domowej cookierenki Agi , w której dzieli się sposobem na przygotowanie miętowego ekstraktu. Gotowy produkt można wykorzystać do deserów, ciast, kremów, lodów, drinków jak również do zabiegów kosmetycznych. Jego sklepowa cena nie należy do najniższych a domowe przygotowanie jest banalnie proste - a chyba najistotniejszym składnikiem jest czas;) Składniki: liście świeżej mięty wódka 1 słoik/buteleczka i miesięczna cierpliwość;) Miętę opłukać
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciaławarunkach domowych wersji. A szkoda. Szarlotka bardzo dużo przy tym zyskuje (już nie jest "zwykłym" ciastem a staje się wykwintnym deserem), a jak się ją chwilę podgrzeje w mikrofalówce lub w piekarniku to już jest istna poezja.... Na ciepłym cieście kulka lodów waniliowych stopniowo topnieje, a wszystkie aromaty w cieście są bardziej wyczuwalne. Dodatkowo oprószyłam lody szczyptą
coolinarnastrefa.blogspot.comSkładniki: bez cukru rabarbar ugotowany 2 szklanki, bez cukru ugotowane truskawki 1 szklanka, białko serwatkowe ananasowo-kokosowe Bulk Powders Polska 2 łyżki obrany, pokrojony rabarbar razem
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: śliwki 8 sztuk, mleko 250 ml/smakowe, sok z cytryny 1 łyżeczka śliwki umyć, usunąć pestki, pokroić na kawałeczki i wsypać do foremek lodowych do foremek
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: porzeczki czarne 8 łyżek, jogurt grecki 250 ml, cukier puder 1,5 łyżki czarne porzeczki opłukać na sitku, odsączyć z wody, wsypać do pojemnika, dodać
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: truskawki 12 sztuk, syrop truskawkowy 1/4 szklanki, woda zimna 3/4 szklanki truskawki opłukać pokroić na kawałki i wsypać do foremek lodowych syrop rozmieszać w zimnej
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: porzeczki 1 szklanka, sok jabłkowy 250 ml, sok z cytryny 1 łyżeczka porzeczki opłukać, obrać i wsypać do foremek lodowych sok jabłkowo-dyniowy z nutą
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: herbata 2 szklanki, miód lipowy 2 łyżki, truskawki 12 sztuk zaparzyć 3/4 szklanki herbaty miętowej, posłodzić miodem i wystudzić truskawki opłukane pokroić na drobniejsze kawałki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: herbata 2 szklanki, miód lipowy 2 łyżki, truskawki 20 sztuk zaparzyć 3/4 szklanki herbaty miętowej, posłodzić miodem i wystudzić truskawki opłukane pokroić na drobniejsze kawałki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: banan 2 sztuki, brzoskwinie 2 sztuki, maliny 1/2 szklanki, woda zimna 1/2 szklanki, miód 1 łyżka wszystkie składniki zmiksować w pojemniku blendera masą napełnić foremki
W Mojej Kuchni Lubięwpisie tutaj: Crusta – co to jest i jak ją zrobić? Do shakera wlać 25 ml białego rumu, 50 ml soku wiśniowego (u mnie domowy kompot z wiśni ), 25 ml Grenadiny oraz 2-3 kostki lodu. Całość dokładnie wymieszać w shakerze, a następnie przelać do kieliszka z czerwoną crustą. Następnie dopełnić kieliszek dolewając 25 ml Sprite lub 7UP. Smacznego! UWAGA! Jeśli
Kulinarne PrzebojeLody tajskie przygotowuje się na specjalnych chłodzonych płytach, ale takie lody można też w prosty sposób zrobić w warunkach domowych
Przepisy KulinarneChyba nie ma osoby, która nie znałaby szarlotki z lodami. Znajdziemy ją w karcie każdej chyba restauracji. Ile kucharek tyle na nią przepisów, ja
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnianierozcieńczonego z wodą ;) Sprawdzi się przy takiej pogodzie jaka była w weekend ;) Składniki: 1/3 melona 4 śliwki 1/2 mango 4 morelki sok owocowy (najlepiej domowy) Sposób przygotowania: Sok owocowy przelewamy do kostkarki na lód i mrozimy. Z owoców usuwamy pestki, obieramy melona i mango. W kubku miksujemy melona ze śliwkami, przelewamy do szklanek. Następnie miksujemy morele z mango. Delikatnie przelewamy
Kuchnia w czekoladzieSezon na truskawki w pełni ♥ W związku z tym zachęcam do przygotowania domowego sosu truskawkowego, którym możecie urozmaicić słodkie przekąski, np. lody, gofry, placuszki. Poniższy sos jest słodki, a zarazem lekko kwaśny. Pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje :) Jeżeli lubicie gładkie sosy to możecie go zmiksować i przecedzić przez sitko. Składniki na słoik o pojemności
Ugotować