Szparagi. Łosoś. Boczek wędzony.

Szparagi. Łosoś. Boczek wędzony.

Szparagi. Łosoś. Boczek wędzony.

 W tym roku nieco później niż zwykle, ale w końcu się doczekałam. Moja radość na widok zielonych szparagów była przeogromna. I pomyśleć, że jeszcze jakiś czas temu ich nie lubiłam.  Dziś staram się wykorzystać sezon szparagowy w pełni i kupuje je przy każdej okazji. Jak zwykle na naszym stole gości zupa szparagowa czy też jajecznica że szparagami. Lubie jednak co roku przygotować coś zupełnie nowego. Tym razem szparagi wykorzystałam do zrobienia pysznego pesto, a może bardziej pure. Jego zastoso... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Autor

PrzysmakiKarolkiPrzysmakiKarolki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

łosoś, boczek, łosoś wędzony, szparagi, pieczenie, cytryna, ciekawe przepisy, czosnek, orzechy, ryba, zielone szparagi, mus, dekoracje, tarta, pesto, filet z łososia, ryby, jajecznica, zupa, pieczony boczek, jak zrobić wodę z cytryna, łosoś na parze, tarta ser

Inne przepisy z Przysmaki Karolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
martawkuchni.blog.pl, 20 maja 2013 16:57:05

musiało świetnie smakować przy takim połączeniu smaków:) prezentuje się wyśmienicie:)

Majana, 20 maja 2013 19:23:16

Cudownie smacznie. Ja także lubię zielone szparagi i w końcu udało mi się je kupić:)Pozdrowienia:)

Bea, 21 maja 2013 01:55:53

Karolko - swietne! Losos pod ta pierzynka wyglada znakomicie :)Pozdrawiam serdecznie!

singielka, 30 maja 2013 23:50:01

Prezentuje się smakowicie, choć osobiście z boczku musiałabym zrezygnować ze względu na cholesterol. Ale z drugiej strony łosoś i olej rzepakowy są bogate w omega-3 i dzięki temu cholesterol obniżają, więc może by się zrównoważyło? ;)

Anonymous, 11 marca 2014 16:57:45

nie bez przyczyny mówi się, że je się oczami, bo rewelacyjnie to wygląda! czy marki produktów do tego użytych mają znaczenie? bo piszesz żeby użyć olej kujawski. czy np. boczek od henryka kani może być? jakiego Ty użyłaś?

Karolka, 11 marca 2014 21:20:23

Myślę, że każdy z nas ma swoje ulubione i sprawdzone produkty, więc jeśli ten boczek jest tym właśnie produktem to proszę bez problemu go użyćCo do oleju kujawskiego to akurat ten przepis zamieszczony jest w ramach konkursu z użyciem właśnie tego produktu. Ja osobiście używam go w kuchni od dawna i nie mam zastrzeżeń.Dziękuje za pochwałę zdjęć.Pozdrawiam

Anonymous, 12 marca 2014 16:09:36

witam. ja zrobiłam wczoraj to danie właśnie na tym boczku z olejem kujawskim. wyszło na prawdę dobre. nawet mój wybredny mąż pochwalił :) Dzięki za przepis :)

Karolka, 12 marca 2014 17:00:35

Bardzo się ciesze i polecam też inne przepisypozdrawiam :-)