Myślisz sobie - zrobię ciasto ! Ale takie na szybko, łatwe, kilka składników i gotowe. Brownie pasuje idealnie. Nie dość, że spełnia Twoje oczekiwania, co do łatwości i szybkości przygotowania, to jeszcze smakuje cudownie...bo jest z czekoladą ! Czekoladę rozpuszczasz, jajka ubijasz, odmierzasz mąkę... Tu miseczka, tam łyżeczka...trzepaczka, szpatułka... Ups ! Tego bałaganu nie było w planach. Niestety wypieki mają(...)zapachem - nie ciasta ? Sposób jest prosty, fajne, pachnące środki do sprzątania ! Perfect House , to linia kosmetyków do wnętrz produkowanych przez markę Barwa. Produkty wyróżniają się z tłumu innych, przede wszystkim perfumeryjnymi zapachami, ale również designem opakowań. Zaprojektowano je tak, by "nie straszyły" wyglądem. Kosmetyki Perfect House z powodzeniem mogą stać się elementem dekoracyjnym wnętrza. Wydajne, skuteczne, łatwe w dozowaniu
kolorowotorcikowoklasyka, czyli sos grzybowy plus kremowe pure z ziemniaków troszkę się nam przejadło :-). Postanowiłam więc po prostu zrobić najłatwiejszą tartę, czyli tartę na bazie gotowego ciasta francuskiego. Robi się ją łatwo, szybko i przyjemnie. Najlepsza na gorąco, ale na zimno też mi smakowała. Najprostsza tarta grzybowa Proporcje na formę o wymiarach 36 x 13 cm Czas przygotowania
Kulinarne przygody GatityKolejny pomysł na wykorzystanie truskawek. Sezon na truskawki prosto z ogródeczka już powoli się kończy. Bardzo polecam ten przepis, ciasto robi się bardzo szybko, łatwo, a przede wszystkim jest bardzo pyszne :)SKŁADNIKI:3 jajka1,5 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki cukru4 łyżki cukru3/4 szklanki śmietany 18%łyżeczka proszku do pieczenia200 g truskawekWYKONANIE:CIASTO:Żółtka ucieramy z cukrem i śmietaną, dodajemy mąkę
Serce zamknięte w formie pysznościwszyscy. Pyszny piernik na bazie czarnej herbaty Przepisów na ciasto piernikowe jest wiele. W przyszłości podzielę się z Wami tymi pozostałymi, które znam. Przepis na dzisiejsze ciasto należy do tych z gatunku łatwych. Jeśli chodzi o użyte składniki, nie są one bardzo wyrafinowane. Nie oznacza to jednak, iż ciasto nie jest smaczne a wręcz przeciwnie. U mnie w domu wszyscy
mecooksjest z rybami? często je jecie? Czy omijacie szerokim łukiem? Ryby są lekkie i zdrowe, warto uwzględnić je w swoim codziennym menu, proponuję zrobić je w cieście kukurydzianym z ziołami, potrawa jest łatwa do przyrządzenia i smaczna. Polecam na piątkowy obiad, ale nie tylko. Składniki: 6 kostek mintaja Ciasto: 10 dag mąki kukurydzianej 10 dag mąki pszennej 1 płaska
Wanilia i Kardamonróży* Mąkę przesiewam do miski z dodatkiem soli. Wsypuję drożdże, dodaję ciepłe mleko, cukier, wbijam jajko i zaczynam wyrabiać ciasto, dodając na samym końcu tłuszcz. Ciasto powinno być gładkie, elastyczne i łatwo odchodzić od dłoni. Jeśli tak nie jest, należy odpowiednio dodać mleka lub mąki. Dobrze wyrobione ciasto, które uzyskało odpowiednią strukturę i jest mocno napowietrzone, przykrywam płócienną
W kuchni Karmel-itkiminut. Po tym czasie (lub od razu, jeśli nie możecie czekać) ciasto rozrzedzić wodą (nie wlewamy od razu całej ilości) tak, aby dawało się łatwo rozprowadzić na patelni i ponownie wymieszać. Ciasto na naleśniki nie może być ani za rzadkie, ani za gęste (z reguły wlewam niepełną szklankę wody). Przygotować nadzienie z brzoskwiń: Brzoskwinie umyć, przepołowić, wyciągnąć pestkę i pokroić
Moja Delicjaprezentuję. Do robienia jednych ciast dojrzewa się szybko, do innych długo. Stefanek musiał trochę (!) poczekać...minęło dobrych parę lat, ale i na niego przyszła pora. Jakie jest ciasto...no cóż.... miękkie, pyszne, łatwe do wykonania (chociaż na początku było skomplikowane;). Podelektujcie się nim przy filiżance espresso w porze, kiedy zachodzące słońce roztacza na niebie feerię barw, a wokół kwiatków latają
Kuchnia smakówjeszcze bardziej nic się nie chce. Lodówka jakoś wieje pustkami więc postanowiłam dnia wczorajszego ją wypełnić. Powstała moja ulubiona sałatka z ryży i tuńczyka oraz ciasto które robi się niesamowicie szybko i łatwo a jest przy tym niesamowicie dobre, aż sama się nie spodziewałam, że aż tak dobre Czarno biały placek kokosowy łatwe duża blacha 23/33 pieczenie 1 h, reszta
sierotka maRysia w kuchniMięciutkie ciasto biszkoptowe, utopione w cieście kawałeczki rabarbaru i to wszystko przykryte pyszną kruszonką! Pyszne, puszyste, wilgotne, łatwe w przygotowaniu no po prostu idealne ciasto z rabarbarem i kruszonką. Pokochałem to ciasto tuż po upieczeniu, bo jego zapach roznosił się po całym domu. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: Ciasto biszkoptowe: 5 dużych jaj 150 g cukru 170 g mąki pszennej szczypta
Kuchnia Łukaszadelikatnie kawowym kremem. Trochę jest z nim zachodu, ale warto, ponieważ jest przepyszne. Wszystkie smaki świetnie się ze sobą łączą. Ciasto będzie świątecznym hitem :). Przy przenoszeniu ciasta z bezą proszę uważać, bardzo łatwo je połamać. Jeśli nie lubimy powideł śliwkowych, możemy użyć kwaskowatego dżemu. Polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „ciasta czytelników” ). Ciasto Pani Walewska z bakaliami Składniki: Kruche
Mała CukierenkaPyszne łatwe do zrobienia pierniczki nadzieniem z czarnej porzeczki oblane ciemną czekoladą i obsypane kokosem lub orzechami Składniki ciasto •350 g mąki • 1 jajko • 30 g margaryny • 170 g cukru •150 g miodu • 1,5 łyżki kakao • 1 łyżeczka amoniaku • 1 paczka 15 g przyprawa do piernika Polewa • 200 g czekolady gorzkiej • 100 g masła • 2 łyżki nutelii
W królestwie smaków Beatytytule ciasto skrywające w sobie dużą dawkę orzeźwienia, a to dzięki połączaniu naparu z herbaty z sokiem cytryny. Łatwe w przygotowaniu oraz bardzo smaczne ciasto. \ SKŁADNIKI ( keksówka 35 x 7 cm) 2 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanka cukru 4 jajka 25 dag masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 torebki herbaty sok z jednej cytryny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zaparzyć herbatę
RAROSSAmasło, które siekamy nożem. Dodajemy żółtka i całość zagniatamy. Ciasto wykładamy na blaszkę i wylepiamy nim spód oraz boki, do wysokości około 2 cm. Ciasto ma strukturę lekko sypką, ale kleistą, więc łatwo się nim równomiernie wykłada blaszkę. Po wylepieniu boków, spód ciasta dobrze ugniatamy. Tak przygotowane ciasto, po całej powierzchni, nakłuwamy widelcem i wkładamy na minimum
Smak mojego domuzdjęciu. Po ułożeniu ciasto nasączamy sokiem z pomarańczy.Nakładamy krem szprycą i wyrównujemy nożem lub szpatułką. Powtarzamy czynność z resztą spodów. Ważne, żeby ciasto leżało na kawałku papieru do pieczenia, żeby łatwo było je później przenieść.Wyrównujemy brzegi i wierzch tortu.Ciasto przekładamy na blaszkę i obsypujemy brzegi czekoladowymi cukiereczkami.Smacznego!ciastkożercy
Ciastkozercy