmielone wisienki, biały lukier, listki świeżej mięty lub drobne świąteczne ozdoby Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 210 stopni (grzanie od dołu). Tortownicę smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną. W misce dokładnie miksujemy miękkie masło(...)dowolnych odstępach). Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 45 minut (stan upieczenia można sprawdzić wbijają patyczek w ciasto). Po wystudzeniu ciasto ozdabiamy białym lukrem. Gdy ten ładnie zastygnie wyjmujemy ciasto z formy. Wierzch ciasta można przed podaniem dodatkowo ozdobić podchmielonymi wisienkami i np. listkami mięty lub świątecznymi ozdobami. Makowiec z podchmielonymi wisienkami Smacznego

Słodkie okruszki
GWIAZDA Z CIASTA DROŻDŻOWEGO! 215

ułatwienie dodaję zdjęcie poniżej. Gwiazdę pieczemy godzinę w temp. 160 -170 stopni C. Przed włożeniem do pieca posmaruj ją roztrzepanym jajkiem, aby była pięknie złota ;-) Gwiazdę polukrowałam dodatkowo, najprostszym lukrem: cukier puder zmieszałam z sokiem z cytryny, aż do momentu otrzymania dość gęstej masy (tak jak śmietana), gwiazdę polałam lukrem i gotowe! Przepyszne ciasto na Święta i nie tylko! Podoba

SMYKWKUCHNI
Cynamonowe śliszki 133

masła Duża szczypta soli Nadzienie: 2 czubate łyżki mielonego cynamonu 3 łyżki brązowego cukru trzcinowego Dry Demerara Diamant 3 łyżki miękkiego masła Do posmarowania; 1 jajko 1 łyżka mleka Lukier do polania Wykonanie: Sekretem udanego ciasta drożdżowego jest to aby wszystkie składniki miały jednakową temperaturę pokojową. Mąkę tortową wsypać do dużej miski, wymieszać z cukrem, cukrem ze skórką cytrynową(...)jajkiem z łyżką mleka. Przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut do wyrośnięcia. Piec około 30-35 minut w temp 180*c. Po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem. Smacznego! Wpis dodaję do akcji konkursowej Złocista Kuchnia Diamant  #cukiertrzcinowy, #syroptrzcinowy, #diamant trzymajcie mocno za mnie kciuki

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania