likier czekoladowy - 1083 przepisów (strona:22/73)

Sernik z ajerkoniakiem 153

masła, roztopionego Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego 5 jajek 150 g cukru pudru 300 g kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki mąki pszennej 300 ml likieru jajecznego ( ajerkoniaku, advocaatu ) Polewa czekoladowa: 50 g czekolady gorzkiej lub deserowej 1 łyżka masła 3 łyżki mleka Wykonanie: Spód: Herbatniki zmielić w blenderze na piasek lub pokruszyć, np. za pomocą wałka

Opowieści z piekarnika
Sernik Kapitański 241

wyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych bez sernika... a dziś dodatkowo zaproponuję idealną wersję na tą okazję - czyli Sernik Kapitański, na czekoladowo-kawowym spodzie, z dodatkiem likieru Advocat i czekolady śmietankowo-kawowej, zwieńczony warstwą bitej śmietany, posypanej delikatnie kakao. Sernik jest w smaku bardzo delikatny i kremowy, a Advocat w nim absolutnie nie dominuje, tylko jest miłym uzupełnieniem. Składniki (na tortownicę

Świat Ciasta
Muffinki z likierem wiśniowym 115

Czekoladowe muffinki z pysznymi, nasączonymi likierem rodzynkami, ozdobione kremem z białej czekolady i serka. Mimo dodatku alkoholu, praktycznie nie czuć go w babeczkach - jest tylko taka leciutka nutka wiśniówki. Całość - palce lizać :)  SKŁADNIKI: 1 jajko  1/4 szkl oleju 100 ml jogurtu naturalnego 100 ml likieru wiśniowego 1/4 szkl cukru 2 niepełne szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Kto ugości moich gości?
Sernik czekoladowy z amaretto 81

wystarczy wpisać w wyszukiwarce "sernik". Inspirację do ciasta, które prezentuję poniżej zaczerpnęłam z kuchni włoskiej. Spód przygotowałam na bazie ciasteczek amaretti a w przepysznym serowo-czekoladowym nadzieniu skrywa się nuta likieru amaretto. Co ważne - sernik nie jest trudny w przygotowaniu i zachowuje swój smak i aromat przez wiele

Milion Smaków
Szybki deser z jagodami i czekoladą 209

owocowy sok. Na dno szklanki, kieliszka czy miseczki wyłożyć biszkopty, możemy lekko nasączyć je Baileysem, albo sokiem jagodowym ( u mnie pół na pół - część biszkoptów zostało nasączonych likierem część sokiem), wyłożyć krem czekoladowy, na to lekko nasączone biszkopty i jagody, następna warstwa śmietanki ubitej z mascarpone i znowu nasączone biszkopty i jagody. Na koniec kleks z ubitej śmietanki z mascarpone

Plate of Joy
Babka migdałowa z czekoladową wiórą :) 121

jest pyszna :) Składniki: 250g margaryny 1 ½ szklanki cukru 6 jajek 1 ½ szklanki mąki Szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250g drobno mielonych migdałów 100g wiórek czekoladowych 2 łyżki soku pomarańczowego, likieru lub nalewki* :) Dodatkowo: 2 łyżki cukru pudru do posypania Margarynę ucieramy z cukrem na gładką masę, następnie dodajemy po jednym jajku, po czym dodajemy sok (likier lub nalewkę

Smakowy Raj
Kubeczkowe jogurtowe z gruszkami, czyli ciasto siedem kubeczków 185

jego wykonania nie potrzeba nawet wagi, ponieważ miarką jest kubeczek po jogurcie. Wesji jogurtowca jest bez liku; pysznie smakuje bez dodatków, posypane cukrem pudrem, z owocami czy czekoladowymi łezkami, z dodatkiem ulubionego likieru, przełożone kremem patissiere lub nutellą. Kubeczkowe jogurtowe z gruszkami, czyli ciasto siedem kubeczków Cytuję przepis (orygiał na blogu „Sweet dreams”) - 1 kubeczek 200 g jogurtu

Mia Cucina Sofieta
Czekoladowa Lawa (Molten Lava Cake) 218

Słynny deser Lava cake- czyli ciastko lawa z płynnym środkiem. Uchodzi za trudny do zrobienia, choć w rzeczywistości jest łatwy i szybki w przygotowaniu. Intensywnie czekoladowy, każdy kolejny kęs sprawia coraz więcej radości ;) Najważniejszą rzeczą jest czas pieczenia. Trzeba wyczuć odpowiedni moment ;) Następnych razem, gdy zrobię ten deser, będę piekła go o minutkę krócej, aby środek był jeszcze bardziej płynny(...)składników. Jeszcze ciepłą masę czekoladową przelać do większego naczynia. Wsypać przesianą mąkę pszenną oraz cukier puder i zmiksować. Następnie dodać jajka, żółtka, ekstrakt i likier. Dobrze zmiksować do połączenia się składników. Tak przygotowane ciasto czekoladowe przelać do około 6 kokilek wysmarowanych wcześniej masłem i obsypanych kakao. 2. Piec w 220 st.C około 10-16 minut (czas pieczenia zależy od Waszego

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik dyniowy z imbirem 48

roku posadzona na pryzmie z ziemią kompostową , to dla dyni najlepsza miejscówka! Dziś przygotowałam sernik z dodatkiem purée z dyni , imbiru i cynamonu z odrobiną likieru Amaretto . Masa serowa spoczywa na spodzie z ciastek czekoladowych i mielonych migdałów . Jeśli lubicie dynię i aromaty korzenne to z pewnością posmakuje Wam ta propozycja. Sernik dyniowy z imbirem jest bardzo łatwy, wiec(...)minutes Cook Time 50 minutes Total Time 1 hour 5 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na spód 90 g ciemnych ciastek czekoladowych ja użyłam Oreo 80 g migdałów 50 g masła 2 łyżki likieru Amaretto 3 łyżki cukru trzcinowego Składniki na masę serową 250 g serka mascarpone 200 g twarogu - mielonego 80 g drobnego cukru 3 łyżki tartego

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto czekoladowe z malinami 149

łyżki kakao 1 szczypta soli masa czekoladowa: 250g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 150 g czekolady gorzkiej 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 1/3 szkl wody masa śmietanowa: 250 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru  1 łyżeczka żelatyny 1/3 szkl wody dodatkowo: 150 g malin  4 łyżki likieru amaretto 1/3 szkl wody Przygotowanie: biszkopt: Białka(...)kakao przesiewamy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem i pieczemy w 170 stopniach przez ok. 30 minut. Upieczony biszkopt nasączamy likierem amaretto rozrobionym z wodą. masa czekoladowa:  Czekoladę rozpuszczamy w 100 ml śmietanki, studzimy. Resztę śmietany ubijamy na sztywno.Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, studzimy i łączymy z ubitą śmietaną. Serek mascarpone miksujemy

Bon appetit mon amie
Czekoladowe salami - czekolada w świątecznej odsłonie 94

warto mieć w repertuarze coś dla takich miłośników czekolady, jak ja ;)  Oto bardzo odświętna wersja słodkości o portugalsko-włoskich korzeniach, jaką jest czekoladowe salami pełne chrupiących ciastek.  Przygotowywana z czekolady, masła, likieru Amaretto, jajek (które pominęłam w mojej wersji) i pokruszonych ciastek smakuje wybornie!  Czekoladowa roladka pełna nierówności i obtoczona w cukrze pudrze do złudzenia przypomina tradycyjną

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Malinowa wz-ka 98

Bardzo czekoladowa wz-ka z soczystymi malinami i słodką bitą śmietanką.  Torcik jest obłędny w smaku i do tego pięknie prezentuje się na stole. Biszkopt: 6 jajek Szczypta soli 3/4 szklanki mąki pszennej(...)szklanki kakao 3/4 szklanki cukru Masa: 330 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1,5 łyżeczki żelatyny 4 łyżki wody 800 g malin 4 łyżki likieru waniliowego 200 g czekolady mlecznej Płatki czekoladowe do dekoracji Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Stopniowo dodajemy cukier. Gdy piana jest sztywna i błyszcząca zmniejszamy obroty miksera

VioletoweKucharzenie
Trufle czekoladowo – migdałowe 47

migdałów i likieru Amaretto. Przepyszne małe kuleczki na osłodę dnia Składniki: 200 g gorzkiej czekolady 200 g serka mascarpone 1 szklanka zmielonych migdałów 4 – 5 łyżek cukru pudru 5 łyżek likieru Amaretto Dodatkowo: kakao do obtoczenia Przygotowanie: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Do miseczki przełożyć serek mascarpone. Dodać roztopioną czekoladę, zmielone migdały, cukier puder i likier Amaretto. Dokładnie wszystko(...)Następnie wyjąć i za pomocą łyżeczki nabierać masę, formować trufle i obtaczać w kakao. Gotowe trufle przechowywać w lodówce. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Trufle czekoladowe z przyprawami korzennymi → Trufle czekoladowe → Trufle czekoladowe z orzechami laskowymi → Trufle z orzechów włoskich → Kartofelki marcepanowe z suszonymi śliwkami i cynamonem Artykuł Trufle czekoladowo – migdałowe pochodzi z serwisu Oryginalny

Oryginalny smak