kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:738/1024)

Quesadilla z kurczakiem 1218

dłońmi. Na jedną z nich kładziemy kurczaka, kukurydzę, wszystkie przyprawy i utarty ser żółty. Przykrywamy drugą tortillą i dociskamy. 3. Na suchą, rozgrzaną patelnię wkładamy naszą quesadillę. Smażymy ok. 3-4 minut z każdej strony (aż tortille lekko się zarumienią, a ser roztopi). Gotowe! P.S. Ja podałam moją quesadillę z kwaśną śmietaną oraz sosem tabasco

My Culinary Art
Królik zapiekany z makaronem w kremowym sosie 131

się nie znudzi . Mięso królika jest wspaniałe , zdrowe ,dietetyczne i bezapelacyjnie pyszne . Zaserwowane w takiej formie jest niekwestionowanym królem stołu . Delikatne , do tego makaron , brokuły , pieczarki i przepyszny kremowy sos…. Genialne w swym smaku i prostocie Polecam , szczególnie że z niewiadomych względów spożycie tego tak cennego pod względem odżywczym i dietetyczny m , mięsa jest praktycznie znikome .. Dlaczego(...)niezbyt apetyczny kształt tuszy .. ? Powiem Wam otwarcie , ja od dziecka kocham mięso królicze , mój Dziadek hodował ich zawsze dużo i. Mięso to jest zdrowsze i smaczniejsze od fermowego kurczaka .. Polecam na prawdę warto ! składniki na około 4 osoby : 1 królik o wadze około 1,5 kg 1 duży brokuł 1 opakowanie makaronu 9-10 pieczarek 2 łyżki masła 2 szklanki

Ogrodnik w podróży
Ramen 253

gotujemy w bulionie, bo się zrobi guma. Wody do gotowania makaronu nie solimy, a makaron gotujemy bezpośrednio przed podaniem. Określenie dashi dotyczy kombu i grzybów shitake. Tare to mieszanka sosu sojowego i mirinu. Bulion gotujemy od zimnej wody. Tare możemy dodać do całego bulionu lub do pojedynczych porcji. Mięso do bulionu – z przerostem tłuszczu, ścięgnami i kośćmi. Na chudym(...)robić inne wersje ramenu i będę listę powiększać. Na pierwszy raz, wystarczy, bo i tak można zejść ze stresu Gotowi? Składniki i przygotowanie Bulion: 1,5 kg skrzydełek z kurczaka 6 porcji rosołowych 6 kawałków szpondra z kością i mięsem 1 kawał antrykotu z kością – mięsa w sumie miałam około 3,5 kg, z czego wołowiny było więcej niż

ladykitchen
Menu na tydzień: Coś gorącego na chłodną jesień 388

Trzy zupy, w tym dwie wegańskie, kurczak pod parmezanem i dyniowe spaghetti bolognese – oto nasz pięciopak na ten tydzień, który pomoże nam przetrwać jesienną szarugę. Niedzielnemu Kucharzowi 17 października miną roczek (dziękujemy za wszystkie życzenia!!!) i w związku z jubileuszem przez tydzień zamieszczaliśmy zestawy najbardziej popularnych dań na blogu: z warzywnych makaronów, typowe i nietypowe pizzy, zapiekanki ze słoika, zupy(...)zapieczony z sosem bolognese! Wtorek: Krem z pieczonej cieciorki i kalafiora Kalafior jest krewnym kapusty i rzeczywiście pokrewieństwo można łatwo wyczuć podczas gotowania:) Upieczony kalafior pachnie znacznie subtelniej, a smakuje… orzechami. Orzechowy smak ma również pieczona cieciorka, która zresztą wygląda po upieczeniu jak prażone orzeszki. Razem z kalafiorem, po zmiksowaniu, dobrze doprawione tworzą pyszny krem. Środa: Kurczak pod parmezanem

Niedzielny kucharz
Shish kebab (kofta) - pyszny i zdrowy obiad 114

natomiast użyłam mięsa z kurczaka. Wyszło bardzo smaczne danie obiadowe, zdrowe, lekkie i takie które można jeść na diecie. Tak podany drób to świetna alternatywa dla klasycznych szaszłyków. Taki kebab doskonale sprawdzi się też w sezonie grillowym, więc koniecznie zapiszcie sobie przepis i wróćcie do niego latem. Shish kebab najlepiej podawać z sosem czosnkowym, ale jako że u mnie zastępuję

Healthy food explorer
Makaron z kurczakiem w wybornym sosie 113

minut i wszystko gotowe. A ten ser <3 Sama rozkosz. Składniki: 300 g makaronu tagliatelle 100 g świeżego szpinaku 1 cebula 1 łyżka masła 350 g filetów z kurczaka 300 ml rosołu drobiowego 100 g niebieskiego sera pleśniowego 100 ml śmietany słodkiej 18% sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name(...)pokrojone w kostkę filety z kurczaka. Oprószamy pieprzem, chwilę smażymy, za pomocą łyżki cedzakowej, wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem kuchennym. W tym samym czasie wlewamy garnka gorący rosół w którym rozpuszczamy ser, dodajemy śmietanę i podgrzewamy pod przykryciem do całkowitego połączenia ze śmietaną. Dodajemy mięso i szpinak, po chwili makaron, dokładnie łączymy z sosem. Normal 0 21 false false false

R'n'G Kitchen
Kurczak Caprese / Chicken Caprese 101

orzeszków piniowych, opcjonalnie świeża bazylia Kurczaka kilkakrotnie ponacinać z wierzchu, oprószyć przyprawami, zamarynować w musztardzie, occie balsamicznym i oleju. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie smażyć z obu stron do zarumienienia. Pod koniec smażenia dodać pomidory, oliwki, starty na tarce ząbek czosnku. Przykryć i dusić całość kilka minut, do miękkości mięsa. Doprawić sos solą, pieprzem, świeżą bazylią i oregano

Lekcje w kuchni
Kurczak w passacie pomidorowej z czerwoną fasolką 150

pieczarek. Gdy warzywa zmiękną dokładamy kurczaka. Całość dokładnie mieszamy. Dusimy na wolnym ogniu. Gdy mięso zmieni kolor wlewamy passatę pomidorową. Fasolkę płuczemy na sitku, również wsypujemy do garnka. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy – sól, pieprz, słodką czerwoną paprykę oraz czosnek granulowany. Całość dusimy na wolnym ogniu do miękkości warzyw i mięsa. Gdy sos za bardzo zgęstnieje możemy podlać

VioletoweKucharzenie
Błyskawiczna zapiekanka z makaronu i kurczaka z cukinią 160

Sposób przygotowania: Mięso z uda kurczaka pokroić w kostkę, przełożyć do garnka, dodać posiekaną cebulę, oprószyc jarzynką lub solą do smaku, wlać łyżkę oleju, wymieszać i poddusić przez kilka minut pod przykryciem, wsypać mrożoną mieszankę warzywną wlać pół szklanki wody i dusić do miękkości, całość zalać słodką śmietanką, dodać serek topiony mieszać aż sos zgęstnieje, zestawić z ognia, doprawić

Wanilia i Kardamon
Przepisy na dynię 160

dynię Sałatki Sałatka z kurczaka z dynia Zupy Krem z dyni z ciecierzyca Delikatna zupa dyniowo - marchewkowa Rozgrzewajacy krem z dyni z chrupiacym bekonem Zupa dyniowa w pieciu smakach Dania główne Risotto z dynia Pieczona dynia z feta Salatka z pieczonej dyni z brukselka i zurawina Dynia w mleku kokosowym Makaron z sosem dyniowym Makaron w sosie dyniowym Deser Pumpkin

Codzienne Gotowanie
Szybki gulasz z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 199

przez praskę czosnek. Następnie dodajemy kurczaka i smażymy dalej. Gdy mięso straci różowy kolor dodajemy szpinak. Smażymy aż szpinak wyraźnie zwiędnie, a cała woda wyparuje. Wlewamy kremówkę. Zawartość patelni doprowadzamy do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy pokrojone suszone pomidory i dusimy całość przez około 10 minut (lub do pożądanego zredukowania się sosu). Na koniec doprawiamy do smaku solą

Smaki Na Talerzu
Kentucky Burgoo 181

gulaszowego -1 podwójny filet z kurczaka -150 g zielonej fasolki szparagowej -150 g świeżej lub mrożonej kukurydzy -1 szkl. brązowego ryżu -250 g ziemniaków -1 cebula -2 marchewki -mały kawałek selera -5 ząbków czosnku -1/2 szkl. wytrawnego wina -3 szkl. bulionu -3 szkl. wody -sól, pieprz -2 łyżki oleju do smażenia -ostry sos typu tabasco/piri-piri (opcjonalnie) Przygotowanie Na patelni

Zielona Kuchnia
Sałatka z kurczakiem wędzonym 220

pęczek rzodkiewek 2 udka wędzone kurczaka 1 ogórek zielony mała sałata lodowa puszka kukurydzy szczypiorek, natka sól, pieprz Przygotowanie : Kukurydzę osączyć, umytą rzodkiewkę, obrany ogórek pokroić w kostkę Sałatę rozdrobnić ( ja pokroiłam we wstążki) Mięso obrałam ze skóry i pokroiłam również w kosteczkę Składniki połączyłam, dodałam pokrojony szczypiorek i natkę- wymieszałam.  Składniki na sos: miód, oliwa, musztarda

Proste Potrawy
Kulinarna wyprawa do Wólki Kosowskiej 165

ziołami. Gà hấp lá chanh - kurczak gotowany na parze z liśćmi limonki Ngan nướng - grillowana kaczka Aby odpocząć nieco od jedzenia, w przerwie pomiędzy jednym a drugim barem, Wiktoria zabrała nas na spożywcze zakupy do jednego z zaprzyjaźnionych sklepów. Była to dla mnie oceniona lekcja tego co jest co w świecie różnorodnych przypraw, sosów, makaronów, warzyw, ziół i innych produktów

Kulinarne przygody Gatity
Faszerowane ziemniaki a’la gyros 194

smażymy posiekaną cebulkę, pieczarki , dodajemy kurczaka , pokrojony ,miąższ ziemniaków i smażymy mieszając , aż składniki się zrumienią . Przekładamy do miski , dodajemy posiekanego drobno ogórka , mieszamy . Każdą wydrążoną łódeczkę ziemniaka , lekko solimy , napełniamy farszem . Zapiekamy w piekarniku około 10 minut , po tym czasie posypujemy serem i jak tylko się roztopi – podajemy . Gotowe , najlepiej smakują z sosem jogurtowo – czosnkowym lub koperkowym

Ogrodnik w podróży