Smaczne danie z naszymi ulubionymi pieczarkami. Składniki 300 g łopatki wieprzowej 3 ząbki czosnku jajko bułka tarta 500 g pieczarek por (biała część) 1 l bulionu drobiowego (do gotowania pulpecików) łyżka masła 500 ml bulionu warzywnego (do sosu) 3 łyżki jogurtu greckiego sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso płuczemy i przepuszczamy przez maszynkę(...)font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Pieczarki i pora podsmażamy na odrobinie masła ,zalewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu 20 min. Zabielamy jogurtem greckim. Następnie dodajemy pulpeciki ,gotujemy 10 min ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z kaszą ( u nas owsianą)i ogórkiem konserwowym. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
R'n'G Kitchenmożna przed wykrawaniem przewałkować wałkiem rowkowym. Drobne ciastka wykrawa się foremkami, kieliszkiem lub szklanką. Można też formować ciastka przez maszynkę do mięsa, używając specjalnego sitka. Wykrojone ciastka przenosi się łopatką lub szerokim nożem na blachy wyłożone papierem do pieczenia mające trzy brzegi, aby po upieczeniu łatwo można było ciastka zsunąć. Na blaszce ciastka drobne można układać rzędami w odległości(...)oraz chronią przed miażdżycą i zawałem. Żurawina zapobiega powstawaniu wrzodów żołądka i kolki wątrobowej. 100 g żurawiny to 308 kcal. Zastosowanie: Dodaje się do deserów i musli oraz do duszenia mięs. Gdy zmiksujemy ją z odrobiną czerwonego wina i soku z pomarańczy powstanie chuntney. 7. Sekret udanego barszczu czerwonego Kilka porad, aby uzyskać idealny barszcz czerwony Jakie najlepiej wybrać buraczki
Ciastka - domowe słodkości