kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:731/1024)

Skrzydełka na słodkawą nutę - kurczak 228

przyprawić przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem i odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Olej rozgrzać i podsmażyć na nim skrzydełka z obu stron na złoty kolor. Następnie skrzydełka wyjąć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Do oleju i tłuszczu jaki wytopił się ze skrzydełek dodajemy, musztardę, miód, przecier, imbir, sól i pieprz do smaku. Sos należy zagotować i polać

Jadło i czytadło
Spaeztle alpejskie z warzywami. 240

dań z sosami, pieczeni), ale występują również jako samodzielne dania. SKŁADNIKI: Szpecle: 2 jajka 1i 1/2 szkl. mąki kieliszek wody lub mleka sól, pieprz, vegeta, 2 szczypty ziół prowansalskich, odrobina gałki. warzywa: 2 średnie marchewki 1/2 cukinii  średniej (około 35 dag.) 10-15 cm. białej części pora 1/2 główki czosnku 20 dag. fileta z kurczaka, pociętego w cienkie paski

Kuchnia Beaty
Greczynka i Japonka zgrana para 195

piersi z kurczaka 1/2 główki sałaty lodowej 2 pomidory 1 ogórek długi 2 cebule Kubeczek z oliwkami (czarne i zielone z czosnkiem, są w Lidlu w takich kubkach zwykle mają je na lodówkach) 1 słoiczek z suszonymi pomidorami garść natki pietruszki pęczek posiekanej szalotki świeże oregano świeżo mielony pieprz 1 czerwona papryka ser feta Sos do sałatki: oliwa, ocet

ClauditteMissCooking
Kurczak curry z mleczkiem kokosowym 297

lodówki. Przyprawionego kurczaka włożyć do woka lub do głębokiej patelni i smażyć około 10 minut (dobrze jest przykryć). Dodać czosnek, świeżo zmielony pieprz i sól, następnie wlać mleczko kokosowe i ewentualnie pędy bambusa lub kiełki fasoli. Po dodaniu mleczka już nie przykrywać, aby trochę odparowało, gotować jeszcze przez około 10 - 15 minut. Można powstały sos zagęścić, dodając 1 łyżeczkę mąki

Kuchcik gotuje
Domowy Zinger KFC 1684

wlewamy do niego przygotowane ciasto. Do osobnego naczynia (najlepiej garnka z pokrywką, lub pojemnika z wieczkiem) wsypujemy ok. pół szklanki mąki. Po kolei wkładamy do niego kawałki kurczaka (nie za dużo na raz, ok. 1-2 szt.) zamykamy i potrząsamy energicznie tak aby mąka "sama" pokryła kawałki mięsa. Mąki nie należy dociskać do kurczaka.Stripsy smażymy w głębokim oleju(...)dół kładziemy gotowego strips'a, wykładamy drobno pokrojoną sałatę lodową. Wierzchnią część bułki smarujemy od wewnątrz majonezem i przykrywamy całość.Gotowe Zinger'y możemy podać z frytkami oraz sosami np. czosnkowym, barbecue.Moje posty

Słodka Strona
WEGETARIAŃSKA POTRAWKA TIKKA MASALA. 312

narkotyk na świecie.Kurczak tikka masala - znasz? Na pewno, bo kto go nie jadł, ten gapa i musi to nadrobić! Ja natomiast dziś prezentuję namiastkę tego dania dla wegetarian, aby i wszyscy roślinożercy (w tym i ja), mogli zakosztować tego bukietu najrozmaitszych aromatów i smaków na jednym talerzu.   WEGETARIAŃSKA POTRAWKA TIKKA MASALA /pomysł własny; sos na podstawie Kwestia

W kuchni Karmel-itki
IGUANA BITS – FALLOUT – szaszłyki z kurczaka w marynacie z coli 361

całej serii, czyli Nuka Colę. Mięso ze względu na polskie warunki zastąpiliśmy najbardziej podobnym w smaku kurczakiem (syn Boba na swoim stanowisku również twierdzi, że iguana bits smakuje jak kurczak) – chociaż jeśli jesteście w Ameryce Północnej to bez problemu możecie przyrządzić te szaszłyki z prawdziwej iguany! Mięso zamarynowaliśmy w coli z dodatkiem występującej w grze papryczki jalapeno, reszta dodatków, mimo(...)tłuszczu PRZYGOTOWANIE 1. MARYNATA (5 + 20 min) Do rondelka wsypujemy czubatą łyżkę cukru i podgrzewamy na średnim ogniu, aż się lekko skarmelizuje (powinien być jasno brązowy). Następnie dodajemy colę, sos sojowy, ketchup, przeciśnięty przez praskę czosnek i łyżeczkę soli. Gotujemy marynatę na średnim ogniu przez około 20 minut, aż większość płynu wyparuje (co najmniej do 1/3 początkowej objętości

Nerds Kitchen
Penne Z Sosem Pomidorowo Pieczarkowym 234

pieczarek puszka pomidorów bez skórki około 100-150 ml śmietanki 30% 1/2 łyżeczki przyprawy kuchni włoskiej (używam Kamis) 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę 1 pierś z kurczaka pokrojona w kostkę makaron penne ilość na 3 osoby sól, pieprz do smaku oliwa do smażenia 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Na oliwie przesmażamy cebulę, a następnie(...)przyprawę do kuchni włoskiej, przesmażamy do całkowitego rozpadnięcia się pomidorów, na koniec wlewamy śmietankę i całość odparowujemy do zgęstnienia. Ewentualnie jeszcze doprawiamy i gotowe. Smacznego ! Cały proces tworzenia sosu od przesmażenia cebulki trwa coś około 30 minut

Gotowanie...to proste !
Jak zrobić suszoną włoszczyznę do zup 109

zrobić suszoną włoszczyznę do zup? Suszone warzywa. Domowa jarzynka. Przyprawa warzywna do zup, sosów i potraw gotowanych. Najkorzystniej jest wykorzystywać do gotowania warzywa surowe, ale w okresie jesienno zimowym można wykorzystywać warzywa suszone. Suszone warzywa można przygotowywać przez cały rok, ale teraz warzywa są dostępne i tanie, można więc przedłużyć ich trwałość robiąc domową jarzynkę, to ogromna zaleta suszenia warzyw(...)domu. Zastanawiałam się czy pokazać Wam moje suszone warzywa. Ale doszłam do wniosku, że mój przepis na suszone warzywa, domową przyprawę do kurczaka , oraz na domową bulionetkę zawsze będą na czasie. Obecnie jestem na diecie, dla siebie gotuję osobno, nie gotuję dla siebie rosołów tylko buliony warzywne najczęściej na suszonych warzywach bo trwa to szybciej. ta suszona włoszczyzna to teraz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Spaghetti z Piekarnika 129

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tradycyjne spaghetti to danie składające się z długiego makaronu i pysznego sosu z dodatkiem mięsa. Spaghetti to danie, które bardzo często gości w domach każdego z nas. Zazwyczaj jest to spaghetti bolognese z sosem mięsnym, podawanym w wersji na ciepło. Przepisów na domowe spaghetti jest naprawdę mnóstwo. Mimo iż nazwa ta sama, każdy z nas robi(...)nieco inaczej, co jest fajne, ponieważ dzięki temu każde spaghetti smakuje nieco inaczej. Zazwyczaj do spaghetti używa się mięsa wołowo-wieprzowego. Ja ostatnio przygotowałam spaghetti z mięsem z kurczaka i powiem Wam, że wyszło całkiem smaczne. Tym razem postanowiłam nieco poeksperymentować i przygotowałam domowe spaghetti z piekarnika . Takiej wersji jeszcze nie jadłam, więc tym bardziej miałam ochotę przygotować spaghetti

Przepiski.pl
Skrzydła z indyka w glazurze brzoskwiniowej 94

była dobra decyzja. Trochę trzeba jednak powalczyć ze skórą już po upieczeniu (nie schodzi tak łatwo jak z kurczaka), ale myślę, że warto. A może to kwestia jakości mięsa, naprawdę nie wiem. Na pewno łatwiej jest upiec skrzydełka z kurczaka. Jeżeli nie macie obaw i lubicie eksperymenty, próbujcie śmiało. I brzoskwinie z garam masala – ech…, ekstra. W ogóle(...)swoje ważą (z rozpędu kupiłam prawie 2 kg, część musiałam zamrozić, bo nie dalibyśmy rady tego zjeść). Składniki: 4 skrzydła z indyka 1 duża puszka brzoskwiń 4 łyżki jasnego sosu sojowego 3 ząbki czosnku 1 średnia chili 1 łyżeczka przyprawy garam masala olej rzepakowy (przepis na 4-5 porcji) Skrzydła myjemy, osuszamy i kroimy na dwie części (w miejscach zgięć

Kardamonovy
Spaghetti z sosem kurkowym i kurczakiem 167

Filet z kurczaka umyć, osuszyć pokroić w małą kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na około 20 minut. 4. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać filet, kurki i smażyć kilka minut. Następnie wlać śmietanę, doprawić szczyptą gałki muszkatołowej, solą, pieprzem i dusić jeszcze przez kilka minut. 5. Ugotowany makron wymieszać z gotowym sosem kurkowym, filetem i posypać

Szalona Kuchnia Eweliny
szaszłyki z kurczaka i boczku 147

szpatułki wykonanie: Mięso kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy wszystkie składniki na marynatę. Dodajemy kawałki mięsa i dokładnie mieszamy, pokrywając marynatą. Wstawiamy na ok. 60 min. do lodówki. Zamarynowane mięso naprzemiennie z plastrami boczku nabijamy na szpatułki. Grilujemy przez ok. 10-15 min. z każdej strony. Podajmy z ulubionymi sosami

Domowy Smak Jedzenia
Pieczone fajitas z warzywami 193

Gotowy sos próbujemy i jeśli potrzeba ponownie doprawiamy. 7. Na połowie tortilli układamy starty ser, porcję farszu i ponownie porcję sera. Placek składamy, dociskamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 5 minut, aby rozpuścił się ser. Gotowe fajitas podajemy z kwaśną śmietaną! Spróbujcie również  klasycznych fajitas z kurczakiem . SMACZNEGO

Bez Cebuli
PAŁKI Z KURCZAKA ZAPIEKANE Z PAPRYKĄ I CEBULAMI 199

Pałki z kurczaka nacieramy solą, pieprzem, oprószamy ziołami prowansalskimi, papryką słodka i ostrą. Odstawiamy do lodówki na min 3 godz. * Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na duże kawałki. Cebule kroimy na ćwiartki, czosnek obieramy.  * Do naczynia żaroodpornego wkładamy warzywa, na to układamy pałki,polewamy delikatnie olejem,  zamykamy. Pieczemy ok godziny, co jakiś czas podlewając wytworzonym sosem

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania