Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienierozkruszone ciasto francuskie, wierzch wyrównujemy. Ciasto studzimy, następnie przekładamy do lodówki min. 2 godz. do stężenia. Zapewne dziwicie się, dlaczego tak ciasto francuskie przygotowałam :) chciałam, żeby było szybciej i łatwiej. Masa też fajnie się z nim połączyła, łatwo kroić, czasem trzeba zrobić coś całkiem inaczej. Warto być kreatywnym
Moniki SmakołykiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Klasyk ciągle królujący na blogach. I nareście zagościł także i u mnie. Krótko
Słodkie zapomnienieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnieniegórze jest ubita śmietana z łyżką cukru pudru z dodatkiem śmietan-fixu. Do dekoracji ciasta posypać potartą gorzką czekoladą. Ciasto przed podaniem schłodzić najlepiej przez całą noc wtedy masy będą bardziej zwarte a herbatniki dadzą łatwo się pokroić. http://www.mlynystoislaw.pl
W garach u GosiNie da się ukryć, że ostatnio panuje moda na brownie. Zdecydowana większość z Nas jeśli ma ochotę na „ciemne ciasto” sięga właśnie po brownie. Niestety, ale
PatiGotujeŚwięta zbliżają się dużymi krokami. Dla mnie oprócz przepysznych i wyjątkowych dań, to przede wszystkim magia związana z przygotowaniami. Większość ludzi za tym nie przepada, ale
PatiGotujenawet trochę rozgotować. Jeszcze ciepłą wymieszać z brokułem, dodać jajko, przyprawy i kilka łyżek mąki. Masa powinna być dość gęsta i łatwo się formować. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, lekko natłuścić i oprószyć mąką, przełożyć na nią ciasto i uformować okrąg. Podpiekać ok. 10-15 minut w 200 stopniach C. dodatki puszka pomidorów bez skórki łyżka koncentratu pomidorowego kukurydza
Kuchnia Elliemuszę teraz otwierać rozdrabniacza aby duże kawałki dodać bliżej noży do rozdrobnienia ponownego POLECAM ten rozdrabniacz: dobrze rozdrabnia, jest poręczny, łatwo się montuje do pracy i do mycia (na zdjęciu jest rozdrobniony marcepan w czekoladzie do ciasta) na stronie producenta można poczytać o blenderze "zobacz TUTAJ" , cena około
W Mojej Kuchni LubięDeser na śniadanie? Czemu nie :) Domową granolę najczęściej pieczemy w piekarniku, w większej ilości. W przypadku, kiedy nie potrzebujemy całego słoika granoli lub obudziliśmy się rano
Moja Delicjateż nadmiaru słodyczy, bo były trudniej dostępne. Mam bardzo podobne wspomnienia z tego czasu, który kojarzy mi się z babcią pieczącą ciasta w prodiżu i rodzinnymi zgromadzeniami, kiedy robiliśmy wspólnie ogórki i sok malinowy na zimę. Dlatego łatwo mi wczuć się w ten klimat i przypomnieć sobie te proste potrawy, jak gzik, ziemniaki gratin, mizeria z miętą czy gazpacho
Ugotowane pozamiatanemąkę, sól wymieszać za pomocą miksera na gładką masę. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i partiami smażyć naleśniki. Po wylaniu porcji ciasta na rozgrzaną patelnię, smażyć tak długo aż naleśnik można przewrócić. Trwa to szybko, naleśniki bardzo łatwo dają się przewrócić. Na drugiej stronie już smażyć kilka sekund. Zmiksować owoce, osłodzić jak potrzeba. Dodać kleksik jogurtu, złożyć naleśnik i podawać
Kuchnia Pokoleń