likier czekoladowy - 1083 przepisów (strona:17/73)

Mus czekoladowy z mandarynkami 68

Pyszny mus czekoladowy z dolną warstwą składającą się z  biszkoptów nasączonych likierem kawowym, zaś na wierzchu z mandarynkami i orzechami włoskimi. Idealny na zimowe wieczory. Sam mus jest delikatny i puszysty. Całość deseru prezentuje się nieziemsko i smakuje rewelacyjnie. Na 4 desery w szklankach. SKŁADNIKI 400 ml mleka 3,5% 35 g kakao 50 g cukru 1 opakowanie cukru(...)szklanki włożyć biszkopta, następnie dodać kolejne łamiąc je na 4 części (4 biszkopty zostawić na wierzch deseru). Do każdej szklanki wlać 50 ml likieru i zostawić na 5 minut, aż biszkopty zmiękną. Następnie wlać mus czekoladowy równomiernie do każdej z szklanek i włożyć do lodówki na około 1-2 godziny lub do stężenia musu. Przed podaniem deser udekorować jednym biszkoptem

Passions hobbies life
Biszkopt orzechowy – świetny przepis. 10

być ogrzane , ponieważ wtedy więcej wiązań białkowych ulega denaturacji . (przeczytaj artykuł o ubijaniu pian ). Co pasuje do biszkoptu orzechowego? Poncz : Biszkopt orzechowy możesz nasączyć kawą, herbatą, whisky, rumem, likierem orzechowym lub czekoladowym, szampanem, białym winem, piwem. Pamiętaj, że poncze alkoholowe najlepiej jest rozrobić z wodą przed nasączaniem, ponieważ intensywna woń alkoholu może znacznie przytłumić pyszny smak biszkoptu. Kremy : Świetnie pasuje

SmartBake.pl
Brownie z żurawiną 59

mieszać do całkowitego rozpuszczenia, odstawić do przestudzenia. Do miski przesiać mąkę dodać sól. W innej misce umieścić jajka i cukier, krótko wymieszać przy pomocy rózgi, następnie dodać likier, przestudzoną masę czekoladową, cały czas mieszać. Mieszaninę dolać do składników suchych, wymieszać do połączenia się na jednolitą gęstą masę. Formę o wymiarach około 16 x 28 cm wyłożyć papierem

SprawdzonaKuchnia.pl
Biszkopt orzechowy – świetny przepis. 94

być ogrzane , ponieważ wtedy więcej wiązań białkowych ulega denaturacji . (przeczytaj artykuł o ubijaniu pian ). Co pasuje do biszkoptu orzechowego? Poncz : Biszkopt orzechowy możesz nasączyć kawą, herbatą, whisky, rumem, likierem orzechowym lub czekoladowym, szampanem, białym winem, piwem. Pamiętaj, że poncze alkoholowe najlepiej jest rozrobić z wodą przed nasączaniem, ponieważ intensywna woń alkoholu może znacznie przytłumić pyszny smak biszkoptu. Kremy : Świetnie pasuje

SmartBake.pl
Tort Kawowo - Orzechowy 93

łyżeczki zmielonych orzechów włoskich Krem kawowy - 350 ml mleka - 50 ml mocnej kawy rozpuszczalnej - 1 krem do karpatki Poncz: - 50 ml mocnego naparu z kawy - 25 ml likieru kawowego Polewa czekoladowa - 50 g masła - 50 ml śmietanki słodkiej - 200 g mlecznej czekolady - orzechy włoskie Wykonanie:. Na początek upiekłam biszkopty. Zaczęłam od biszkoptu orzechowego. Jajka ubiłam na białą pianę z cukrem

Kuchnia Pełna Emocji
Świąteczna nalewka śliwkowa 98

alkohole. Myślę, ze Grudzień kiedy mamy Święta Bożego Narodzenia oraz Sylwester to doskonały czas aby podzielić się z Wami przepisem na domowe alkohole. W tamtym roku zaproponowałam Wam likier piernikowy z czekoladową nutą – przepis TUTAJ . Dziś przyszła pora na bardziej wytrawną propozycję, a mianowicie nalewkę ze śliwek. Dla mnie są one nieodzownym elementem Bożego Narodzenia i wprost nie wyobrażam

Życie ze smakiem
Ciasto Kubanka 368

Świetne ciasto z mokrym kawowym biszkoptem z nutą migdałowego likieru, aksamitną, mocno czekoladową, słodką masą, która idealnie współgra z orzeźwiającym dżemem z czarnej porzeczki i puszystą masą śmietanową to znakomity deser do małej czarnej z najbliższymi. Składniki: Biszkopt : 3 jajka 70g cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 60g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki

Szalona Kuchnia Eweliny
Domowy likier cytrusowy 90

nadchodzących świętach, wygrzewam się na działce w ciepłych promieniach słońca. Nic się nie stanie, jeśli w tym roku prezenty kupię później a zamiast piernika długo dojrzewającego upiekę czekoladowe ciasto. Jedynie likier cytrusowy nie może czekać. W sklepach zaczynają pojawiać się dojrzałe cytrusy z Europy. W połowie listopada zaczynają się zbiory cytrusów w krajach śródziemnomorskich. Do Polski owoce przyjeżdżają głównie

Kasia i jej kobiecy świat
ROLADA Z OCZKIEM 137

łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 kostka masła 1 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 1 budyń śmietankowy 1 czekolada o smaku toffi garść siekanych orzechów 2 łyżki likieru orzechowo-czekoladowego Dodatkowo: cukier puder galaretka wiśniowa WYKONANIE 1. Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, i delikatnie mieszamy drewnianą

słodki bratek
Ciasto kawowe w stylu włoskim. 245

zrobiłam niezbyt mocną więc dałam tylko 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, ponieważ kawosz ze mnie nijaki, ale jak lubicie kawe to dajcie jej dużo więcej) 100 ml. likieru kawowego lub czekoladowego (można go pominąć lub zastąpić innym alkoholem )   1,5 paczki okrągłych biszkoptów (takie po 15 dag) gorzkie kakao do posypania     Przygotowanie;   Jajka ubijamy z solą

Radość kipiąca uśmiechem.
Tort kokosowo-czekoladowy z truskawkami 153

uroczystość rodzinną i nie wiesz co upiec, aby zachwycić rodzinę? Na własnym przykładzie sprawdziłam, że ten tort trafia w gusta niemal każdego gościa :) Tort składa się z warstw czekoladowych biszkoptów, nasączonych likierem Malibu. Przełożony jest niezawodnym kremem na bazie mascarpone i śmietanki kremówki. Wierzch to warstwa wiórków kokosowych i połówek truskawek. Taki właśnie tort uświetnił moje 18 urodziny :) Dekoracja tortu

Chocolate Muffin Blog
Frappe 91

wykonania potrzebna jest spieniacz do mleka, ewentualnie shaker. Idealna na upalne dni i zdecydowanie mniej kaloryczny niż kawa mrożona . Można ją "podrasować" dodając lody śmietankowe, ulubiony likier lub sos czekoladowy własnej produkcji :). Składniki: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (ja użyłam Cafe d'Or Crema), 2 łyżeczki cukru, 5 łyżek gorącej wody, 100 ml zimnej wody, 150 ml mleka, 5-6 kostek

Pudełko rozmaitości
Wesołych Świąt i tort czekoladowy z wiśniami. 109

czekolady 53% 275 g śmietanki 36% III. Syrop 30 ° : 100 g cukru 100 g wody IV. Nasącz i wiśnie: 150 g mrożonych wiśni 6 łyżek likieru wiśniowego V. Polewa czekoladowa: 50 g śmietanki 30% 50 g mleka 3,6% 160 g czekolady 53% VI. Do przybrania: kwiaty cukrowe kratka czekoladowa Sposób przygotowania: Całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę(...)Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostudzenia. Śmietankę ubijamy na półsztywno i dodajemy do tężejącej masy czekoladowej. Bardzo dokładnie mieszamy, by całość się połączyła. Cukier oraz wodę zagotowujemy i wrzucamy wiśnie. Ponownie zagotowujemy. Owoce przecedzamy i odkładamy do miseczki. Syrop odstawiamy do ostygnięcia i dodajemy do niego likier. W ten sposób otrzymaliśmy nasącz do tortu. Z biszkoptu ściągamy skórkę i przekrawamy

DominikaDolci
ciasto ambasador 634

odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy pokrojonego ananasa i mieszamy. dodatkowo: ok. 25 szt. herbatników ok. 125 mieszanki likieru kokosowego z wodą (proporcje wg uznania) polewa czekoladowa wykonanie ciasta(...)blaszki wkładamy jeden blat ciasta. Rozsmarowujemy na nim masę czekoladowo bakaliową. Przykrywamy drugim blatem, na którym równomiernie rozsmarowujemy masę z ananasem. Układamy na niej namoczone w likierze z wodą herbatniki. Całość polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Tort czekoladowy z bananami 204

Czekoladowo, czekoladowo! Przepis na tort dla prawdziwych czekoladoholików:). Ciemny biszkopt nasączony likierem bananowym z gęstym kremem czekoladowym i polewą. W środku aromatyczne banany, które dodają lekkości i soczystości. Pycha… Biszkopt i kakaową śmietanę radzę przygotować dzień wcześniej. Dżem można użyć o wyraźniejszym smaku, np. pomarańczowym lub pikantnym. Bardzo polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „Gotuj krok po kroku”).   Porcelana(...)Biszkopt: 4 jajka 130g cukru 140g mąki pszennej (użyłam tortowej) 30g ciemnego kakao bez cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju Do nasączenia: około 1/3 szklanki likieru bananowego (możemy zastąpić go posłodzoną kawą, herbatą lub posłodzoną wodą z paroma kroplami aromatu waniliowego) Masa z bananami: 500g śmietanki kremówki 30% lub 36% 40g ciemnego kakao bez cukru

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania