likier kawowy - 642 przepisów (strona:28/43)

Torcik orzechowy z chrupkami w czekoladzie 96

Coś dla fanów bardzo słodkich słodkości ;D Składniki Biszkopt Jajko 6 jajek Cukier 150g Mąka pszenna tortowa 120g Kakao 2 łyżki Proszek do pieczenia 3/4 płaskiej

Kulinarne Przeboje
Najlepsze Tiramisu 150

Deser Tiramisu, to chyba najbardziej znany przysmak na całym świecie. Pyszny, kremowy i delikatnie słodki zadowoli najbardziej wybredne podniebienia. Potrzebujemy:

Tylko pysznie
Aperol Spritz – pyszny włoski drink 263

Aperol Spritz to włoski drink zrobiony na bazie wina musującego Prosecco i aperitifu Aperol. Jest to jeden z najpopularniejszych drinków. Można go kupić praktycznie w każdym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik baileys 257

Sernik marzenie jak pisze autorka tego przepisu z bloga Caketime i zgadzam się z nią. Jest kremowy, delikatny, z ciasteczkowym spodem i czekoladowym rozpływającym się musem

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Torcik orzechowy z chrupkami w czekoladzie 268

Post Torcik orzechowy z chrupkami w czekoladzie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Pierwsze urodziny 166

gorąco wspaniale poprawia humor  :) Do podstawowego przepisu można dodawać różne składniki urozmaicające jej smak , np  - cynamon - odrobina kawy rozpuszczalnej  -kardamon - chili  - przyprawy korzenne - wanilia - likiery alkoholowe ( kawowy , orzechowy , pomarańczowy , migdałowy ... ) Składniki : 2 szklanki mleka  150 ml śmietany 30 % 1 tabliczka (100g) czekolady gorzkiej 1 tabliczka (100g) czekolady mlecznej  1 łyżeczka kakao szczypta soli

Malinowa Kawiarenka
Sernik Tiramisu na zimno 108

Aksamitny rozpływający się w ustach sernik tiramisu na biszkoptach nasączonych kawą z likierem amaretto, idealny na upalne letnie dni. Zniewala delikatnym kawowym smakiem . Jest gotowy już po kilku godzinach chłodzenia w lodówce, a najlepiej smakuje następnego dnia. Dla mnie to hit wśród serników bez pieczenia, a może dlatego, że kocham kawę ? Foremka 23/28 cm lub mniejsza Składniki: 20 dag okrągłych(...)serka mascarpone ½ szklanki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Dr.Oetker 4 łyżeczki żelatyny Ciemne kakao do posypania Sposób przygotowania: Foremkę o podanych wymiarach wyłożyć pergaminem. Ostudzony napar kawowy wymieszać z likierem amaretto ewentualnie rumem. Żelatynę zalać niewielką ilością wody-tylko do przykrycia, zostawić do napęcznienia, następnie rozpuścić do płynnej konsystencji   w gorącej kąpieli wodnej. Schłodzoną śmietankę połączyć

Wanilia i Kardamon
Ciasto cappuccino z nutellą na herbatnikach 466

użyłam o smaku orzechowym 100ml gorącej wody Do nasączenia: 1 torebka kawy cappuccino w proszku (saszetka 10g), użyłam o smaku orzechowym 80-100ml gorącej wody 4 łyżki likieru migdałowego lub kawowego (użyłam Kahlua) Dodatkowo: około 400-450g herbatników kawa cappuccino w proszku do posypania ciasta   Do nasączenia: 1. Saszetkę kawy cappuccino zalać 80-100ml gorącej wody(...)dodać nutellę i wymieszać mikserem. 7. Na herbatniki w blaszce wyłożyć połowę kremu z nutellą. Przykryć go warstwą herbatników. Następnie herbatniki skropić kawą z likierem i wyłożyć połowę jasnej śmietanki. Przykryć ją warstwą herbatników, skropić kawowym ponczem i na wierzch wyłożyć pozostały krem z nutellą. Ułożyć ostatnią warstwę herbatników, skropić kawowym ponczem i wyłożyć pozostałą jasną śmietankę. 8. Ostatnią warstwę

Mała Cukierenka
Likier bożonarodzeniowy 72

zmywania ani precyzyjnego odmierzania składników wagą jubilerską. Likier bożonarodzeniowy będzie świetną alternatywą dla różnego rodzaju nalewek, których przygotowanie wymaga znacznie więcej cierpliwości i czasu. Za zrobienie takiego likieru możecie się zabrać niemal w ostatniej chwili, a efekt i tak będzie doskonały. Z jakim wyprzedzeniem zrobić likier bożonarodzeniowy? Jeśli planujesz przygotować likier z tego przepisu, nie musisz myśleć(...)head.appendChild(script); Jak przechowywać likier bożonarodzeniowy? Na szczęście tego tupu likiery nie wymagają przechowywania w szczególnych warunkach. Szczelnie zakręcona butelka w zupełności wystarczy. Ze względu na zawartość śmietanki, wolę przechowywać likier bożonarodzeniowy w lodówce. Tak na wszelki wypadek. Dodatkowo, likier najlepiej smakuje schłodzony, więc nie będziecie musieli zawracać sobie dodatkowo tym głowy. Jak podawać likier bożonarodzeniowy? Aby podkreślić świąteczny charakter

okolicepalnika.pl
Muffiny kawowo-kakaowe 150

kawy, likieru kokosowego i kakao.  Po pierwszym kęsie byłam w niebie... Muffiny kawowo-kakaowe 2,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 200ml mleka 100ml oleju 50ml likieru kokosowego (lub kawowego)  1 jajo 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao W jednej misce z łyżką kawy rozpuszczalnej wymieszałam wszystkie mokre składniki- czyli mleko

Zapiski Młodej Żony
Walentynkowy deser z mascarpone 222

mnie wiśniowy) opakowanie biszkopcików kilka kostek czekolady cukierki cukiernicze do dekoracji mozna dodac żelki oraz ciasteczka wiórki kokosowe do dekoracji 100 ml esencji z kawy 6 łyżek likieru czekoladowego albo kawowego Krem:Serek utrzeć z mlekiem, cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem i miękką margaryną. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno w osobnej misce i połączyć z masą serową. Później ostrożnie

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto orzechowe z zatopionym jabłkiem 83

szklanki cukru 1 1/3 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 duże lub 2 mniejsze, soczyste jabłka 3/4 szklanki zmielonych orzechów - polecam włoskie 2 łyżki likieru: słony karmel, kawowego lub adwokata Wykonanie: Miękkie masło wkładamy do miski i ucieramy z cukrami do momentu, aż masa się spulchni, stanie się jasna  a cukier się rozpuści - około

Kronika Piekarnika
Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną (wg Nigelli Lawson) 274

BELGIJSKA TRUFLA:) I miała rację:) Składniki: 250g gorzkiej czekolady (najlepiej z 70% kakao); 125g miękkiego masła; 6 jaj; 175g cukru kryształu; skórka otarta z 1 pomarańczy; 2 łyżki likieru (ja dałam kawowy); 500 ml śmietany 36%; 2 łyżeczki cukru waniliowego; 1-2 łyżeczki gorzkiego kakao; Wykonanie: Piekarnik rozgrzać do 180 o C. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w kuchence(...)rozpuszczonej gorącej czekolady dodać masło i dobrze wymieszać do chwili, aż masło się rozpuści. Ostudzić. 2 jaja i 4 żółtka ubić z 75g cukru, dodać przestudzoną czekoladę z masłem, likier i pomarańczową skórkę, bardzo delikatnie wszystko wymieszać. Oddzielnie ubić na sztywną pianę 4 białka, dodać pozostały cukier i ubijać do momentu uzyskania gładkiej, sztywnej i lśniącej piany. Do ubitej piany

In my kitchen
Deser tiramisu w słoiczkach 321

satysfakcjonująca i przepyszna. Składniki (na 4 porcje): około 14 podłużnych biszkoptów 200ml śmietanki kremówki 150g serka mascarpone łyżeczka cukru pudru lub do smaku Na poncz kawowy: łyżeczka kawy rozpuszczalnej 100ml wrzątku pół kieliszka likieru amaretto Dodatkowo: kakao do posypania   Tworzymy poncz kawowy – we wrzątku rozpuszczamy kawę i zostawiamy do ostygnięcia. Do zimnej kawy dodajemy likier amaretto i mieszamy

Smaczna Strona
Sernik kawowy na zimno z likierem Baileys 124

Przyszła wreszcie pora by również i na moim blogu pojawił się sernik kawowy z dodatkiem likieru Baileys, chociaż jak na taką wielką miłośniczkę kawy jak ja to aż dziw, że dopiero teraz. Wcale to jednak nie oznacza, że go nie robiłam, wręcz przeciwnie, ale wiecie jak to jest. Nie zawsze uda się zrobić zdjęcia bo albo światło jest nie odpowiednie(...)fotografować. Tym razem udało się wszystko w porę złapać i oto jest. Zrobiłam go w mojej ulubionej wersji na zimno na kawowo-kakaowym spodzie z czekoladowo-kawową polewą. Polecam.”. Czytaj więcej

Wiem co jem

Proponowane wyszukiwania