łosoś na parze - 343 przepisów (strona:14/23)

Gotuj jak Jamie – Jamie Oliver czyli kupuj mądrze, gotuj z głową, nie wyrzucaj. 118

style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast(...)resztek. Pieczony łosoś, zapiekanka rybna z groszkiem czy fantastyczne rybne curry- tego trzeba spróbować. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin

noteskulinarnyfiga
Suhi. Maki z sekiem kremowym i uramaki z łososiem 188

Czy ktoś ma ochotę na suhi?  250g ryżu do sushi Blue Dragon 2-3 łyżki octu ryżowego Blue Dragon 200g wędzonego łososia arkusze nori świeży

Malinowe Pocałunki
Cielęcina po holsztyńsku 234

talerzach układamy liście sałaty mięso ,plastry łososia ,anchois ,jajka ,kapary ,buraczki. Oprószamy mielonym pieprzem ,posypujemy posiekaną natką. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom

R'n'G Kitchen
Pstrąg tęczowy parzony- soczysty jak z patelni 125

zaskakuję sama siebie, gdy eksperymentując odkrywam coś nowego. I tak było z pysznym pstrągiem tęczowym, który jest delikatny i bogaty w nienasycone tłuszcze. Owinięty w folię i sparzony na parze przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Mięso zachowało wszystkie naturalne walory smakowe, było soczyste i delikatne a nawet skórka zachowała zwój naturalny piękny kolor. Winegret nadał mu wyrafinowanej głębi(...)sól i pieprz do smaku garść listków „baranich uszu” garstka solirodka na winegret: 2 łyżki mirin 1 łyżka jasnego japońskiego sosu sojowego 2 krople płynnego dymu Wykonanie: Łososia oskrobać z delikatnych, drobnych łusek i wyfiletować pozostawiając skórę. Z filetów odciąć najcieńszy kawałek od ogona. Pozostałe równe filety przeciąć równo na pół. Oprószyć od strony mięsa solą i pieprzem

Sztuka gotowania w/g Samiry
Pstrąg tęczowy parzony- soczysty jak z patelni 122

zaskakuję sama siebie, gdy eksperymentując odkrywam coś nowego. I tak było z pysznym pstrągiem tęczowym, który jest delikatny i bogaty w nienasycone tłuszcze. Owinięty w folię i sparzony na parze przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Mięso zachowało wszystkie naturalne walory smakowe, było soczyste i delikatne a nawet skórka zachowała zwój naturalny piękny kolor. Winegret nadał mu wyrafinowanej głębi(...)sól i pieprz do smaku garść listków „ baranich uszu ” garstka solirodka na winegret: 2 łyżki mirin 1 łyżka jasnego japońskiego sosu sojowego 2 krople płynnego dymu Wykonanie: Łososia oskrobać z delikatnych, drobnych łusek i wyfiletować pozostawiając skórę. Z filetów odciąć najcieńszy kawałek od ogona. Pozostałe równe filety przeciąć równo na pół. Oprószyć od strony mięsa solą i pieprzem

Sztuka gotowania w/g Samiry
Zupa wiosenna z dorszem. 150

halibuta, łososia oraz makrelę. Dwulatkom możesz podawać też owoce morza: krewetki czy kalmary. Najlepsze są świeże ryby, filety oczyszczone z ości. Mrożone kupuj tylko w sprawdzonych sklepach, aby nie trafić na takie, które były zamrażane więcej niż raz.  http://canpolbabies.com/ Jak przygotować taką rybę oraz co najważniejsze jak często? Najlepiej będzie jeśli ugotujemy rybę na parze

ClauditteMissCooking
Pstrąg łososiowy pod pierzynką z dodatkiem oleju rzepakowego. 204

padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin(...)koperek, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz zioła prowansalskie. Przygotowaną pastę równomiernie rozprowadzamy na chlebie przykrywającym rybę. Tak przygotowanego pstrąga wstawiamy na godzinę do lodówki.  Po tym czasie łososia wstawiamy do zimnego piekarnika i ustawiamy temperaturę na 175 stopni (piekarnik z termoobiegiem), pieczemy około 40 minut. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions

Symfonia smakowa
Szpinak – właściwości lecznicze 228

Szpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Alergii pokarmowych ciąg dalszy czyli o Córci, KONKURSIE i Kremie z Pora, z Łososiem 127

Nie było mnie dwa dni, w sferze blogowej, w domu, krążyłam, przemieszczałam się w celach miłych i tych mniej miłych. Ważne rzeczy się okazały i zakupy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Warsztaty Tefal Cuisine Companion 153

osoba zupełnie początkująca (posiada tryby automatyczne i manualne, pozwalające poszaleć zaawansowanym w temacie). Olbrzymim plusem jest jego wielofunkcyjność -   robot gotuje (również na wolnym ogniu i na parze), miesza, smaży, ubija, wyrabia, sieka :) Oszczędza czas! I wodę przy myciu naczyń, ponieważ większość potraw można przygotować od razu w jednej 4,5 l misie. Na warsztatach byliśmy podzielenie(...)choi i szparagami Grupa II – przygotowała przystawki pod dowództwem Jurka: świeże liście z winegretem malinowym i grillowanym serem kozim shot z ekologicznego jogurtu i nowalijek z kawiorem z łososia i świeżymi kiełkami pierś z kaczki z pate, owocami i chałką Grupa III – deserowa, pod okiem Ady: krem cytrynowy z miętą i bitą śmietaną sorbet malinowy z verbeną i mascarpone cygaretki

bistro mama
Zupa rybna z grzybami shiitake 139

miękkości ryżu. Wrzucamy łososia, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para

R'n'G Kitchen
Łosoś w sosie porowo-kaparowym 165

Łososia posmarować marynatą i odstawić przynajmniej na 3 h.Sos.Stopić masło, dodać pokrojonego pora i osączone kapary. Smażyć, aż por zmięknie, nie rumienić. Dolać wino i gotować 3 minutki. Doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.Rybkę grillować w umiarkowanej temperaturze, nie przewracając, aż się upiecze.Podawać z sosem porowo-kaparowym. Dobrze tu pasują  gotowane na parze

Kulinarny karnet Christophera
Pyszności w Domaine La Francoise 128

łosoś pokropiony sokiem z cytryny, podany z sałatą zieloną i bagietką. Szparagi... zielone, gotowane, ułożone na odrobinie zielonej sałaty, posypane jajkiem na twardo i podane z sosem majonezowym z awokado:) I trochę konkretnego jedzonka: Kurczak w marynacie z ziół prowansalskich, zapieczony i podany z czosnkiem... gotowanym na oliwie. Nie myślałam, że czosnek może być tak pyszny:) Ziemniaczki gotowane na parze wymieszane z podduszonym fenkfułem i lekko zapieczone w piekarniku. Pieczony dorsz z bekonem ułożony na sosie beszamelowym. Achhh... palce lizać:) A teraz coś, na co zawsze czekałam z niecierpliwością... desery:) Ciasto kawowe i malinowe z lekkim musem podane z kulką lodów kawowych na keksie bitej śmietany:) Pyszny naleśnik przełożony ... cukrem brązowym i podsmażony na masełku, a jakby tego

In my kitchen
OXY2 154

dodać kawałki łososia, śmietanę i pieprz. Całość wymieszaj z makaronem. NIEBO ! /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin

fitolarun.blogspot.com
Szparagi. Łosoś. Boczek wędzony. 165

łososia 4 łyżki oleju Kujawskiego ze smakiem z dodatkiem czosnku sól 4 plastry boczku wędzonego na szparagowe pesto/pure 500 g zielonych szparagów 1/4 szklanki uprażonych orzechów pinii 1/4 szklanki startego parmezanu sok z cytryny olej Kujawski ze smakiem z dodatkiem czosnku sól, pieprz wykonanie: Szparagi myjemy i pozbawiamy ich twardych końcówek. Gotujemy około 3 minuty na parze(...)suchej patelni orzeszkami i tartym parmezanem miksujemy na pure. Dodajemy tyle oleju Kujawskiego z czosnkiem by uzyskać odpowiednią konsystencję. Otrzymany mus doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Łososia pozbawiamy skóry. Doprawiamy solą i nacieramy każdy filet łyżką oleju Kujawskiego z czosnkiem. Zawijamy rybę w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 200°C. Pod koniec

Przysmaki Karolki