jest jedyny podrób, który jadam. Chcąc jednak odkrywać nowe i łączyć w jedną, spójną całość, zmusiłem się do zakupu, poza wątróbką, również serduszek drobiowych. I tak powstało to danie. Lazania z podrobami w sosie śmietanowym. Czego użyłem, na dwie rynienki 25 cm (4 porcje)? -300 gram wątróbki drobiowej -12 serduszek kurzych -makaron do lazanii -śmietanka 30% -jabłko -pór część
BaRepasWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pomysł na zawijany makaron lasagne o nazwie Rotolo, natknęłam się jakiś czasu w internecie. Tak mi się spodobał sposób jego podania, że postanowiłam przygotować go w domu. Zawijane roladki zrobiłam z szpinakiem i serem feta. Do tego sos pomidorowy i ser żółty starty na wierzchu
Marta Gotujezapiekanych dań, dużej ilości sera i oczywiście mięsa. Rzymska zapiekanka, którą dzisiaj Wam przedstawiam równie smaczna byłaby z makaronem, ale na pewno smak byłby inny. Smak przypominałby bardziej lasagne, gdyby zamienić te dwa składniki. Jak dla mnie jest idealna, bardzo sycąca i znika w błyskawicznym tempie. Składniki: - 1 kg ziemniaków, - 2 cebule; - 0,5 kg mięsa mielonego - puszka krojonych
dom-agi.plpanowie z jesie.pl wyrośli na supersamców od garów. Wiem, bo widziałam pełne poruszenie na widok tych facetów przy garach, no ale bez przesady, wam też wyjdzie. Pamiętacie post o lasagne for dummies? Dało się zrobić? Dało! Więc dziś jedziemy z garami do Azji i zrobimy makaron na modłę orientalną. Nawet jak po kolacji dziewczę orzeknie, że jesteście gbur
ladykitchenDelikatne naleśnikowe płaty przełożone warstwami szpinaku i ricotty oraz sosem pomidorowym z czosnkiem i mozzarellą. Moja alternatywa dla klasycznej, makaronowej wersji lasagne. :) Składniki (na 6-8 porcji): naleśniki (wychodzi ok. 6-8 dużych placków) - 200 g mąki (u mnie pół na pół tortowa z pełnoziarnistą) - szklanka mleka - 1,5 szklanki wody - 2 jajka klasy M - szczypta soli - łyżka
Kuchnia Ellieresztę ryżu. Wbijamy jaja i posypujemy koperkiem. Na wierzch wyciskamy ser topiony Gouda. Zamykamy pokrywę i do piekarnika na 180 stopni, około godziny. Wychładzamy troszkę ,jak lasagne. Kroimy na kwadraty. Na Sycylii ryż ten zabiera sie do pracy, je na zimno z całą masa majonezu po wierzchu. Smacznego
Z Kuchni Do KuchniSalsa salsa bianca ---------------- -classical Besciamella è una deliziosa , delicata salsa di latte e burro . Ideale per lasagne e altre casseruole . Guarda la nostra video ricetta con questa salsa . Ingredienti 60 g di burro 60 g di farina di frumento 600 ml di latte
w mojej kuchniMój powrót do życia zaczynam od Lasagne jest z warzywami jak w nazwie, lecz ze względu na wcześniej wymieniony powód musiałam wkomponować tam mięcho :) Czytaj więcej
Pasja tworzeniawszystkim za udział i Wasze wspaniałe spojrzenia na włoską kuchnię. Wybór był bardzo trudny a wybór konieczny. Oto zwycięski tekst: "Kuchnię włoską kocham za makarony i sosy! Uwielbiam spaghetti, lasagne, cannelloni, ravioli i oczywiście pizze! Na dodatek moi teściowie wiele lat temu wyemigrowali do Włoch, mieszkają w Bolonii i również uwielbiają włoską kuchnię. Chciałabym dorównać mojej teściowej która robi
Szefowa kuchniklasyczne włoskie danie wbrew pozorom jest bardzo proste do przygotowania i baaaardzo pyszne ;) Składniki około 300-350g makaronu lasagne sos pomidorowy z mięsem: 500g mięsa mielonego 2 średnie cebule marchew 2-3 gałązki selera naciowego 2 żabki czosnku 2-3 łyżki oliwy pomidorowej puszka pomidorów pelatti przecier pomidorowy łyżka pesto bazyliowego sól czarny pieprz, ostra papryka, oregano
Pyry na Gazsałatą (Piotr Straga współautora bloga "Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię") - OBIAD - za Łososia w pomarańczowo-imbirowym sosie (Anna Wlezień autorka bloga „Życie od kuchni") - KOLACJA - za Dietetyczną lasagne z piersią z kurczaka (Iwona z bloga "Blogotowanie z pasją") PS. Relacja ze zdjęciami, szczegółami pobytu i moimi wrażeniami już wkrótce
Pasja SmakuLasagne z mielonym mięsem drobiowym, sosem bolońskim i beszamelowym. Składniki na dużą formę, dla około 4-5 osób. 750 g mięsa mielonego 1 duża cebula 1 mała cukinia 2 puszki pomidorów bez skóry pół szklanki białego wina 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki soli 2 kule mozzarelli 200 g parmezanu płaty makaronu (około 15) Sos beszamelowy: 100 g masła
Bulliopewien deszczowy dzień, kiedy nie mogłam wyjść na zakupy. Zmuszona do siedzenia w domu, przejrzałam zawartość szafek, lodówki zamrażarki. Nic do siebie nie pasowało. Mogłabym zrobić spaghetti albo lasagne, ale nie miałam nic, co choćby przypominało przecier pomidorowy. Mogłabym zrobić zapiekankę pasterską, ale nie miałam ziemniaków. Miałam za to młode marchewki, mięso mielone. Czytaj więcej
bistro mamaSaksuka, gulasz z Turcji Gulasz z bobu z szynką Serrano Paella z warzywami Ziemniaki z zielonym sosem Pilaw ze szparagami i bobem Marchewka duszona w oliwie Fasulye pilaki, Turcja Lasagne wegetariańska Kalafiorowe gratin Parmigiana z patisonów Gigantes plaki, Grecja Warzywa duszone po hiszpańsku Korzenny pilaw z bobem Muszelki z kalafiorem i botwinką Szparagi i pomidorki grillowane
Chilli Czosnek i Oliwaczosnkowa Greckie ciasto orzechowe Torcik marchewkowy Galette des Rois Soczewica na Nowy Rok Kalafiorowe gratin Cynamonowe palmier Waniliowe sable Migdałowe polvorones Hiszpańskie tradycje Panforte, piernik ze Sieny Włoskie tradycje Lasagne bożonarodzeniowa
Chilli Czosnek i Oliwa