Drożdżowe rogale z marcepanem i migdałami
Drożdżowe rogale z marcepanem i migdałami
Najpyszniejsze rogale jakie jedliśmy! Puszyste, lekkie, z warstwami marcepanu i chrupiącymi migdałami na wierzchu. Są idealne. Najlepsze pierwszego dnia! Przepis od wyjątkowej Trine Hahnemann z książki Scandinavian Baking. Ogromnie polecamy! :) Składniki: 50 g świeżych drożdży, 200 ml maślanki, 1 jajko, lekko roztrzepane, 300 g mąki pszennej tortowej, 75 g cukru, 5 g soli, 100 g schłodzonego masła Nadzienie: 150 g marcepanu, 100 g miękkiego masła, 2 łyżki cukru dodatkowo: 1 jajko, siekane migdały Do miseczki... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Plate of Joy
Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe
Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?
Czytaj dalej...Autor
plate_of_joy
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
rogale, ciasto, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, drożdżowe, pasta, pasty, ciasto na niedziele, drozdzowka, drożdżówki , lekkie ciasto, ciasta tortowe
Inne przepisy z Plate of Joy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję