kurczak wędzony - 3191 przepisów (strona:159/213)

Foodbook #2 czyli co jem w ciągu dnia 164

poprzedniego dnia czyli pieczona pierś z kurczaka w panierce, młode ziemniaki oraz gotowana młoda kapusta. DESER Na podwieczorek zjadłam kawałek chlebka bananowego z malinami - przepis na chlebek już wkrótce na blogu oraz kanale YouTube. KOLACJA Na kolację przygotowałam sałatkę na bazie sałaty lodowej do której dodałam pomidora, ogórka konserwowego oraz podsmażone z papryką wędzoną wędzone tofu. Sałatkę podałam z dwiema

Health-Fit-Life
Paella z kurczakiem i fasolą 117

Składniki: - 60 dag mięsa z kurczaka, może być filet lub mięso z udźca - 30 dag ryżu do sushi, ew. pariboiled - 1 czerwona papryka - 3 ząbki czosnku - 1 puszka białej fasoli  - 1 puszka kukurydzy - 1 duży pomidor - 1 i 1/2 litra bulionu - 1/2 szklanki passaty pomidorowej - olej - 1 i 1/2 płaskiej łyżeczki słodkiej wędzonej papryki - 1 płaska łyżeczka ostrej wędzonej

Apetyczna babeczka
Barszcz z puree i boczkiem 162

Barszcz: 2 udka z kurczaka 1 kg buraków 2 marchewki 1 pieruszka 1/4 selera 1 cebula 1 por 250 ml zakwasu buraczanego 150g śmietanki 12-18% 5 liści laurowych 5 kulek ziela angielskiego majeranek, sól, pieprz, czosnek granulowany Puree: 1 kg ziemniaków 250 ml kwaśnej śmietany 12-18% sól  200g boczku wędzonego koperek 1. Udka zagotowujemy

Szefowa kuchni
Cudowny domowy pasztet 181

drobiu 20 dag boczku wędzonego 2 cebule 2 jajka 30 dag wątróbki 40 dag pieczarek 2 małe marchewki 1 duża pietruszka 1/4 selera 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka czerwona, zioła prowansalskie tłuszcz do wysmarowania formy, bułka tarta do posypania formy olej Mięso gotuję w osolonej wodzie. Oddzielnie szynkę, oddzielnie kurczaka. Można też wykorzystać kurczaka z rosołu. Gdy mięso

MojaQchnia.pl
Krupnik 161

selera 4 skrzydełka lub 150g wędzonego boczku (można pominąć) 2 kostki rosołowe lub warzywne 1 torebka kaszy jęczmiennej 4 ziemniaki 3 łyżki drobno pokrojonego kopru 1 gałązka lubczyku sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Warzywa obrać, marchewkę pokroić w talarki i przełożyć do garnka z ok. 3 litrami wody. 2. Do warzyw dodać kurczaka lub pokrojony w kostkę i podsmażony boczek

A Ty Smakuj Mnie
Jerk Chicken Czyli kurczak po Jamajsku 78

Jerk Chicken, czyli kurczak po jamajsku. Bardzo rzadko zdarza mi się robić tę samą potrawę dwa lub trzy razy. Jest ich naprawdę kilka, na blisko dwa tysiące, które zrobiłem i co gorsze zjadłem 😉. Jedną z nich jest właśnie Jerk Chicken, ponieważ, jest pyszny i też lekko go zmodyfikowałem od ostatniego razu l. Czym jest Jerk ❓ musimy się cofnąć…zaledwie(...)więcej, oznacza suszone paski mięsa. Sama Jamajka została zasiedlona przez Indian Arawak z Ameryki Południowej jakieś 2500 lat temu, tak przynajmniej uważają historycy. Używali podobnych technik obróbki mięsa, czyli wędzenia i suszenia, jakie były znane w Peru. Pozwalało to zachować mięso w takim stanie, by można było zabrać je w długą podróż. Wracamy do przyprawy Jerk. Brytyjczycy na początku XVII

RafalCook
Sałatka z kalafiora 59

kurczakiem –  sos do sałatki –  sałatka z pieczonym kalafiorem –  sałatka z gruszką i gorgonzolą –  sałatka ze szparagami i jakiem –  sałatka kebab –  sałatka brokułowa – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze  przepisy na kolację SAŁATKA Z KALAFIORA Ilość porcji: 1-2 Przygotowanie: 35 minut Składniki: – 1 średni kalafior – 10 – 12 plasterków wędzonego boczku

nietylkopasta.pl
Pieczony kalafior w panierce 70

kalafiorem: Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i kalafiorem Sałatka z kalafiorem Pieczony kalafior z piekarnika Placuszki z kalafiora Przepis na pieczony kalafior w panierce Drukuj przepis Porcji: blaszka Czas gotowania: 40 minut Składniki kalafior 3 jajka + 3 łyżki wody PANIERKA: 5 kopiastych łyżek bułki tartej 3 łyżki startego parmezanu łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka wędzonej papryki łyżeczka soli opcjonalnie szczypta chili Przepis

Kuchnia Bazylii
Pulpeciki w sosie z papryką i pieczarkami 71

pulpeciki, pasuje tu mielona wieprzowina, wołowina, kurczak, indyk lub mięso mieszane. Ważne, by dobrze zrumienić mięso na patelni przed dodaniem pozostałych składników - to gwarantuje najlepszy smak sosu. Do sosu pieczarkowo-paprykowego możecie użyć kilku odmian kolorowej papryki zamiast jednej, możecie też zabielić go słodką śmietanką. Jeśli lubicie pikantne smaki, dodajcie trochę chili albo wędzonej papryki, która nada całości wyjątkowego charakteru

Lekcje w kuchni
Drobiowy Pasztet Z Warzywami I Cieciorką 118

ugotowanego mięsa z kurczaka (np. z rosołu) 1 duży korzeń pietruszki lub dwa mniejsze 1 duża marchewka kawałek selera 1 średnia cebula ugotowana lub smażona 2 jajka kl M  1 łyżka bułki tartej 1 łyżka kaszy manny 1 łyżka smalcu 100 g ciecierzycy z puszki bez wody sól, pieprz, majeranek, papryka wędzona do smaku 1. Mięso drobiowe oddzielam

Gotowanie...to proste !
16 przepisów na pastę do chleba 217

wyszła i niezwykle charakterna,o naprawdę intensywnym smaku-przepis znajdziecie  tutaj Pasta kanapkowa z wędzonego boczku Coś nowego na kanapki-proszę bardzo -pyszna pasta kanapkowa tym razem z wędzonego boczku  mniam.... polecam gorąco bo przepis jest bardzo prosty znajdziecie go  tutaj Hummus domowy -najlepszy na kanapki Pyszna i bardzo zdrowa pasta z ciecierzycy -prosta do przygotowania(...)kanapki,ale również super sprawdzi się jako samodzielna przekąska podana na krakersie-mniam...koniecznie spróbujcie jak lubicie dynie-nie będziecie żałować-przepis znajdziecie  tutaj Pasta na kanapki z kurczaka-w 5 min Nie wiecie co zrobić z mięsem pozostałym z rosołu,lub z resztą pieczonego kurczaka???Potrawka się wam już przejadła,a szkoda żeby się zmarnowało

Swojskie jedzonko
Sałatka z suszonymi pomidorami, awokado, oliwkami i olejem z czarnuszki 95

sałatki z kurczakiem Sałatkę z awokado i suszonych pomidorów możecie zjeść  zarówno solo, jak i w towarzystwie grillowanego czy pieczonego mięsa. Sałatka jest sycąca i pełna zdrowia.  Sałatka z miksem sałat, oliwkami, awokado i suszonymi pomidorami. Składniki na 4 porcje / na oko: - 200 g miksu sałat  - pomidory suszone z oleju - oliwki wędzone czarne z pestkami - serek ziarnisty

Z Kuchni Do Kuchni
Co jedli ludzie w średniowieczu? 85

Częstym pożywieniem były również ptaki: kurczak, łabędź, przepiórka, kuropatwa, skowronek czy nawet bocian były bardzo częstymi potrawami w średniowiecznej kuchni. Ryby były również bardzo popularnym pożywieniem w tamtych czasach. Spożywano je zwłaszcza w okresach religijnego postu, kiedy nie wolno było jeść mięsa. Różne gatunki były częścią diety i były spożywane w różnych formach. Świeże, wędzone, marynowane lub solone. Techniki

ProstePesto.pl
Zupa nad ogniem gotowana 106

piersi z kurczaka  -400 g pieczonego boczku -500 g kiełbasy podlaskiej lub zwyczajnej -250 g cebuli -1 czerwona papryka (270 g) -2 białe papryki (270 g) -2-3 ogórki konserwowe (200 g) -200 ml wytrawnego wina czerwonego -1 łyżka kminku  -1 łyżka majeranku -1 łyżka papryki słodkiej  -1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej -główka czosnku  -pieprz

Kulinarne przemyslenia
Zupa ziemniaczana czyli kartoflanka 147

być przygotowana na bulionie z kurczaka lub wieprzowiny, a także na gotowym rosole warzywnym. My podajemy przepis na zupę ziemniaczaną na wieprzowinie, ale możecie dostosować składniki. Składniki: ok. 0,5 kg mięsa wieprzowego na rosół (np. żeberka nie za tłuste) 5 marchewek 2 pietruszki (korzeń) 1 seler 1 cebula ok. 150-200 g boczku wędzonego pokrojonego w kostkę

Pociąg Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania