zasadzie łykam z chęcią tylko sałatki i przekąski . Ta propozycja jest bardzo prosta i smaczna , nawet dzieci nią nie wzgardzą . Smak jest lekko pikantny , odrobinkę słodkawy , po prostu pyszny kurczak na Hawajach " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Co najważniejsze nie jest to ciężka , ale za to dość syta sałatka , która może pełnić rolę zimnego obiadu . Składniki(...)cukru sól do smaku Filety kroimy w średnie kostki , niezbyt duże , wsypujemy do miski . Ananasa kroimy w kawałki podobnej wielkości jak kurczaka , dokładamy do filetów . Wsypujemy ryż i drobniutko posiekanego pora . Doprawiamy curry , papryką ,cukrem,solą , wyciśniętym ząbkiem czosnku . Uzupełniamy składniki majonezem , jogurtem i sosem chilli , mieszamy dokładnie i odstawiamy do lodówki , najlepiej na noc . Następnego dnia można spróbować
Ogrodnik w podróżydwoje. Konieczni spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 6 szt ) * papier ryżowy – 6 szt * filet z kurczaka – ok. 250 g * papryka czerwona – 1 szt * pędy bambusa – ok. 100 g * kiełki fasoli mung – ok. 100 g * pasta Tom Yum – 1 łyżka * szalotka – 1 szt * czosnek – 2 ząbek * chili – 1 szt * bulion warzywny – 125 ml * świeża(...)olej kokosowy * sól, pieprz, suszona tajska bazylia – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: W woku rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy posiekaną szalotkę, chili oraz czosnek – przesmażamy. Dodajmy łyżkę pasty Tom Yum oraz oczyszczonego i pokrojonego w drobną kostkę kurczaka. Podlewamy bulionem i wrzucamy warzywa – drobno pokrojoną paprykę, pędy bambusa i kiełki fasoli mung – wszystko razem „dusimy
Ostra na Słodkosposób jest bardziej soczysta niż smażona tradycyjnie. Do oleju można dodać ulubione suszone przyprawy i świeże zioła. 1 podwójna pierś z kurczaka (ok. 400 g) 4 łyżki oleju 1 łyżka suszonej papryki 1 łyżka suszonego czosnku kilka liści świeżej bazylii kilka liści świeżej natki pietruszki kilka liści świeżego oregano 1 łyżka suszonego estragonu 1 łyżka soli Dodatkowo: papier do pieczenia
Bulliosposób jest bardziej soczysta niż smażona tradycyjnie. Do oleju można dodać ulubione suszone przyprawy i świeże zioła. 1 podwójna pierś z kurczaka (ok. 400 g) 4 łyżki oleju 1 łyżka suszonej papryki 1 łyżka suszonego czosnku kilka liści świeżej bazylii kilka liści świeżej natki pietruszki kilka liści świeżego oregano 1 łyżka suszonego estragonu 1 łyżka soli Dodatkowo: papier do pieczenia
Bulliokości ) 0,5 litra jogurtu naturalnego 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczka kuminu mielonego 1/2 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli Udka z kurczaka pokroiłam na paski szerokości około 1 cm. W misce wymieszałam jogurt z olejem i przyprawami, tą mieszanką zalałam udka i całość dokładnie wymieszałam
Kuchnia na wzgórzuSKŁADNIKI: 50 g papieru ryżowego ok 12 szt 1 filet z kurczaka 20 dag mrożonki chińskiej 2 łyzki sosu sojowego 5 grzybów mun Przyprawy: 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego, 1 łyżeczka soli ja dałam czarną, 1 łyżeczka pieprzu, 1 łyżeczka czerwonej peperoni Olej do smażenia i smarowania sajgonek PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka kroję w kostkę. Do rondelka wlewam łyżeczkę oleju
Gotowanie Patkiłyżki soku z grejpfruta 2 jajka roztrzepane i lekko posolone i popieprzone bułka tarta "na oko" przyprawy: sól, pieprz, 2 ząbki czosnku drobno posiekane, pół łyżeczki zmielonej kolendry, lubczyk, oregano, słodka i ostra papryka, przyprawa do kurczaka (więcej), ma być generalnie soczyście i ziołowo masło klarowane do smażenia kilka łyżek oliwy z oliwek do panierki Przygotowanie: piersi umyj, osusz, wykrój
Zasmakuj Kuchnichili w drobną kostkę, brokuła w małe różyczki - Pokroić tofu w kostkę (ja miałam gotowe tofu marynowane w sosie sojowym, a la kurczak, przywiezione z Włoch) - Makaron umieścić w misce i zalać wrzątkiem - Na odrobinie oleju podsmażyć czosnek, chili i imbir - Dodać pora i pieczarki, smażyć przez chwilę - Dodać paprykę, brokuła, marchewkę i groszek; dodać trochę wody - Dodać curry, cynamon
Wegańska kuchnia orientalnaodpoczywamy, robiąc posiłek, następnie aktywnie spędzamy każdą pozostałą chwilę. A wracając do naszej "wojny" Ja serwuję kurczaka grillowanego z suszonymi pomidorami podanego z makaronem w szpinaku i mozzarellą. Mój partner zaś, przyrządził swoje danie popisowe, krewetki z suszonymi pomidorami, białym winem, czosnkiem i natką pietruszki. Które danie bardziej Wam odpowiada, które szczególnie przypadło Wam do gustu? Oceńcie(...)lodówki. W tym czasie ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni grillowej usmażyć kurczaka, po 5 minutach dodać szpinak i suszone pomidory. Na koniec dodać makaron. Wszystko wymieszać. Podawać z mozzarellą i natką pietruszki. Danie Mężczyzny, krewetki z suszonymi pomidorami, czosnkiem, białym winem, natką pietruszki. Podawane z makaronem. Składniki na jedną porcję: opakowanie krewetek z Biedronki
Bike By Lifedomu wszyscy zjadamy je przyjemnością Polecam na niedzielny obiad. Składniki: 3 podwójne piersi z kurczaka 2 żólte papryki 2 czerwone cebule Marynata: 4 łyż ki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki startego imbiru kilka(...)listków świeżego oregano Dip czosnkowo-miętowy: 150 ml gęstej kwaśnej śmietany 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę kilka listków drobniutko pokrojonej mięty sól do smaku (wszystkie składniki ze sobą wymieszać) Sposób przygotowania : Kurczaka kroimy w sporą kostkę, cebulę i paprykę w plasterkii. Na zwilżone patyczki nadziewamy
Gosia gotujekurczaka przyprawy oliwa Przygotowanie: 1. Cukinię i bakłażana dokładnie myjemy i kroimy w plastry. Każdy plaster doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, lekko skrapiamy oliwą i smażymy na patelni, kilka minut po każdej ze stron. 2. Pierś z kurczaka lekko rozbijamy ręką, w miseczce rozdrabniamy pół kostki rosołowej i zalewamy 2 łyżkami oliwy. Taką marynatą nacieramy pierś i smażymy na patelni
Mój Smak na ŻycieSamego mięsa musimy mieć ok 900g, ale nie więcej. papryka suszona sól pieprz Kamis 2 łyżeczki żelatyny czosnek suszony Wykonanie: Z 3 ćwiartek wypruwamy kości. Jedną ćwiartkę mielimy, dodajemy do niej pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka doprawiamy do smaku przyprawami i dodajemy łyżeczkę żelatyny. Mieszamy dokładnie. 2 pozostałe ćwiartki rozkładamy tak aby wielkością zmieściły się w naszym szynkowarze
Malinowe Pocałunkiłyżki oleju słonecznikowego 500g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę 400ml mleczka kokosowego (wersja dietetyczna - mleczko kokosowe light) 125ml wywaru z warzyw lub kurczaka 1 średnia cebula, pokrojona w piórka 1 dymka, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 2 łyżki zielonego curry (pasta do kupienia w dziale „kuchnie świata”) 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 1 zielona papryczka chilli(...)ŁATWY 1. Na głębokiej patelni (najlepiej typu WOK) rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, dymkę, czosnek, papryczkę (bez pestek!) i imbir -smażymy około minuty. Następnie dodajemy zielone curry, smażymy kolejne 2-3 minuty. 2. Wlewamy bulion, mleczko kokosowe, dodajemy paprykę, kolendrę i doprowadzamy do wrzenia. 3. Wrzucamy kurczaka, dodajemy pastę z trawy cytrynowej, cukier i gotujemy, co jakiś czas mieszając, aż mięso
My Culinary Artprzyprawione majerankiem i przyprawą do flaków. Oprószone drobno posiekaną natką pietruszki. Sycące, rozgrzewające, pyszne! Składniki: 2 duże udka z kurczaka; 2 średnie marchewki; 1 średnia pietruszka; 1 średnia cebula; Biała część pora; 1/4 korzenia selera; 3 ząbki czosnku; 2 liście laurowe; 4 ziarna ziela angielskiego; 1 łyżka ulubionej przyprawy do zup np. vegety; 1 łyżka majeranku; 1/2 łyżki przyprawy(...)litra zimnej wody; Sól; Pieprz; Pęczek natki pietruszki. Sposób przygotowania: Mięso z kurczaka umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Marchewki, pietruszkę, seler i por umyć i osuszyć. Marchewki, pietruszkę i seler obrać. Marchewki i pietruszki pokroić w słupki. Cebulę pozostawić w łupienie, przeciąć na pół. Ząbki czosnku obrać. Pozostawić w całości. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. W garnku, w którym
Gospodyni Miejskaoliwy sól, pieprz W misce mieszamy ocet winny, olej, sól, oraz pieprz i tak sporządzoną marynatą, dokładnie nacieramy umyte skrzydełka kurczaka. Odstawiamy je następnie w chłodne miejsce, na co najmniej godzinę. Na desce do krojenia, nożem miażdżymy ząbki czosnku, siekamy go i dodajemy do niego pieprz, sól oraz masło. Całość ze sobą mieszamy, a następnie wciskamy czosnkowe masło
Miód i pieprz