Przed Wami 5 najpopularniejszych, najczęściej odwiedzanych przepisów na blogu. Każdy z tych przepisów możecie brać pod uwagę planując imprezowe menu. Przepisy są sprawdzone, a każda z
Smaki Na Talerzusposób powstał makaron z cukinii, który zapiekłam z mieszanką dwóch włoskich serów – ricotty i parmezanu – doprawiając przyprawami i bazylią. Mój TOP 3 przepisów z cukinii: Lazania – moje totalnie popisowe danie, robię je ilekroć chcę zachwycić moich gości (o ile są mięsożerni). Tradycyjny makaron zastępuję paskami cukinii, żeby obniżyć indeks glikemiczny potrawy. Jest przepyszna. Cukiniowe brownie – ciasto
DietologZapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i beszamelem Dziś na obiad poleca się zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i beszamelem. To jedna z naszych ulubionych zapiekanek, trochę podobna do lazanii, ale bez układania warstw :) Zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem jest bardzo prosta w przygotowaniu. Jest też wspaniale kremowa i sycąca, dzięki dodatkowi sosu beszamelowego i sporej ilości sera. Jeśli
Lekcje w kuchnisezonowe warzywa. Cukinia jest moim faworytem! Ma niewiele kalorii, dużo błonnika, nie ma wyraźnego dominującego smaku i doskonale sprawdza się w wielu potrawach. Numerem jeden jest dla mnie lazania z cukinii , ale to danie mięsne, a ostatnio ograniczam spożycie mięsa. Ostatnio robiłam też ciasto z cukinii brownie – możecie zerknąć na mój kanał Youtube , bo jest tam film
DietologPrzepuść ciasto raz lub 2 razy przez kolejne ustawienia maszynki. W przypadku grubszych makaronów jak pappardelle, fettucine i tagliatelle ciasto powinno mieć grubość ok. 3 mm. Makarny płatowe jak lazanie czy cannelloni wymagają grubości ok. 2 mm. Do przygotowania ravioli ciasto powinno mieć grubość ok. 0,8 mm. Żeby pociąć ciasto na kluski, rozłóż je na oprószonej mąką desce
Na-talerzu.plchleb, ziemniaki, ser, zatem sporo węgli i tłuszczu. Generalnie oni tak jedzą, a ja lubię wybierać takie smaczki, które nie zaburzą zanadto moich glikemii. Dlatego kocham lekkie caprese czy lazanię, ale taką bez makaronu . Tym razem również wyniosłam dla siebie inspirację i w domu przerobiłam przepis na lekki, przyjazny diabetykom. Teraz w moim odczuciu jest o niebo lepiej! Ale wszystko
Dietologchleb, ziemniaki, ser, zatem sporo węgli i tłuszczu. Generalnie oni tak jedzą, a ja lubię wybierać takie smaczki, które nie zaburzą zanadto moich glikemii. Dlatego kocham lekkie caprese czy lazanię, ale taką bez makaronu . Tym razem również wyniosłam dla siebie inspirację i w domu przerobiłam przepis na lekki, przyjazny diabetykom. Teraz w moim odczuciu jest o niebo lepiej! Ale wszystko
Dietologzakręciłam (zobacz wpis jak wekować ). Po wystudzeniu schowam do lodówki (można też zamrozić). Ten sos naprawdę pyszny wyszedł i na pewno go wykorzystam czy to do gołąbków czy do lazanii czy do klopsików (nawet do zupy ziemniaczanej można dodać w trakcie gotowania by zyskała nowy, ciekawy smak). W lodówce może stać nawet do 2 tygodni. PRZEPIS KURCZAK W SOSIE POMIDOROWO
Dorota Smakujezakręciłam (zobacz wpis jak wekować ). Po wystudzeniu schowam do lodówki (można też zamrozić). Ten sos naprawdę pyszny wyszedł i na pewno go wykorzystam czy to do gołąbków czy do lazanii czy do klopsików (nawet do zupy ziemniaczanej można dodać w trakcie gotowania by zyskała nowy, ciekawy smak). W lodówce może stać nawet do 2 tygodni. Ryż basmati biały gotowany pół
Dorota Smakujeidealne na jesienno - zimowe obiady. Aromatyczne mięso w sosie pomidorowym z dodatkiem cynamonu i goździków sprawia, że jest ono wyjątkowe w smaku. Pastisio to narodowe danie greckie, podobnie jak lazania we Włoszech czy macaroni cheese w Stanach Zjednoczonych. Pastisio - grecka zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym Składniki: Na makaron: 500g makaronu penne białko z 1-2 jajek 100g
Codzienne Gotowaniejakie inne pyszności możecie przygotować z nawodnioną tapioką! Przepisy w całości dostępne są na stronie Panagara.pl – (wystarczy, że klikniecie w nazwę lub zdjęcie). Deser z tapioki z czekoladą Lazania z tapioki Ziemniaki zapiekane z tapioką i parmezanem Zapiekanka z tapioką GWARANTUJĘ WAM, ŻE TAPIOKA NAWODNIONA TO PRODUKT, W KTÓRYM SIĘ ZAKOCHACIE! Tapiokę, jak i inne genialne produkty ( np. pulpę
Ostra na Słodkodanie powstało w wyniku ostania mi się resztek sosu bolońskiego w lodówce. Swoją drogą lubię gotować go w większej ilości i zamrażać. Świetnie sprawdza się potem do makaronu, lazanii i innych zapiekanek czy właśnie do ryżu bądź innej kaszy PRZEPIS NA RYŻ PO BOLOŃSKU Składniki: 1 szklanka sosu bolońskiego – przepis 1 szklanka ryżu suchego 1 papryka – opcjonalnie
Dorota Smakujeleśnymi Pieczarki faszerowane mięsem z dynią Gołąbki po staropolsku Kasza pęczak z kurkami, orzechami laskowymi i szpinakiem Portobello z grilla Cannelloni z pieczarkami i jajkiem Zapiekanka makaronowa z grzybami Lazania z grzybami Zapiekanka ziemniaczana z grzybami pod beszamelem Naleśniki z pieczarkami i brokułem Glass noodles z warzywami i grzybami mun Modra kapusta z pieczarkami Danie jednogarnkowe z kiszoną kapustą
Dorota Smakujemuszkatołowej, sól i pieprz. Wszystko zmiksować na gładką pastę. Spróbować i w razie potrzeby doprawić do smaku. Przygotowanie cannelloni z ricottą i szpinakiem: Makaron cannelloni, podobnie jak makaron do lazanii, nie wymaga wcześniejszego gotowania (sprawdźcie instrukcję na opakowaniu). Nadzienie z ricotty i szpinaku przełożyć do szprycy i napełniać nim rurki cannelloni. Makaron z farszem układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem
Codzienne Gotowanie