Drożdżowe rogale z marcepanem i migdałami

Drożdżowe rogale z marcepanem i migdałami

Drożdżowe rogale z marcepanem i migdałami

Najpyszniejsze rogale jakie jedliśmy! Puszyste, lekkie, z warstwami marcepanu i chrupiącymi migdałami na wierzchu. Są idealne. Najlepsze pierwszego dnia! Przepis od wyjątkowej Trine Hahnemann z książki Scandinavian Baking. Ogromnie polecamy! :) Składniki: 50 g świeżych drożdży, 200 ml maślanki, 1 jajko, lekko roztrzepane, 300 g mąki pszennej tortowej, 75 g cukru, 5 g soli, 100 g schłodzonego masła Nadzienie: 150 g marcepanu, 100 g miękkiego masła, 2 łyżki cukru dodatkowo: 1 jajko, siekane migdały Do miseczki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Plate of Joy

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.