kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:720/1024)

Makaron w sosie paprykowym 261

marca) do godz. 22 Składniki na 3 porcje: 300g makaronu świderki 3 garście mrożonej papryki lub 2 szt. Świeżej (u mnie czerwona) – pokrojone w kostkę Pół piersi z kurczaka Kilka łyżek bulionu lub wody 2 czubate łyżki śmietany (u mnie 18%) 1 mała cebula Sól Pieprz 1 łyżka oleju ¾ łyżeczki słodkiej papryki ¼ łyżeczki ostrej papryki Opcjonalnie serek topiony(...)chwilę do wyparowania. Świeżą podsmażyć. Następnie doprawić słodką i ostrą papryką do smaku. Na koniec dodać śmietanę, w tym momencie można też dodać serek topiony i podgrzać chwilę mieszając. Sos zredukować kilkoma łyżkami wody lub bulionu, jeżeli jest za gęsty. Makaron ugotować w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Odlać i przełożyć do patelni. Wymieszać. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Kasza jaglana z pesto 117

zamiast ziemniaków. Fajnie pasuje do ryb, kurczaka. Jeżeli chodzi o rodzaj pesto, nie musicie ściśle trzymać się mojego pomysłu. Rukolę możecie zastąpić natką pietruszki, jarmużem lub czosnkiem niedźwiedzim. Pestki dyni – pestkami słonecznika, orzeszkami piniowymi. Jeżeli nie jesteście na diecie przeciwgrzybiczej koniecznie dodajcie do pesto ser długodojrzewający, to przecież podstawa każdego tego typu sosu. Na zdrowie. Zdecydowanie. Jeżeli ktoś

Kardamonovy
Kasza jaglana z pesto 127

zamiast ziemniaków. Fajnie pasuje do ryb, kurczaka. Jeżeli chodzi o rodzaj pesto, nie musicie ściśle trzymać się mojego pomysłu. Rukolę możecie zastąpić natką pietruszki, jarmużem lub czosnkiem niedźwiedzim. Pestki dyni – pestkami słonecznika, orzeszkami piniowymi. Jeżeli nie jesteście na diecie przeciwgrzybiczej koniecznie dodajcie do pesto ser długodojrzewający, to przecież podstawa każdego tego typu sosu. Na zdrowie. Zdecydowanie. Jeżeli ktoś

Kardamonovy
Makaronowa zapiekanka Kebab Gyros 37867

Gyros: 500 g filetu z piersi z kurczaka 400 g makaronu kokardki lub innego 1 czerwona papryka 2 nieduże czerwone cebule 5 średnich ogórków konserwowych 1 puszka (400 g) kukurydzy konserwowej 1 łyżka przyprawy kebab-gyros 200 g żółtego sera 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia + 1 łyżka do wysmarowania naczynia żaroodpornego Sos: 5 łyżek majonezu 5 łyżek ketchupu pikantnego

Danka Pichci
DANIE CHIŃSKIE Z KURCZAKIEM 191

przyprawy się równomiernie rozeszły.Pierś kurczaka podsmażyć na patelni w niewielkiej ilości oleju,dodać pokrojonego w paski pora. Gdy mięso się zrumieni dodać pozostałe warzywa i obsmażyć ok 4-5 min.  Danie doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, tymiankiem oraz solą i pieprzem. Dodać pomidory z puszki i całość dokładnie wymieszać. Gdy sos zacznie wrzeć danie jest gotowe. Warzywa mają

Niespełnione zdolności kulinarne
Sałatka z burakiem i jabłkiem 182

kebab – sałatka brokułowa – kurczak z batatami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Sałatka z burakiem i jabłkiem Ilość porcji: 1-2 Przygotowanie: 35 minut + min 1 h marynowania Składniki: – 2 średnie buraczki – 1-2 jabłka – 1/4 zklanki oliwy z oliwek – 1/4 szklanki octu jabłkowego – 1 łyżeczka sosu worcestershire – szczypta soli

nietylkopasta.pl
Bitki Drobiowe W Sosie Z Suszonych Grzybków 179

obiad :) Składniki dla 2-3 osób Sos: kilka suszonych grzybków (6-7 w tym kurki, borowik, prawdziwek, podgrzybek itp.) 2 szklani wody 1/2 główki cebuli lub 1 mała cebulka 1-2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mąki pszennej 3-4 łyżki śmietanki 30-36% sól, pieprz natka pietruszki Bitki: 1 duża pierś z kurczaka mąką do obtoczenia sól, pieprz 1. Grzyby

Gotowanie...to proste !
Letnia sałatka z kuskusem i pomidorkami koktajlowymi 203

octu balsamicznego łyżka wody Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę posypujemy posypujemy ziołami prowansalskimi. Odstawiamy na około godzinę, a następnie smażymy na oleju. Kasze przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pomidorki kroimy na połowy. Cebulę siekamy w drobną kostkę Podobnie postępujemy z papryką. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy. Przygotowujemy sos: mieszamy ze sobą oliwę z oliwek, ocet

Cynamonowe szczęście
Fasolka po bretońsku 192

Składniki: 2 korpusy z kurczaka 0,5 kg fasoli typu Jaś 0,5 kg boczku wędzonego 2 kostki rosołowe na wędzonym boczku 2 marchewki kawałek selera ziele angielskie, pieprz czarny, listek laurowy 10 gram majeranku suszonego 1 opakowanie przyprawy do dań z fasoli koncentrat pomidorowy 3 łyżki mąki 1 łyżka sosu sojowego Fasolę dzień wcześniej namoczyć w dużej ilości wody

kulinarnyswiatdomi
Jambalaya z kurczakiem i szynką wędzoną - pyszne danie jednogarnkowe 287

się zeszkli dodajemy czosnek i kurczaka. Podsmażamy. Następnie wsypujemy ryż, podsmażamy około 2 minuty i wlewamy bulion. Gotujemy około 5 minut, dodajemy przecier pomidorowy, passatę, pokrojone papryki (żółtą i czerwoną), papryczkę chili. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Po kilku minutach dodajemy selera naciowego i szynkę. Całość mieszamy. Gotujemy chwilę. 3. Jak sos się zagęści dodajemy posiekaną natkę pietruszki i tymianek

kruche babeczki
Kurczak z porem i ananasem 200

solą i pieprzem cytrynowym. Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Smarujemy z każdej strony marynatą. Odstawiamy na minimum 2 godziny. por kroimy w krążki. Odrywamy kawałki folii aluminiowej. Wykładamy na nią mięso. Każdą pierś obficie posypujemy porem. Wykładamy po łyżce ananasa. Posypujemy tymiankiem (1 łyżka) i curry (1 łyżka). Polewamy sosem z ananasa (2 łyżki). Ciasno zwijamy. Pieczemy

Pobite gary Barbary
SZASZŁYKI DROBIOWE Z PAPRYKĄ 203

łyżki oleju Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Mięso obsypujemy przyprawą, polewamy olejem, dobrze mieszamy, odstawiamy do lodówki na kilka godzin,żeby mięso przeszło smakiem. Na długie patyczki szaszłykowe nabijamy na przemian mięso, papryki, cebulę. Układamy na blasze, pieczemy ok 15-20 minut, aż mięso się zrumieni. Podajemy z ulubionymi sosami

Z Majeczką w kuchni
Bakłażan nadziewany kurczakiem i mango 172

mniejsze) ok. 300 g fileta z kurczaka 1/3 szklanki kuskusu 1 dojrzałe mango 2 marchewki kawałek białej części pora (ok. 10 cm) 3 łyżki rodzynek 1 łyżka oleju kokosowego 4 łyżki oleju aromatyzowanego czosnkiem 2 łyżeczki garam masala 1/2 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą 1/3 łyżeczki curry szczypta chili sól świeża kolendra Sos: 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego 1 łyżeczka

Czary - gary w kuchni
szybkowar-uda kurczaka w sosie pieczarkowo-porowo-pietruszkowym... 235

pieczarkami włożyć z marynatą udka kurczaka, wlać wodę 2 szklanki, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować 35 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie wyjąć udka na talerz, wywar przelać do rondla, makę wymieszać z wodą i śmietaną, wlać do wywaru mieszając doprowadzić do zagotowania i zagęszczenia sosu wsypać natkę pietruszki i dodać przyprawę w płynie

W Mojej Kuchni Lubię
Spaghetti z kurczakiem, suszonymi pomidorami i groszkiem 268

oliwy z suszonych pomidorów i podsmażyć kurczaka. Dodać pokrojone w kawałki suszone pomidory. Następnie dorzucić groszek. Wymieszać i chwilę ze sobą smażyć. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku. Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Odcedzić  i dorzucić na patelnię. Wymieszać, tak aby makaron był oblepiony sosem. Podawać od razu

My simple kitchen
Miodowe Pałeczki z kurczaka 647

kubek śmietany 30% Przygotowanie: podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy, wkładamy do miski oliwę, ocet, kurkumę oraz paprykę słodką i ostrą mieszamy, marynatą smarujemy pałeczki wkładamy do lodówki na około 2 godziny w międzyczasie gotujemy ryż lub przygotowujemy ziemniaki oraz surówkę- pora kroimy w talarki, wrzucamy do miseczki doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy sosem majonezowo- jogurtowym w proporcjach pół szklanki majonezu

Luźna Kuchnia
Chicken breast with zucchini - Pierś z kurczaka z cukinią 185

Piersi z kurczaka posolić ,popieprzyć i odstawić na 30-40 minut.     Rozgrzać  patelnie z  oliwą, i upiec piersi  z obydwu stron na złoty kolor  Cukinie umyć i  pokroić  w  plasterki Umyta i pokrojoną cukinie  posolić i popieprzyć .Tak przygotowaną cukinie smażyć   na oliwie.Do piersi dodać cukinie(...)Mięsko polać sosem porzeczkowo-chrzanowym.Gotowe

w mojej kuchni
podudzia z pieczarkami.. 230

łyżki podudzia natrzeć przyprawą do kurczaka i na oleju gorącym zrumienić, odłożyć na talerz na tym tłuszczu usmażyć pieczarki z cebulą, papryczką marynowaną ostrą razem z pestkami dolać wody, włożyć podudzia, wsypać kucharka i pod przykryciem dusić z 30 minut śmietanę słodką 12% wymieszać z mąką z ciut wodą i zagęścić sos, wsypać natkę pietruszki podawać z ziemniakami, ryżem, kaszami

W Mojej Kuchni Lubię
18 dań na Światowy Dzień Makaronu 352

pieczarkami w pomidorach Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki Penne z grillowanymi warzywami Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Świderki z salami,cukinią i grana padano Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Ziołowe spaghetti z zieloną

Moja smaczna kuchnia
Hinduski szaszłyk. 390

paski kurczaka. Paski kurczaka włożyć do marynaty ( pasty)  i trzymać w otrzymanej paście przez około 4 godziny. Następnie nabić na  dwa patyki do szaszłyków i grillować w piekarniku 20 -25 minut. Oczywiście możemy to zrobić na węglowym grillu, ostatecznie na patelni grillowej.  Pozostała część przygotowanej marynaty, ( pasty) wykorzystać  jako sos. Z czym podamy szaszłyki zależy

Kulinarny karnet Christophera