lekkie ciasto - 9193 przepisów (strona:214/613)

Muffinka gigantka (Giant Cupcake) z niespodzianką 151

Kujawskim ” pod patronatem serwisu  ZPierwszegoTloczenia.pl , którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent oleju Kujawski z pierwszego tłoczenia.   Przepis na ciasto zaczerpnęłam z bloga www.ciasteczkolandia.blox.pl i wprowadziłam w nim lekkie zmiany, natomiast przepis na krem jest mojego autorstwa

Mania Wypiekania
Ciasteczka z kaszki ryżowej 158

śmietanę i roztopioną margarynę. Wszystko dobrze wymieszać , można ręką . Na końcu dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia . Nabierać łyżką porcje ciasta i formować w kształcie orzecha włoskiego . Każde ciasteczko lekko spłaszczyć i nałożyć po troszku powideł śliwkowych. Wierzch posypać ziarenkami . Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Runo leśne 1470

dodając pod koniec wymieszane śmietan-fixy z cukrem waniliowym i cukrem pudrem.  Krem na bazie śmietany można zastąpić kremem z mascarpone.  Na ciasto wyłożyć krem, następnie posypać okruszkami.  Przyozdobić pestkami granatu, lekko dociskając. Bon appetit

Garniec Magalie
Żytnie placki z serkiem wiejskim 144

około 5 placków)/całość około 370 kcal/: jajko 10g lnu mielonego firmy Oleofarm 30g zmielonych płatków żytnich 0,5 łyżeczki cynamonu 200g serka wiejskiego lekkiego Sposób przygotowani: Miksujemy ze sobą wszystkie składniki odstawiamy ciasto na około 5 minut smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni, na małym ogniu, przecierając patelnię przed każdym plackiem oliwą gotowe placki zjadłam z pysznymi powidłami

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Grande Grill - Steak house w Krakowie 221

wodą i cytryną, aby po zjedzeniu krewetek móc przemyć ręce.  Przystawka w postaci grillowanej cukinii była pyszna - w końcu czego tu nie lubić? Aromatyczna, lekka i w odpowiedniej ilości! Krewetki tygrysie w chrupiącym cieście kokosowym z sosem słodko-pikantnym Rib Eye Stek - stek z antrykotu wołowego marynowany w pieprzu Jeśli chodzi o danie główne - Tomek chciał tylko steka

Plate of Joy
Słodka wieża 93

schowaj do lodówki na ok.godzinę.Następnie rozwałkuj ciasto,wyłóż nim formę i piecz ok 30 minut w temperaturze 180 stopni.  Na schłodzone ciasto wylej masę z ubitego mascarpone z dodatkiem przestudzonej,lekko tężejącej galaretki(przygotowanej z połowy wody).Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.Gdy stężeje wylewamy na wierzch galaretkę(przyrządzoną wg przepisu).Gdy zastygnie wycinamy szklanką

Wielki apetyt
Jajka w koszulce z grzanką razową 176

Śniadanie idealne. Szybkie, smaczne i lekkie. Czas przygotowania: 10 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 2,00 zł SKŁADNIKI: 2 jajka 2-3 kromki chleba

kulinarnyJa
Sernik chałwowy 320

> Sernik chałwowy Miało być lekko i wiosennie. Miał być lekki sernik na zimno... Ale miała też być wiosna. A nie ma. Za to śnieg pada

Pełny talerz
93. Gofry śniadaniowe z ciasteczek BelVita 151

mąki 50 g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 naturalny serek homogenizowany kiełki nasion nasiona słonecznika Wykonanie: 1. Ciasteczka pokruszyć. 2. Masło rozpuścić i lekko przestudzić. 3. Jajko rozstrzepać, dodać wszystkie składniki na ciasto i dokładnie wymiaszać. 4. Ciasto piec w gofrownicy na złoty kolor. 5. Podawać z serkiem homogenizowanym, kiełkami i pestkami dynii

Jadło i czytadło
136. Kruche ciasto z puszystą bezą waniliową i owocami 313

Następnie w małych porcjach dodajemy proszek budyniowy (nie gotowany), na końcu wlewamy olej i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Spód ciasta smarujemy ubitą pianą i wyrównujemy, układamy gęsto owoce lekko wpychając w pianę.  Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut

Jadło i czytadło
Omlet czekoladowy z kokosem i domową granolą. 152

będzie odpowiednio ubita (nie wypływa z miski po odwróceniu). Dodać żółtka i zmiksować. Wsypać mąkę i kakao, delikatnie wymieszać łyżką.  Patelnię wysmarować masłem, wylać ciasto, przykryć i zmniejszyć ogień. Piec, aż wierzch będzie lekko upieczony, przewrócić na drugą stronę.  Gotowy omlet podajemy z jogurtem naturalnym, posypujemy wiórkami kokosowymi i granolą. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Omlet orzechowy z miodem 123

miodu  Oddzielić białko od żółtka, Białko, ze szczyptą soli, ubić na sztywną pianę. Dodać żółtko i łyżkę mąki, zmiksować. Patelnię wysmarować masłem i wylać ciasto, Smażyć na małym ogniu pod przykryciem, gdy wierzch lekko się zetnie, przewrócić na drugą stronę. Gotowy omlet podawać z miodem i orzechami lub serkiem waniliowym. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Pierogi ruskie z cebulą dymką 154

gładkie, zbite w kulkę ciasto. Wyciągamy ciasto na stolnice, podsypujemy mąką i wałkujemy na cienki placek, wykrawamy kółka. Na każde kółeczku z ciasta nakładamy farsz i zlepiamy pierożki.  Pierożki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
PIEROGI Z MIĘSEM I KISZONĄ KAPUSTĄ 132

konsumpcji. Farsz dobrze doprawić solą, pieprzem i ziarenkami smaku. Całość dokładnie wymieszać na jednolita masę. Tak przygotowany farsz wykładać na wykrojone z ciasta ( Jak zrobić ciasto na pierogi ) krążki i lepić pierogi. Gotować w lekko osolonej, wrzącej wodzie do momentu, aż wszystkie pierogi wypłyną na wierzch. Można je podawać z odrobina naturalnego jogurtu lub z podsmażoną cebulką

Kuchnia w opałach
DROŻDŻÓWKI Z JABŁKIEM 101

pokrojone śliwki. Przełożyć owoce na patelnię i zasypać cukrem. Smażyć aż owoce zmiękną, rozpadną i odparują. Doprawić cynamonem, kardamonem i imbirem, zestawić z ognia. Gdy ciasto wyrośnie wyłożyć je na oprószoną mąką stolnicę i lekko wyrobić.   Formować okrągłe bułeczki i układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia.   W bułeczkach zrobić duże wgłębienie, nasypać na dno bułki tartej

Kuchnia w opałach