Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką

Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką

Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką

Przepis na : śniadanie

Mega pyszne, mięciutkie, wilgotne ciacho drożdżowe z truskawkami i kruszonką poleca się na śniadanie i nie tylko :) Jest bardzo łatwe do przygotowania, więc nie ma wymówek - do dzieła! :) Składniki (na dużą tortownicę o śr. 28 cm): Ciasto: 400 g mąki 20 g świeżych drożdży 140 ml ciepłego mleka 2 jajka 50 g roztopionego, przestudzonego masła 70 g cukru Kruszonka: 50 g zimnego masła 80 g mąki 80 g cukru Dodatkowo: ok. 150 g truskawek  cukier puder do posypania ciasta  Przygotowanie: Przygotować rozczyn z d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa Cookierenka Agi

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.