kurczak z czosnkiem - 9349 przepisów (strona:290/624)

Kurczak zapiekany z ryżem i warzywami 198

zaletę - mało naczyń do zmywania. Polecam używać ryżu dobrej jakości, aby nie było problemu z surowymi ziarenkami. Składniki: 5-6 pałek z kurczaka 1 łyżka oleju 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu  sól 1 łyżeczka czosnku granulowanego  1 szklanka ryżu (najlepiej do risotto) około 450 g dowolnej mieszanki warzyw mrożonych 2 szklanki bulionu dobrze doprawionego łyżka masła

talerz przyjemności
Risotto z kurczakiem i warzywami 280

bulion drobiowy - 2 szklanki  - cebula - 1 sztuka  - pierś z kurczaka - 2 sztuki  - brokuł - 1 sztuka  - pomidor - 2 sztuki  - papryka czerwona - 1 sztuka - papryka żółta - 1 sztuka  - kukurydza - 3 łyżki  - marchew - 2 sztuki - ser Mozzarella (120 g) - 1 sztuka   - czosnek - 2 ząbki  - oliwa - 3 łyżki  Sposób przygotowania:   Bulion podzielić(...)grubych oczkach marchew oraz obranego ze skórki, pokrojonego w kostkę pomidora i kukurydzę. Całość zalać ostatnią częścią bulionu, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, pieprz i szczyptę soli. Dusić pod przykryciem około 15 minut. Pierś z kurczaka przyprawić, pokroić w kostkę, grillować na patelni, a następnie dodać ją do ryżu z warzywami. Całość posypać startym serem Mozzarella, dokładnie wymieszać. Smacznego

Fit-amina
Sałatka z wędzonym kurczakiem 220

twardo. Składniki na sos: 1 jogurt naturalny ( mały), 2 łyżeczki ziół prowansalskich, 0,5 łyżeczki cukru, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku ( większe) Wykonanie: Sałatę lodową myjemy i kroimy. Dodajemy do niej kukurydzę, pokrojoną paprykę, pomidorki koktajlowe. Mieszamy. Kurczaka kroimy w większą kostkę. Dodajemy do warzyw. Sałatkę można przyprawić wedle uznania. Jajka kroimy w ćwiartki i układamy na wierzchu sałatki. Całość

Passion of Cooking
PIERŚ Z KURCZAKA W JOGURTOWO- MUSZTARDOWEJ MARYNACIE 129

dziesiątkę. Mięso po upieczeniu jest soczyste, kruche, idealnie doprawione. Łatwy i szybki do przygotowania obiad dla całej rodziny.  Składniki: * 600 g piersi z kurczaka * 400 g jogurtu naturalnego * 2 łyżeczki musztardy sarepskiej * 1 łyżeczka czosnku granulowanego (użyłam  Skworcu ) * 1 łyżeczka curry (użyłam  Skworcu ) * 1 łyżeczka suszonej bazylii (użyłam  Skworcu ) * 1 łyżeczka rozmarynu (użyłam  Skworcu

Zrób to smacznie
drobiowa wędlina spod kamienia, czyli domowy blok konserwowy 1482

brązowy 6 g liść laurowy 2 szt ziele angielskie 3 szt gorczyca biała szczypta pieprz czarny szczypta czosnek suszony szczypta majeranek szczypta dodatkowo 1 łyżka żelatyny kawałek rękawa foliowego do pieczenia, lub innej foli odpornej na wysoką temperaturę  sposób wykonania Piersi kurczaka myjemy, każdą z nich delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa ( rozbijając pamiętamy że nie rozbijamy mięsa na kotlety(...)naczynia ( kamionkowego lub ze stali nierdzewnej). Do moździerza wkładamy liść laurowy, ziarno ziela angielskiego, gorczycę i ubijamy przyprawy tłuczkiem. Następnie dodajemy do moździerza  sól, cukier, pieprz, majeranek oraz czosnek, całość dokładnie mieszamy. Teraz tak wykonaną mieszanką peklująca nacieramy drobiowe piersi.  Naczynie  przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na dwadzieścia cztery godziny. Następnego dnia wyjmujemy mięso z naczynia

Miód i pieprz
Kurczak z czosnkiem, papryką i pieprzem 140

Dziś aromatyczny kurczak z przyprawami. Przepis pochodzi z książki "Andaluzja Ole! Victorii Twead. Danie jest aromatyczne jak już pisałam, smakuje obłędnie, kurczak jest soczysty z

Moje Małe Czarowanie
Risotto grzybowe na białym winie 138

natki pietruszki sól, pieprz masło  1. Filet, cebulę i grzyby kroimy w kostkę. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce. Natkę pietruszki drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę.  2. Na rozgrzanym maśle podsmażamy kurczaka i cebulę, do mocnego zarumienienia. Dodajemy grzyby, ryż i warzywa, smażymy jeszcze trochę do momentu aż ryż zrobi się szklisty, zalewamy winem. Dusimy do całkowitego

Szefowa kuchni
Pomysły na niedzielny obiad 132

gęś faszerowana kaszą i grzybami, przyrządzona według tego przepisu, to idealne danie na świąteczny obiad. Będzie złota, pachnąca, upieczona na chrupko. Kurczak w cytrusach Pieczony kurczak w cytrusach – pachnący pomarańczą – i cudowne ziemniaki z czosnkiem. To danie nie tylko wspaniale wygląda na talerzu, ale tak też smakuje. Polędwiczka w glazurze z musztardy francuskiej O tej polędwiczce w marynacie z musztardy

Niedzielny kucharz
Kolorowe mielone z mozzarellą i pomidorami 155

podane w nowatorski sposób: z pikantną czerwoną cebulą, świeżym pomidorem, delikatną mozzarellą i pachnącą bazylią to świetna alternatywa dla klasycznych kotlecików. Składniki: 300g fileta z kurczaka 400g mięsa z szynki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 bułka kajzerka 1,5 szklanki mleka 1 jajko 4 łyżeczki majeranku 1 łyżka kaszy manny 1 łyżeczka musztardy dijon szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz

Szalona Kuchnia Eweliny
Niedzielny obiad: Skrzydełka „buffalo” z domowym sosem BBQ 136

kajenskiego. Do skrzydełek pasuje nieco bardziej podkręcony sos BBQ. Przyjemność jedzenia pysznych skrzydełek „buffalo” zawdzięczamy Markowi Bitmanowi , od którego zapożyczyliśmy przepis. Składniki: 12 skrzydełek z kurczaka 1 łyżka oleju 1 łyka soli 1 łyżka czosnku suszonego Sos barbecue: Opakowanie passaty pomidorowej 400 g 2 łyżki cukru 1 łyżka octu winnego 1 łyżka sosu worcester 1 cebula czerwona 2 ząbki czosnku

Niedzielny kucharz
Filety z kurczaka faszerowane szpinakiem 183

sera, który przywiozłam z wycieczki. To Gazdovska Parenica Udena - owczy delikatny ser. Można go zastąpić np. wędzoną mozzarellą. Polecam Wam serdecznie! Składniki: 2 piersi z kurczaka sól, pieprz 2 garści mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku olej garść sera (u mnie czeski ser parenica - można zastąpić wędzoną mozzarellą) +jajko, mąka i bułka tarta do panierowania Sposób wykonania: 1. Mięso umyć, osuszyć

Kuchnia domowa Ani
Kurczak pod śmietanową pierzynką 150

wszystkiego to około 15 min + pieczenie ale tu piecze za Was piekarnik. Później tylko wyjąć podać z ulubionymi dodatkami i gotowe. Składniki: 4 filety z kurczaka 200g szpinaku baby 150g serka kanapkowego szczypiorek z czosnkiem 400ml śmietany 18 % 10ml oliwy z oliwek sól, pieprz, czosnek granulowany Każdy z filetów oczyszczamy, nacinamy w połowie i rozbijamy na spore kawałki. Szpinak przesmażamy

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Duszone udka kurczaka z boczniakami 115

cytrynowymi. W początkowej fazie smażony jest na maśle, dzięki czemu nabiera delikatnego smaku, a sos śmietanowy nabiera wyrazistego, maślanego smaku. Składniki 1 kg udek z kurczaka 2 łyżki masła 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 150 g boczniaków cytrynowych 700 g ziemniaków 700 ml bulionu warzywnego 1 łyżka suszonego lubczyku 2 łyżki śmietany słodkiej 18% mąka sól, pieprz Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Pasztet drobiowy z suszonymi pomidorami 124

wiemy co w nim znajduje się. Idealny na kanapki. Jeśli chcemy zrobić więcej, to do słoików i pasteryzujemy. Składniki 500 g wątróbek drobiowych z kurczaka 500 ml mleka 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonej bazylii 5 suszonych pomidorów z zalewy kilka łyżek oleju z suszonych pomidorów 1/2 szklanki soku pomarańczowego sól, pieprz Przygotowanie Wątróbki oczyszczamy, moczymy

R'n'G Kitchen
Niedziela: Skrzydełka z domowym sosem BBQ 211

kajenskiego. Do skrzydełek pasuje nieco bardziej podkręcony sos BBQ. Przyjemność jedzenia pysznych skrzydełek „buffalo” zawdzięczamy Markowi Bitmanowi , od którego zapożyczyliśmy przepis. Składniki: 12 skrzydełek z kurczaka 1 łyżka oleju 1 łyka soli 1 łyżka czosnku suszonego Sos barbecue: Opakowanie passaty pomidorowej 400 g 2 łyżki cukru 1 łyżka octu winnego 1 łyżka sosu worcester 1 cebula czerwona 2 ząbki czosnku

Niedzielny kucharz