choć to danie u mnie może nie wygląda najlepiej, smakuje obłędnie. OBŁĘDNIE! U nas na pewno do powtórki i również Wam polecam. 3-4 pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 1 cebula 250 g pieczarek 2 czubate łyżki mąki 2 łyżki musztardy 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 1 i 1/2 szkl. bulionu 2-3 łyżki posiekanej(...)patelni rozgrzewamy oliwę i masło, wrzucamy kurczaka. Po chwili dodajemy pieczarki oraz cebulę. Smażymy aż wszystkie płyny odparują z patelni, a składniki lekko się przyrumienią. Następnie dodajemy rozrobioną w śmietanie mąkę oraz bulion i musztardę*. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Dodajemy listki świeżego tymianku (natkę pietruszki). Chwilę gotujemy na małym ogniu, aż sos się zagęści. Zawartość patelni przekładamy
Smaki Na Talerzurwiemy na mniejsze kawałki, pomidorki przekładamy na pół, ser również rwiemy na kawałki. Przygotowujemy sos. Jagody, oliwę, ocet, miód i sól przekładamy do kielicha blendera i miksujemy przez chwilę. W płaskim naczyniu (talerz, półmisek) układamy sałatę, na nią dajemy pomidorki, ser i szparagi. Całość polewamy sosem winegret. [caption id="attachment_9049" align="aligncenter" width="1200"] Efektowna sałatka na przyjęcie(...)lekkie sałatki na przyjęcie: Sałatka Z Niebieskim Serem I Pomidorami (338 Kcal) Lekka Sałatka Z Brokułem I Tuńczykiem Sałatka Z Brokułem I Pieczonymi Ziemniakami Lekka Sałatka Z Wędzonym Kurczakiem (102 Kcal) Pyszna Sałatka Z Cukinią I Fasolą – Na Grilla I Nie Tylko (90 Kcal) Sałatka Z Rzodkiewkami, Jajkiem I Serkiem Wiejskim (173 Kcal
e-PrzepisyKulinarneświeżych. Na mięso: - 1kg piersi kurczaka, - 400g jogurtu naturalnego, - pół cebuli, - jeden większy ziemniak, - 2 łyżeczki czosnku granulowanego, - 2 łyżeczki słodkiej papryki, - łyżeczka pieprzu cayenne, - sól, - pieprz. Sałatka: -sałata lodowa, -3 pomidory, -ogórek świeży. Sposób przygotowania: Mięso kroimy na małe polędwiczki i nacieramy solą oraz pieprzem, z jogurtu oraz wszystkich przypraw robimy sos. Mięso zalewamy sosem i odstawiamy na około
Przepisy MikołajaStandardowo jest to danie z kurczakiem, ale czasem zamiast niego występują krewetki – to wersja szybsza do zrobienia, którą dzisiaj Wam polecamy. Ważnym składnikiem Kung Pao są orzeszki – podsmażone na gorący oleju, aromatyzujące całe danie, przyjemnie chrupkie podczas jedzenia, stojące w kontrze do miękkich, usmażonych warzyw. Nie mniej istotny jest zawiesisty, zagęszczony skrobią sos, który oblepia składniki. Kung
Niedzielny kucharzlubicie krewetek możecie zastąpić je kurczakiem, albo w ogóle pominąć, też będzie pysznie. Składniki: 250 g makaronu soba lub makaronu z mąki gryczanej 250 g krewetek surowych lub obgotowanych 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 4 ząbki czosnku posiekane w cienkie plasterki lub starte na tarce 1 łyżka tartego imbiru 1/4 szklanki sosu sojowego 4 łyżki wody 1 łyżka miodu
Niedzielny kucharzprzyprawy sos sojowy, marynatę, cukinię i sos. Całość smażymy co chwilę mieszając, podlej 4 łyżkami wody. Warzywa podsmażamy aż będą już miękkie, ale nadał lekko chrupiące. Dodajemy sezam, posiekaną dymkę i odcedzony na sicie makaron. Całość mieszamy. Dodatkowo możesz dodać jeszcze łyżkę marynaty w stylu tajskim. Jeśli tylko masz ochotę możesz dodać kawałki kurczaka i usmażyć z warzywami, bądź też
SMYKWKUCHNIpieczarkami. 1/2 kg piersi z kurczaka pokroić w drobne pasemka i usmażyć na tłuszczu z przyprawami ( sól, pieprz, papryka słodka, vegeta ) 1/2 kg pieczarek pokroić w ćwiartki. Na patelni roztopić masło i dodać posiekaną cebulę i pieczarki. Posolić, dodać pieprzu i usmażyć. Pieczarki dodać do mięsa, podlać wodą i dusić pod przykryciem. Sos : zrobić zasmażkę : masło + mąka + woda, do tego
Pysznosci Babci Basispójną całość. Polędwica wołowa w sosie truskawkowym z warzywami i ziemniakami – 65zł W tym daniu szczególną uwagę zwróciłam na truskawki połączone z balsamico oraz świeże, smaczne warzywa. Wszystkie te składniki były doskonałe. Mięso jednak między nimi zniknęło, a przecież powinno być królem? Może to wina zbyt wielu dodatków? Sama nie potrafię ocenić. Kurczak zapiekany w musztardzie z pieczonymi warzywami
Kuchnia BazyliiSos na bazie jogurtu, czyli raita, jest idealnym dodatkiem do pikantnych dań kuchni indyjskiej. Ma za zadanie złagodzić ich ostry smak. W upalny dzień może występować w roli chłodnika. Natomiast w towarzystwie białego pieczywa będzie fajną przekąską. Przygotowałam ten dip z zamiarem podania go do curry z kurczaka. Jego orzeźwiający smak bardzo dobrze komponował się z daniem głównym. Do tego
zadanie-gotowanieczasu do czasu mieszałem. Podudzia kurczaka odsmażyłem na oliwie, włożyłem pod kapustę. Dodałem wino, sól i sporo pieprzu. Przykryłem i dusiłem na średnim ogniu, od czasu do czasu obracałem podudzia i mieszałem kapustę. Pod koniec duszenia dodałem łyżkę gęstej śmietany. Po około 40 minutach mięso powinno być miękkie, a kapusta przypominać gęsty sos. Doprawiłem wszystko solą i pieprzem
R'n'G Kitchensmaku 10/10 - najlepiej smakuje z sosem czosnkowym, tarta jest też smaczna na kolejny dzień, ciasto pozostaje kruche. 300 gram mąki pszennej 100 gram masła 300 gram ulubionych warzyw (por może być jedynym składnikiem tarty a cukinia lub bakłażan chętnie wystąpią w towarzystwie podsmażonej połówki papryki i cebuli) 300 gram filetu z piersi kurczaka łyżka oleju 100 gram żółtego sera
Kubki smakusmaku Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć, pod koniec posolić.Cebulę pokroić w krążki. Pomidora i ogórka umyć, pokroić w księżyce, dodać do mieszanki sałat. Paprykę i ser pleśniowy pokroić w kostkę. Wszystkie produkty dodać do sałaty. Natkę pietruszki, olej rzepakowy, musztardę, ocet i miód zblendować- z powstałym sosem podawać sałatkę
Garnkowe fanaberieprzelany zimną wodą łączymy z sosem pomidorowym. Tak przygotowanym farszem nadziewamy nasze rożki z tortilli, końce związujemy szczypiorkiem i układamy obok siebie w tortownicy. Posypujemy drobno startym żółtym serem i zapiekamy w nagrzanym do 170st C piekarniku ok 10 minut. Podajemy na ciepło. Smacznego! Do nadzienia makaronowego można także dodać drobno pokrojonego kurczaka usmażonego w przyprawach
Kuchnia w czekoladziesłodka olej do smażenia Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Całość przyprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką. Jajko roztrzepać. Mąkę migdałową przesypać na talerz. Przyprawione kawałki mięsa obtoczyć w jajku i mące migdałowej. Smażyć na rozgrzanym oleju tak długo, aż kawałki mięsa zmienią kolor na złoty. Podawać z ulubionym sosem, np. sosem jogurtowym lub pomidorowym
UgotowaćSmażymy na małym ogniu by kurczak się zarumienił, uważamy by się nie wysuszył, w razie czego dodajemy po odrobinie masła 4. Gdy całość jest gotowa, zdjąć patelnię z ognia i dodać śmietanę. Mieszać całość dokładnie. 5. Ugotować makaron al dente 6. Ułożyć makaron na talerzach, pośrodku zrobić gniazdko i położyć w nie sos. 7. Całość posypać startym serem i świeżą
KreatywnePinydente w osolonej wodzie. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy. Następnie dodajemy do niej pokrojoną paprykę i różyczki brokuła (obgotowane w osolonej wodzie ok. 2-3 minutki). Po ok. 10 minutach zalewamy całość kremówką i gotujemy, aż do zgęstnienia. Na koniec przyprawiamy pieprzem, suszonymi pomidorami i bazylią. Makaron polewamy gorącym sosem i układamy na nim plasterki sera korycińskiego
Aga w kuchnisztuk podudzia z kurczaka 2 czubate łyżki Tandoori Masala - Aromatyczna mieszanka prosto z gorących Indii. Nie zawiera żadnych sztucznych barwników. Podobna w zapachu do garam masali, ale mniej słodka, z bardziej wyczuwalnym aromatem kolendry i kminu rzymskiego. Dość pikantna, lekko słonawa w smaku. KLIK 1 czerwona papryczka chilli 2 łyżki sosu sojowo-grzybowego Tao Tao 1 zielona papryczka chilli
ClauditteMissCookingSkładniki :połowa opakowania 125 g rukolipołowa granatu ( bo mój był duży )pojedynczy filet z kurczakaolej do smażenia, sól, papryka mielona i pieprzPrzygotowanie :Granat obrać, rukolę przebrać
Proste Potrawydodatkiem pokrojonego w kostkę i podsmażonego kurczaka. Schemat zawijania krokieta jest dokładnie taki sam, na końcu panierujemy i smażymy.na patelni smażymy cebulę, czosnek, dodajemy 0,5 kg mięsa mielonego (doprawiamy je). Kiedy mięso będzie gotowe dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy farsz słodką zmieloną papryką, solą, pieprzem, oregano, bazylią (w zasadzie jest to sos jak do spaghetti). Farsz umieszczamy
upichcicłączymy z mąką dokładnie mieszając. Kawałki kurczaka dokładnie panierujemy w przyprawionej mące, następnie zanurzamy w cieście i wkładamy partiami do mocno rozgrzanego oleju. Smażymy do uzyskania złotego koloru.Odsączone z nadmiaru tłuszczu skrzydełka układamy na ruszcie i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp 180 stopni przez ok 20 min. Podajemy gorące z ulubionymi sosami i np frytkami
Malinowe Pocałunkiprzygotowałam pyszne danie z mięsa kurczaka, które wpierw zamarynowałam . Marynata składa się z kilku składników. Zakupiłam je tanio, a to dzięki kuponom rabatowym, ale o nich później i szerzej :) Składniki : 7 udek 5 łyżek miodu świeży imbir około 4 cm- zetrzeć płaska łyżeczka cynamonu 1 gwiazdka anyżu - zmieliłam w młynku 2 łyżki sosu sojowego płaska łyżeczka pieprzu prawdziwego mielonego
Proste Potrawydłońmi. Na jedną z nich kładziemy kurczaka, kukurydzę, wszystkie przyprawy i utarty ser żółty. Przykrywamy drugą tortillą i dociskamy. 3. Na suchą, rozgrzaną patelnię wkładamy naszą quesadillę. Smażymy ok. 3-4 minut z każdej strony (aż tortille lekko się zarumienią, a ser roztopi). Gotowe! P.S. Ja podałam moją quesadillę z kwaśną śmietaną oraz sosem tabasco
My Culinary Artsię nie znudzi . Mięso królika jest wspaniałe , zdrowe ,dietetyczne i bezapelacyjnie pyszne . Zaserwowane w takiej formie jest niekwestionowanym królem stołu . Delikatne , do tego makaron , brokuły , pieczarki i przepyszny kremowy sos…. Genialne w swym smaku i prostocie Polecam , szczególnie że z niewiadomych względów spożycie tego tak cennego pod względem odżywczym i dietetyczny m , mięsa jest praktycznie znikome .. Dlaczego(...)niezbyt apetyczny kształt tuszy .. ? Powiem Wam otwarcie , ja od dziecka kocham mięso królicze , mój Dziadek hodował ich zawsze dużo i. Mięso to jest zdrowsze i smaczniejsze od fermowego kurczaka .. Polecam na prawdę warto ! składniki na około 4 osoby : 1 królik o wadze około 1,5 kg 1 duży brokuł 1 opakowanie makaronu 9-10 pieczarek 2 łyżki masła 2 szklanki
Ogrodnik w podróżygotujemy w bulionie, bo się zrobi guma. Wody do gotowania makaronu nie solimy, a makaron gotujemy bezpośrednio przed podaniem. Określenie dashi dotyczy kombu i grzybów shitake. Tare to mieszanka sosu sojowego i mirinu. Bulion gotujemy od zimnej wody. Tare możemy dodać do całego bulionu lub do pojedynczych porcji. Mięso do bulionu – z przerostem tłuszczu, ścięgnami i kośćmi. Na chudym(...)robić inne wersje ramenu i będę listę powiększać. Na pierwszy raz, wystarczy, bo i tak można zejść ze stresu Gotowi? Składniki i przygotowanie Bulion: 1,5 kg skrzydełek z kurczaka 6 porcji rosołowych 6 kawałków szpondra z kością i mięsem 1 kawał antrykotu z kością – mięsa w sumie miałam około 3,5 kg, z czego wołowiny było więcej niż
ladykitchenTrzy zupy, w tym dwie wegańskie, kurczak pod parmezanem i dyniowe spaghetti bolognese – oto nasz pięciopak na ten tydzień, który pomoże nam przetrwać jesienną szarugę. Niedzielnemu Kucharzowi 17 października miną roczek (dziękujemy za wszystkie życzenia!!!) i w związku z jubileuszem przez tydzień zamieszczaliśmy zestawy najbardziej popularnych dań na blogu: z warzywnych makaronów, typowe i nietypowe pizzy, zapiekanki ze słoika, zupy(...)zapieczony z sosem bolognese! Wtorek: Krem z pieczonej cieciorki i kalafiora Kalafior jest krewnym kapusty i rzeczywiście pokrewieństwo można łatwo wyczuć podczas gotowania:) Upieczony kalafior pachnie znacznie subtelniej, a smakuje… orzechami. Orzechowy smak ma również pieczona cieciorka, która zresztą wygląda po upieczeniu jak prażone orzeszki. Razem z kalafiorem, po zmiksowaniu, dobrze doprawione tworzą pyszny krem. Środa: Kurczak pod parmezanem
Niedzielny kucharznatomiast użyłam mięsa z kurczaka. Wyszło bardzo smaczne danie obiadowe, zdrowe, lekkie i takie które można jeść na diecie. Tak podany drób to świetna alternatywa dla klasycznych szaszłyków. Taki kebab doskonale sprawdzi się też w sezonie grillowym, więc koniecznie zapiszcie sobie przepis i wróćcie do niego latem. Shish kebab najlepiej podawać z sosem czosnkowym, ale jako że u mnie zastępuję
Healthy food explorerminut i wszystko gotowe. A ten ser <3 Sama rozkosz. Składniki: 300 g makaronu tagliatelle 100 g świeżego szpinaku 1 cebula 1 łyżka masła 350 g filetów z kurczaka 300 ml rosołu drobiowego 100 g niebieskiego sera pleśniowego 100 ml śmietany słodkiej 18% sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name(...)pokrojone w kostkę filety z kurczaka. Oprószamy pieprzem, chwilę smażymy, za pomocą łyżki cedzakowej, wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem kuchennym. W tym samym czasie wlewamy garnka gorący rosół w którym rozpuszczamy ser, dodajemy śmietanę i podgrzewamy pod przykryciem do całkowitego połączenia ze śmietaną. Dodajemy mięso i szpinak, po chwili makaron, dokładnie łączymy z sosem. Normal 0 21 false false false
R'n'G Kitchenorzeszków piniowych, opcjonalnie świeża bazylia Kurczaka kilkakrotnie ponacinać z wierzchu, oprószyć przyprawami, zamarynować w musztardzie, occie balsamicznym i oleju. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie smażyć z obu stron do zarumienienia. Pod koniec smażenia dodać pomidory, oliwki, starty na tarce ząbek czosnku. Przykryć i dusić całość kilka minut, do miękkości mięsa. Doprawić sos solą, pieprzem, świeżą bazylią i oregano
Lekcje w kuchnipieczarek. Gdy warzywa zmiękną dokładamy kurczaka. Całość dokładnie mieszamy. Dusimy na wolnym ogniu. Gdy mięso zmieni kolor wlewamy passatę pomidorową. Fasolkę płuczemy na sitku, również wsypujemy do garnka. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy – sól, pieprz, słodką czerwoną paprykę oraz czosnek granulowany. Całość dusimy na wolnym ogniu do miękkości warzyw i mięsa. Gdy sos za bardzo zgęstnieje możemy podlać
VioletoweKucharzenieSposób przygotowania: Mięso z uda kurczaka pokroić w kostkę, przełożyć do garnka, dodać posiekaną cebulę, oprószyc jarzynką lub solą do smaku, wlać łyżkę oleju, wymieszać i poddusić przez kilka minut pod przykryciem, wsypać mrożoną mieszankę warzywną wlać pół szklanki wody i dusić do miękkości, całość zalać słodką śmietanką, dodać serek topiony mieszać aż sos zgęstnieje, zestawić z ognia, doprawić
Wanilia i Kardamondynię Sałatki Sałatka z kurczaka z dynia Zupy Krem z dyni z ciecierzyca Delikatna zupa dyniowo - marchewkowa Rozgrzewajacy krem z dyni z chrupiacym bekonem Zupa dyniowa w pieciu smakach Dania główne Risotto z dynia Pieczona dynia z feta Salatka z pieczonej dyni z brukselka i zurawina Dynia w mleku kokosowym Makaron z sosem dyniowym Makaron w sosie dyniowym Deser Pumpkin
Codzienne Gotowanieprzez praskę czosnek. Następnie dodajemy kurczaka i smażymy dalej. Gdy mięso straci różowy kolor dodajemy szpinak. Smażymy aż szpinak wyraźnie zwiędnie, a cała woda wyparuje. Wlewamy kremówkę. Zawartość patelni doprowadzamy do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy pokrojone suszone pomidory i dusimy całość przez około 10 minut (lub do pożądanego zredukowania się sosu). Na koniec doprawiamy do smaku solą
Smaki Na Talerzugulaszowego -1 podwójny filet z kurczaka -150 g zielonej fasolki szparagowej -150 g świeżej lub mrożonej kukurydzy -1 szkl. brązowego ryżu -250 g ziemniaków -1 cebula -2 marchewki -mały kawałek selera -5 ząbków czosnku -1/2 szkl. wytrawnego wina -3 szkl. bulionu -3 szkl. wody -sól, pieprz -2 łyżki oleju do smażenia -ostry sos typu tabasco/piri-piri (opcjonalnie) Przygotowanie Na patelni
Zielona Kuchniapęczek rzodkiewek 2 udka wędzone kurczaka 1 ogórek zielony mała sałata lodowa puszka kukurydzy szczypiorek, natka sól, pieprz Przygotowanie : Kukurydzę osączyć, umytą rzodkiewkę, obrany ogórek pokroić w kostkę Sałatę rozdrobnić ( ja pokroiłam we wstążki) Mięso obrałam ze skóry i pokroiłam również w kosteczkę Składniki połączyłam, dodałam pokrojony szczypiorek i natkę- wymieszałam. Składniki na sos: miód, oliwa, musztarda
Proste Potrawyziołami. Gà hấp lá chanh - kurczak gotowany na parze z liśćmi limonki Ngan nướng - grillowana kaczka Aby odpocząć nieco od jedzenia, w przerwie pomiędzy jednym a drugim barem, Wiktoria zabrała nas na spożywcze zakupy do jednego z zaprzyjaźnionych sklepów. Była to dla mnie oceniona lekcja tego co jest co w świecie różnorodnych przypraw, sosów, makaronów, warzyw, ziół i innych produktów
Kulinarne przygody Gatitysmażymy posiekaną cebulkę, pieczarki , dodajemy kurczaka , pokrojony ,miąższ ziemniaków i smażymy mieszając , aż składniki się zrumienią . Przekładamy do miski , dodajemy posiekanego drobno ogórka , mieszamy . Każdą wydrążoną łódeczkę ziemniaka , lekko solimy , napełniamy farszem . Zapiekamy w piekarniku około 10 minut , po tym czasie posypujemy serem i jak tylko się roztopi – podajemy . Gotowe , najlepiej smakują z sosem jogurtowo – czosnkowym lub koperkowym
Ogrodnik w podróżypokrojonej mozzarelli Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki,obtoczyć w przyprawie do gyrosa i usmażyć na oleju. Paprykę pokroić na średniej grubości paski. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość 5-6 mm,wyciąć 3 równe koła,ułożyć je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i każde ponakłuwać widelcem. Każde koło posmarować dowolnym sosem pomidorowym. Ja użyłam
Kolorowa kuchnia ElkiWiecie co powiem na początku? obłędnie pyszny ptak upiekł się tą metodą. Jadłam już pysznie upieczonych kurczaków wiele ale ten bije na głowę w przedbiegach wszystkie
Moje Małe Czarowaniedoskonałą przekąskę, a z dodatkiem sosu czosnkowego wywołają prawdziwy zachwyt na twarzach Domowników i Gości. Składniki: Na ok. 35 sztuk Ciasto: 5 szklanek mąki + ok 1 szklanka do podsypywania 2 szklanki mleka 10 dkg drożdży świeżych 1/2 szklanki oleju 4 łyżki cukru kryształu 1/2 płaskiej łyżeczki soli Farsz: 2 średniej wielkości piersi z kurczaka 15 dkg pieczarek 1 duża cebula
Kuchnia w czekoladziesupermarketach) Przygotowanie: Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w cienkie paski. Posypujemy przyprawą do grosa i odstawiamy na 15 minut do lodówki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso aż się zarumieni około 10-15 minut. Pomidory i ogórki myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w plasterki. Przyrządzamy sos czosnkowy ze śmietany, majonezu, przeciśniętego przez praskę
Smaczne Potrawyzdziwiłam, gdy wzięła pierś z kurczaka. Indyka głównie pieczemy, albo robimy z niego coś na kształt bitek, a przecież istnieje tyle możliwości! ;) INDYCZE PODUDZIA NA PARZE, MARYNOWANE W MASIE JOGURTOWEJ Z ZIOŁAMI, SZALOTKĄ I CZOSNKIEM Składniki: - 2 podudzia indycze - 1 duży jogurt lub śmietana (słodka albo kwaśna - ja wybrałam słodką, bo robiłam jeszcze sos na zasmażce) - świeże zioła: tymianek, bazylia
Życie zamknięte w smakumięso dusi się w sosie własnym z dodatkiem aromatycznego, smacznego sosiku z leżących na nim dodatków. Ten sposób jeszcze nigdy mnie zawiódł, a dodatkowo jest bardzo wygodny - wstawiamy całość do piekarnika i zapominamy o nim a pyszne mięsko robi się samo :) SKŁADNIKI: 70-80 dag schabu (można zastąpić szynką lub filetem z kurczaka albo indyka*) ulubiona przyprawa
Kto ugości moich gości?ŚLIWKAMI . SKŁADNIKI: podudzie z kurczaka cebula biała i czerwona 10 śliwek suszonych 2 łyżki powideł śliwkowych 4 łyżki ketchupu pikantnego 4 łyżki masła 4 łyżki octu winnego przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano WYKONANIE: podudzie przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem i smażyć na maśle z cebulą aż do zrumienienia w drugim rondlu robimy sos: mieszamy powidła, śliwki, ketchup, masło, ocet
Kuchnia Beatypapryka). Druga warstwa to kawałki kurczaka. Jako trzecia warstwa - pomidory, posiekana kolendra i 6 papryczek chilli peperoncini. Wszystko zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy olej dende i kostki (Jumbo, rosołowe). Garnek przykrywamy i dusimy 15 -20 minut na średnim ogniu. Czas zależny oczywiście od kuchenki. Później odkrywamy przykrywkę i gotujemy przez 5 minut, tak aby sos zgęstniał. Podajemy z ryżem białym
Smaki Brazyliiciepło w sosie z ziemniaczkami jako drugie danie obiadowe. Wykonanie? Proste! Mięso marynuję, zapominam o nim na dzień lub dwa, a potem piekę. To wszystko, żadnej filozofii, żadnych skomplikowanych składników. No to co? Do dzieła Kochani! Ps. Mięso fotografowałam znowu na tej małej desce i tak to jest pierś z kurczaka, normalnej wielkości ;) Zainteresowani wiedzą o co chodzi ;) Buziaczki Kochani
Blondynka Gotuje