Dziś zapraszam do cookierenki na rewelacyjne, kremowe lody o kawowej nucie. Najlepsze! Tak, wiem, że skromnością nie grzeszę, ale są naprawdę pyszne. A pisze
Domowa Cookierenka AgiPomysłowe lody bananowe - zdrowe, smaczne, a przygotowanie ich zajmuje dosłownie chwilę. Najprzyjemniejszy moment - gruba warstwa kruchej czekolady chrupie podczas gryzienia, jak w moich ulubionych
Domowa Cookierenka Agimleku, na śmietance, na wegańskim jogurcie, z mięta, bazylią czy z rozmarynem, każde smaczne i wyjątkowe. Lody zrobione w domu to świetna sprawa, możemy się bawić smakami, łączyć, mieszać, miksować, tam dodać, tu ująć. Takie domowe pięknie wyglądają i pięknie pachną! Nie można kupić tego w żadnym sklepie! Składniki: sok z 2 cytryn skórka
Życie zaczyna się w kuchnitoffi... Ja stworzyłam jego troszkę inną wersję - z lodami, bitą śmietaną i dorzuciłam jeszcze prażone chipsy kokosowe. Kto się oprze takiemu połączeniu? Pooolecam! (1 porcja) 3-4 herbatniki (u mnie z Cukry Nyskie ) 1/2 banana (dużego) 2 gałki lodów śmietankowych/waniliowych (polecam Braci Koral ) sos toffi (domowy lub gotowy) (*) Dodatkowo (opcjonalnie): bita śmietana prażone chipsy
Di gotujeowoców pozostałych po wyrobie nalewki morelowej . Pięć minut pracy, mrożenie i pyszny domowy deser gotowy. Do przygotowania w maszynce do lodów lub przy pomocy blendera. Polecam bardzo :) Składniki: owoce pozostałe po przygotowaniu nalewki (ok. 250 g), 400 g gęstego jogurtu. Przygotowanie bez maszynki do lodów: Morele zmiksować z jogurtem, wstawić do zamrażarki, chłodzić ok. 4 godziny(...)minut wyjąć i dokładnie przemieszać łyżką lub zmiksować blenderem. Przygotowanie w maszynce do lodów: Schłodzone morele i jogurt zmiksować, schłodzić w lodówce do 5 stopni. Włączyć maszynkę, przelać masę, ukręcić lody. Podać w pucharkach lub rożkach do lodów. Tkaniny lniane Kardelen by Mira design
SzczyptaSmaQu017ceczki cukru\r","2 \u0142y\u017ceczki soku z cytryny lub octu jab\u0142kowego\r","2-3 \u0142y\u017cki \u015bmietany\r","ewentualnie 2-3 \u0142y\u017cki ciep\u0142ej wody"],"name":"Domowy chrzan \u2013 jak zrobi\u0107 chrzan w domu","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Chrzan cienko obieramy i \u015bcieramy na najdrobniejszej tarce.\r","Dodajemy s\u00f3l, sok z cytryny(...)dodajemy cukru lub \u015bmietany.\r","Je\u015bli masa jst zbyt g\u0119sta, dodajemy 2-3 \u0142y\u017cki wody.\r","Chrzan przechowujemy w wyparzonym s\u0142oiczku w lod\u00f3wce ok 3-4 tygodni."]} Drukuj Domowy chrzan – jak zrobić chrzan w domu Składniki 3 korzenie chrzanu szczypta soli ok. 1 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soku z cytryny lub octu jabłkowego
Mieszam w GarnkuMój przepis na naturalne lody z chałwą i dodatkiem prażonych orzeszków ziemnych sprawi, że przeniesiesz się do innego wymiaru.. Jeśli lubisz domowe desery, to zobacz koniecznie moje inne przepisy np. na lody z owocami. Wolisz klasyczne smaki? Zerknij na lody waniliowe i lody czekoladowe
AniaGotuje.plKolejny smak lodów wypróbowany. I ten również znalazł się w zbiorze Naszych ulubionych :) Lody karmelowe. Lody mają idealną konsystencję po zamrożeniu, nie twardnieją. U mnie podane z domowym sosem karmelowym - podwójna karmelowa frajda. Przepis niebawem. Przepis ze strony Moje Wypieki . Polecam! Lody karmelowe Składniki na około litr lodów: 500ml pełnotłustego mleka 250ml
Smak mojej kuchnicytrynowe, kremowe, puszyste idealne :) Lody są bardzo proste w przygotowaniu, zwłaszcza jeżeli w domowej spiżarni mamy lemon curd. Jeżeli nie, to wystarczy wieczór wcześniej przygotować tenże krem i następnego dnia w kilka minut przygotować bazę do lodów. Lody zrobiłam na podstawie tego przepisu , ograniczylam jedynie ilość cukru i nie przecierałam przez sito lemon curd
DefinicjaSmakukulinarnej wyobraźni zrobiłam szybki syrop truskawkowo-miętowy. Rodzinie tak smakowało, że zamówili już większe ilości. No cóż, sama muszę przyznać, że w upalny dzień smakował domowy syrop truskawkowo-miętowy + gazowana woda i kostki lodu były idealnym orzeźwieniem. Spróbujcie i Wy, zapraszam. * przepis i pomysł własny, ilość składników wynikała z dostępnych obecnie w kuchni ... nie ma jak domowy syrop truskawkowy
Słodkie okruszkiupalny dzień nie skusi się na porcję rześkiego gazpacho ? Kogo nie ucieszy słoik konfitury z zielonych pomidorów czekającej na towarzystwo świeżego croissanta czy domowej drożdżówki? Kto nie będzie ciekaw smaku pomidorowych lodów i genialnego pomidorowego creme brulee ? Kto w hiszpańskiej tawernie odmówi sobie wielkiej grzanki z czosnkiem i pomidorami? Kto choć raz otwierając słoik suszonych pomidorów nie rozmarzył się(...)wierzchu ułożyć plasterki sera. Zapiekać, aż ser się roztopi. Po wyjęciu z piekarnika na stopionych plasterkach ułożyć małe pomidorki. Podawać z gałką lodów z sera camembert skropionych kremem z octu balsamicznego. LODY Z SEREM CAMEMBERT /składniki na 4 porcje/** 25 ml mleka 3 żółtka 12 g drobnego curku szczypta soli
KUCHARNIAinnego jak na pyszny napój alkoholowy przygotowany na bazie cukierków kukułek. Doskonale smakuje sam, ale będzie też idealny do polania lodów. Ja bardzo lubię dodać odrobinę likieru do kawy. Domowy likier kukułka Czas przygotowania: 60 minut + siedem dni Składniki: 200 ml mleka 200 g cukierków kukułek 150 ml spirytusu Wykonanie: Cukierki wysupłujemy z papierków, oczywiście starając
Kulinarne przygody GatityKolejne do kolekcji, pyszne lody jeżynowe :) Niemal identyczne, jak znane Wam już lody jagodowe, równie wspaniałe i łatwe do zrobienia. Osłodziły mi
Domowa cukiernia Ewytylko cieszą smakiem, ale też wyglądem. Uwielbiam czerwień i zieleń zamkniętą w jednej szklance A Wy? Składniki: około 6 truskawek 4-5 kostek lodu syrop z malin z lipą – u mnie od Nasze Domowe kilka lisków świeżej mięty kilka listków świeżej melisy woda – u mnie lekko gazowana Przygotowanie: Do wysokiej szklanki / pucharka wkładamy 3-4 pocięte truskawki, następnie
Słodkie okruszkiwcale nie potrzebują żadnych dodatków. Lecz jeżeli nie lubicie gorzkiej, to z pewnością możecie użyć mlecznej, albo w proporcjach (gorzka + mleczka) 50/50. Lody czekoladowe - przepis: Składniki: Puszka słodzonego mleka skondensowanego (400 g) (Przepis na domowe TUTAJ ) 500 ml śmietanki kremówki 30-36% 250 g czekolady (gorzka lub mleczna) Jak zrobić lody czekoladowe bez maszyny? Śmietankę kremówkę
Kuchnia Łukasza