kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:744/1024)

Makaron ze szpinakiem 184

łyżkę oleju, podsmażyć kurczaka dopóki nabierze rumianego koloru, po czym dodać szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek KROK 2:  Zmniejszyć ogień, dolać śmietankę i chwilę gotować na bardzo małym ogniu ciągle mieszając Doprawić do smaku, po czym dodać ser pokrojony w kostkę, dokładnie wymieszać KROK 3: Ugotowany i odsączony z wody makaron dodać do sosu na patelni, dokładnie wymieszać

smacznieinatemat
Włoskie calzone 220

podsmażone pieczarki z cebulą, kurczaka, paprykę, można dodać też pomidora, kukurydzę.....co kto lubi. Wierzch posypujemy serem, przykrywamy drugą częścią ciasta i sklejamy dookoła jak pieroga. Calzone pieczemy około 15 minut w 220 stopniach, do delikatnego zarumienienia się ciasta. Można jeść na ciepło, zimno, super smakuje podgrzane na drugi dzień....a najlepiej calzone podawać z sosem czosnkowym

upichcic
Placuszki z serem i pieczarkami 196

duża podwójna pierś z kurczaka 2 cebule 3 jajka sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Pieczarki pokroić w kostkę. 2. Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach. 3. Pierś pokroić w kostkę. 4. Cebulę obrać i drobno pokroić. 5. Wszystkie składniki dokładnie połączyć i doprawić solą oraz pieprzem. 6. Smażyć jak placki ziemniaczane. 7. Podawać z sosem czosnkowym

A Ty Smakuj Mnie
Siekane kotlety drobiowo-marchwiowe 233

Lubicie piersi z kurcząt? Znudziły Wam się kotlety mielone? kotlety niby znajome a jednak maja niepozorny smak. składniki na 3 porcje:2 piersi

Bon Appetit Małgorzaty
Perliczka w occie - Faraona al Aceto 181

Przepis podany przez Mario Batali na  tej stronie. Perliczka wyszła naprawdę dobra a sos jest moim zdaniem pyszny.składniki:2 perliczki, podzielone na 4

Stare Gary
Domowy Longer KFC 2430

wlewamy do niego przygotowane ciasto. Do osobnego naczynia (najlepiej garnka z pokrywką, lub pojemnika z wieczkiem) wsypujemy ok. pół szklanki mąki. Po kolei wkładamy do niego kawałki kurczaka (nie za dużo na raz, ok. 2-3 szt.) zamykamy i potrząsamy energicznie tak aby mąka "sama" pokryła kawałki mięsa. Mąki nie należy dociskać do kurczaka.Stripsy smażymy w głębokim oleju(...)dół kładziemy gotowego strips'a, wykładamy drobno pokrojoną sałatę lodową. Wierzchnią część bułki smarujemy od wewnątrz ketchup'em i przykrywamy całość.Longer'y możemy podać z frytkami oraz sosami np. czosnkowy, barbecue.     Moje posty

Słodka Strona
Kurczak cajun z szparagami 321

masło. Wrzucamy piersi z kurczaka. Po dwoch minutach -pieczarki- smażymy ok 10 min- lub do odparowania wody z pieczarek. Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek. Wlewamy śmietane, dodajemy szparagi szczypior I papryke, wsypujemy przyprawy. Trzymamy na ogniu od zagotowania ok 2 min . Gotowe. W międzyczasie gotujemy makaron-np tagliatelle. Makaron odcedzamy I mieszamy z połową sosu. ( Druga część na drugi dzień

Smaki Edyty
Skrzydełka curry na skróty 187

Prawdziwe dania curry wymagają czasu . Spieszyłam się , a i składników był mały wybór. ale nic to- doprawione wyszły pyszne. Może mięsa to za dużo w tym

Buniabaje w kuchni
Zupa brokułowa 248

drugiego dania, czy z sosem czosnkowym. Chyba brakuje mi jakiś witamin a jak wiemy brokuł jest bogaty w witaminy C,A,B i beta karoten. Z soli mineralnych zawierają dużo wapnia, fosforu, żelaza i miedzi. Dlatego by nie traciły swoich wartości, najlepiej tylko krótko je obgotować. I tak powstała szybka zupa brokułowa. Składniki :* udko z kurczaka  * brokuł* 3 ziemniaki

Magiczne Życie Marty
Sznycel z jajkiem sadzonym i fasolką 204

Już nie raz mieliśmy ochotę z Madzią na sznycel z jajkiem sadzonym i fasolką. Akurat mieliśmy chwilę wolne czasu, więc postanowiliśmy zrealizować nasze plany… Nasza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka Gyros 224

keczup sól Składniki sos do sałatki Gyros: 3 ząbki czosnku 180 g jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka majeranku sól i pieprz do smaku Sprawdź mój przepis na sos czosnkowy , który wykorzystałem do sałatki Gyros. Sposób przygotowania: Przygotuj dwie miski i poszatkuj nożem kapustę pekińską. Połowę poszatkowanej kapusty pekińskiej, tą z górnej części włóż do pierwszej miski, natomiast drugą(...)dokładnie ją wymieszaj, aby sól połączyła się z kapustą pekińską. Zasoliłeś kapustę, aby puściła wodę. Odstaw ją na pół godziny i za chwilę do niej wrócisz. Filety z kurczaka opłucz pod bieżącą wodą, osusz. Następnie pokrój filet z piesi kurczaka w kostkę. Na patelnię wlej olej i smaż mięso bez dodatku przyprawy. Cebulę pokrój w piórka i niech czeka

ugotuj-przepis.pl
Sałatka Gyros 211

keczup sól Składniki sos do sałatki Gyros: 3 ząbki czosnku 180 g jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka majeranku sól i pieprz do smaku Sprawdź mój przepis na sos czosnkowy , który wykorzystałem do sałatki Gyros. Sposób przygotowania: Przygotuj dwie miski i poszatkuj nożem kapustę pekińską. Połowę poszatkowanej kapusty pekińskiej, tą z górnej części włóż do pierwszej miski, natomiast drugą(...)dokładnie ją wymieszaj, aby sól połączyła się z kapustą pekińską. Zasoliłeś kapustę, aby puściła wodę. Odstaw ją na pół godziny i za chwilę do niej wrócisz. Filety z kurczaka opłucz pod bieżącą wodą, osusz. Następnie pokrój filet z piesi kurczaka w kostkę. Na patelnię wlej olej i smaż mięso bez dodatku przyprawy. Cebulę pokrój w piórka i niech czeka

ugotuj-przepis.pl
Wieprzowina z warzywami i makaronem chińskim 234

imbir, kmin rzymski, chili lub ostra papryka. W przeciwieństwie do gotowych mieszanek z torebek tutaj możemy jednak dowolnie ustalić proporcje stosownie do własnych upodobań. W przepisie używamy również słonego sosu sojowego, dlatego ostrożnie obchodźmy się z dodatkową solą. Przyprawy użyte do sporządzenia marynaty, która razem z mięsem w całości trafia na patelnię, wystarczą ilościowo zarówno do samego mięsa(...)jest tylko szybkie podsmażenie mięsa na samym początku. Nie jest to więc „stir-fry na szybko” i musimy uzbroić się w nieco cierpliwości – szynka wieprzowa to nie filet z kurczaka i potrzebuje ok. 45 minut powolnego duszenia. Również dodanym na koniec warzywom pozwólmy podusić się spokojnie na niedużym ogniu przez 10-15 minut. Dzięki temu zdarzą zmięknąć, ale wciąż zachowają

Kulinarna Pokusa
Strogonow- Boeuf Stroganow 182

jest to danie rosyjskie, które spopularyzowano w całej Europie w XIX w. Część nacji do tej potrawy dodaje wino. W innych rejonach świata, strogonow to czysta wołowina w sosie z dodatkiem musztardy, ale bez pieczarek czy choćby cebuli. I tak strogonowa robiony jest zwykle z wołowej polędwicy i serwowany w postaci gęstej potrawki – gulaszu z chlebem, ryżem, kaszą(...)strogonowa spotkać w wersji nieco rzadszej, podobnej bardziej do zupy. Danie to jest popularne nawet w Japonii czy Brazylii. Spotkacie również naprawdę różne warianty tego dania jak choćby z kurczaka czy nawet krewetek. Dlaczego je lubię? Bo średnim nakładem pracy i czasu, mamy sycące danie, które łatwo odgrzać i zjeść z dodatkiem choćby chleba. Poświęcając w kuchni kilkanaście minut

Mieszam w Garnku
Cukiniowe łódeczki z sosem 164

Sezon na cukinie trwa. U mnie jest jej całe mnóstwo i choć zjadamy ją na bieżąco bo uwielbiamy grillowaną, to jednak postanowiłam pokombinować i zrobić coś

Magiczne Życie Marty