W tym roku nieco później niż zwykle, ale w końcu się doczekałam. Moja radość na widok zielonych szparagów była przeogromna. I pomyśleć, że jeszcze jakiś czas temu ich nie lubiłam. Dziś staram się wykorzystać sezon szparagowy w pełni i kupuje je przy każdej okazji. Jak zwykle na naszym stole gości zupa szparagowa czy też jajecznica że szparagami. Lubie jednak co roku przygotować coś zupełnie nowego. Tym razem szparagi wykorzystałam do zrobienia pysznego pesto, a może bardziej pure. Jego zastoso... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...musiało świetnie smakować przy takim połączeniu smaków:) prezentuje się wyśmienicie:)
Cudownie smacznie. Ja także lubię zielone szparagi i w końcu udało mi się je kupić:)Pozdrowienia:)
Karolko - swietne! Losos pod ta pierzynka wyglada znakomicie :)Pozdrawiam serdecznie!
Prezentuje się smakowicie, choć osobiście z boczku musiałabym zrezygnować ze względu na cholesterol. Ale z drugiej strony łosoś i olej rzepakowy są bogate w omega-3 i dzięki temu cholesterol obniżają, więc może by się zrównoważyło? ;)
nie bez przyczyny mówi się, że je się oczami, bo rewelacyjnie to wygląda! czy marki produktów do tego użytych mają znaczenie? bo piszesz żeby użyć olej kujawski. czy np. boczek od henryka kani może być? jakiego Ty użyłaś?
Myślę, że każdy z nas ma swoje ulubione i sprawdzone produkty, więc jeśli ten boczek jest tym właśnie produktem to proszę bez problemu go użyćCo do oleju kujawskiego to akurat ten przepis zamieszczony jest w ramach konkursu z użyciem właśnie tego produktu. Ja osobiście używam go w kuchni od dawna i nie mam zastrzeżeń.Dziękuje za pochwałę zdjęć.Pozdrawiam
witam. ja zrobiłam wczoraj to danie właśnie na tym boczku z olejem kujawskim. wyszło na prawdę dobre. nawet mój wybredny mąż pochwalił :) Dzięki za przepis :)