łosoś na parze - 343 przepisów (strona:11/23)

ŁOSOŚ PO AZJATYCKU 139

zamarynowania. Piekarnik z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu rozgrzewamy do 200℃. Wkładamy formę z łososiem i pieczemy przez około 15-20 minut w zależności od grubości filetów. Serwujemy natychmiast z ulubionymi dodatkami np. z ugotowanymi na parze i następnie podsmażonymi na maśle brokułami

cool and minty
Swim with me today my dear 153

coś dla nich... Przygotowanie : 15 - 20 min Porcja dla : 2 osoby Składniki: 350 g świeżego łososia 8 szt szparagów (4 szt na porcję) 1/2 bakłażana 1/2 cebuli 50 g (garść) spaghetti z czarnej soji  sól pieprz cytrynowy parę kropli oliwy z oliwek 1/2 cyntryny Salsa: 1/2 pęczka pietruszki 2 garści szpinaku baby 3-4 anchois(...)obiec z kliku stron. Max 10 min. Zależne to będzie od grubości płata ryby. Umyć szparagi, odciąć końcówki, ułożyć na 8 min do naczynia do gotowania na parze. Cukinie kroimy w plastry, cebulę w krążki i je rozwarstwiamy. Prószymy lekko solą oraz pieprzem. Układamy obok ryby do piekarnika. Do gotującej się wody wrzucamy spaghetti

Lajtkraft food intolerance
Koreczki łososiowo-pieczarkowo-pomidorkowe z parowaru 174

Po nocnym obiedzie , został mi jeszcze kawałek łososia :) Po sprawdzeniu co mam w lodówce postanowiłem zrobić z niego przekąskę. Wyszła naprawdę pyszna, smaki użytych produktów fajnie

Parowar Faceta
Łosoś atlantycki z parowaru 268

Łosoś miał być na piątkowy obiad :) I w sumie był, ale pora trocha inna :) Po pracy poszedłem spać, na godzinkę, dwie... wstałem w nocy i wtedy

Parowar Faceta
Łosoś Sous-Vide pieczony z warzywami gotowanymi z sosem serowo-whyski i risotto z groszkiem 192

będzie nam potrzebna do marynaty i sosu) i z miętą . Na drugi dzień w naczyniu żaroodpornym z ciepłą woda (w przypadku gdy nie mamy cyrkulatora) wrzucamy do piekarnika naszego łososia, podgrzewając z obydwu stron na 50 stopniach przez 60 minut. W tym czasie przygotowujemy sos: na rozgrzaną suchą patelnie wrzucamy czosnek i na wolnym ogniu przez 10 minut trzymamy(...)marchewkę, pietruszkę; por dzielimy na kawałki i ustawiamy na gotowanie na parze na około 20 minut.    Robimy risotto: na oliwie podsmażamy cebulkę, wrzucamy ryż i całość zalewamy winem, dodajemy partiami bulion do czasu, gdy wsiąknie i będzie al dente, dodajemy groszek jest ok wyjmujemy łososi z pieca, nastawiamy piekarnik na 160 stopni, smarujemy naszym sosem

pichciszto
Jaglane klopsiki z łososiem w sosie pomidorowym 159

olej spod suszonych pomidorów Kaszę jaglaną wypłukać parę razy w zimnej wodzie, aż będzie czysta. Przełożyć na sitko i sparzyć wrzątkiem tuż przed gotowaniem. Wrzucić na osoloną, wrzącą wodę i przykryć garnek pokrywką. Gotować na małym ogniu przez około 10 minut, aż wchłonie cały płyn i zmięknie. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Łososia posiekać na niezbyt drobne kawałki i dodać

https:KKuchniaMniam
Szaszłyczki z łososia i warzyw z sezamem 156

dzieląc ją równomiernie na 4 ) składniki szaszłyków. Wymieszać. Odstawić do lodówki na 30 minut. Namoczyć patyczki do szaszłyków. Nadziewać na każdą parę patyczków ( tak jest wygodniej takie drobne szaszłyczki przewracać a i składniki są zabezpieczone przed odpadaniem): - łososia na przemian z porem -rzodkiewkę na przemian z porem i pomidorkami Piec po kilka minut z każdej strony na grillu ( może być

Buniabaje w kuchni
Rolada z wędzonego łososia 158

razem przepis na wspaniałą roladę z łososia w szpinakowej pierzynce. Cały przepis łącznie ze zdjęciem jest w wykonaniu mojej siostry Moniki. Dziękuję siostrzyczko :-) Składniki 1 opakowanie mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka masła 4 jajka 1 łyżka mąki 2 opakowania serków Almette śmietankowych 400 g łososia w plastrach Sposób wykonania: Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Szpinak, czosnek, sól, pieprz podsmażyć(...)piec 15 minut w temperaturze 190 stopni C. Po upieczeniu placek szpinakowy wystudzić i przełożyć na folię spożywczą. Wierzch placka posmarować serkiem i na to ułożyć równo płaty łososia. Całość wzdłuż rolujemy i zawijamy w folię spożywczą mocno dociskając. Gotową roladę włożyć na kilka godzin do lodówki, żeby stężała i można było ją kroić. Smacznego :-) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

Na słodko lub wytrawnie
Łosoś w sosie żurawinowym 177

margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}     W ciągu roku zdarza mi się przygotować danie, które potem chętnie widziałabym na świątecznym stole. Tak właśnie było z tytułowym łososiem. Przyznam otwarcie(...)padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Łosoś w sosie żurawinowym   Składniki: 4 filety z łososia 2 szalotki 200 g świeżej żurawiny

Przysmaki Karolki
Niezbędnik grillowicza czyli ruszt bez tajemnic 222

jest patelniany, przypominający smażenie w domu, a przecież nie o to chodzi. Także wybór już padł: grill węglowy, i najlepiej z pokrywą. To nie żart – naprawdę warto jest zainwestować parę groszy więcej i zakupić urządzenie z pokrywką a to dlatego, że pichcić powinno się przy pomocy gorącego powietrza, a nie płomieni. I niech mi tu nikt nie mówi, że nigdy(...)samej zasady trzymam się w przypadku ryb, jak najbardziej wdzięczne okazują się pstrągi, łososie, dorsze i halibuty, a zdecydowanie odradzam szczupaka i solę - pamiętajmy również by nie przesolić mięsa, podczas grillowania woda odparuje, a sól pozostanie - jeśli grillujemy w folii aluminiowej nakłujmy ją w pary miejscach dla ujścia pary - aby produkty na ruszcie zyskały więcej aromatu, na rozgrzany

upichcona
Warsztaty z Alpro - moja relacja 244

para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Cambria","serif"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Cielęcina duszona w migdałowo-orzechowym sosie z napojów Alpro Łosoś marynowany w napoju kokosowym Alpro Napój(...)Wegetariański sernik czekoladowy na zimno z napojem czekoladowym Alpro i deserkiem  Alpro   Wegetariański Żur na zakwasie owsianym    Szybki podział na grupy, przydzielenie zadań i już para buch ! Wahałam się nieco co wybrać, czy słodko czy makaronowo.... Ostatecznie zdecydowałam, że chcę być w "Drużynie Tortelini". Wspólnie z Sylwią i Anetą podjęłyśmy wyzwanie stworzenia najbardziej wymagającego dania

kolorowotorcikowo
Lodowe mango 124

którego nijak już nie wcisnę do żadnej sałatki, nie zrobię z niego salsy do łososia, czy nie dorzucę do jakiejś egzotycznej tarty. A w lodówce równie dojrzałe borówki i maliny. Będą lody! A później ruszamy w świat! Składniki: jedno duże, dojrzałe mango garść borówek parę malin liście mięty Wykonanie: Mango obrać ze skóry. Miąższ zblendować na gładką masę. Przełożyć

gutfut
WIOSENNA TARTA CIECIORKOWO- OWSIANA Z WARZYWAMI I ŁOSOSIEM 201

wyrazisty smak. Nadzienie zaś to smaczne warzywa: marchewka, zielony groszek i żółta fasolka z dodatkiem odrobiny czerwonej papryki i cebulki oraz doskonałego łososia, gotowanego w mleku z czosnkiem. Łosoś, dzięki takiemu przygotowaniu, pozostał soczysty i rozpływał się w ustach. Całość zatopiona w śmietanowo-jajecznym sosie z dodatkiem tymianku i natki pietruszki. Tarta jest delikatna, a smaki łączą się w niej(...)prostu pyszna! :) Oprócz chłodzenia ciasta, tartę robi się bardzo szybko. Koniecznie wypróbujcie ją na obiad lub kolację:) SKŁADNIKI NA SPÓD: 1 puszka Cieciorki - użyłam Cieciorki Bonduelle "Gotowane na Parze" 1 szklanka płatków owsianych górskich 1 jajko 75 g masła (zimnego, pokrojonego w kosteczkę) 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki kurkumy 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne (chili) NADZIENIE: 1 opakowanie warzyw

Słodko-Słony Świat Ilony
Rolada szpinakowa 953

Wymieszać pozostałą serek z posiekanym łososiem , dodać koperek, doprawić pieprzem i solą ( ostrożnie, łosoś jest słony).  Rozwinąć ciasto i posmarować masą serową, ułożyć paluszki krabowe wzdłuż dłuższego boku, posypać cebulą (opcjonalnie) i ostrożnie zwinąć w roladę. Zawinąć w folię i schować do lodówki na parę godzin lub cała noc. Podawać pokrojone  w plastry. Smacznego

Stare Gary
Placki ziemniaczane z łososiem 123

padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} Dzisiejszą obiadową propozycją są placki ziemniaczane z dodatkiem wędzonego łososia. Tak jak to placki ziemniaczane mają w zwyczaju - najlepsze są te chrupiące, prosto z patelni. Smacznego! Składniki

psgotujemy