łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 4 łyżki oliwy świeży koper do posypania Zapiekanka 500 g dyni piżmowej 10 cm pora ½ łyżeczki płatków chili 200 g jarmużu 4 łyżki mąki migdałowej 250 g mascarpone 2 łyżki masła + 1 łyżka do sosu 200 g śmietanki 1½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu 50 g utartego cheddar
codojedzeniamieszanka sałat Fit&Easy Party cebula fioletowa pomidor pierś z kurczaka , polędwica przyprawa do kebaba-gyrosa Knorr olej do smażenia mięsa majonez , ketchup Pokrojoną polędwicę, pierś przyprawić przyprawą i usmażyć.Cebulkę i pomidora pokroić.Placki smarować majonezem wymieszanym z ketchupem, ułożyć warzywa, mięso, polać sosem i zawinąć
Moje domowe kucharzenietego na co mamy w danej chwili ochotę. Tym razem postawiłam na sos serowy z pieczarkami i brokułami i może nie było to zbyt dietetyczne danie, ale na pewno pyszne. Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu (u mnie penne) ok. 250 g brokuła pojedyncza pierś z kurczaka 1 średnia cebula ok. 10 pieczarek 2 ząbki czosnku 100 g serka
Simply Foodpłacie rozsmarowujemy po łyżce pasty. Roladki mocno zwijamy, wierzch obsypujemy przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy mięso. Po 5 minutach dodajemy warzywa na patelnię. Wszystko razem smażymy, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec podlewamy bulionem wymieszanym ze śmietanką. Dusimy do momentu zredukowania i zgęstnienia sosu. Podajemy z ugotowana w delikatnie osolonej wodzie kaszą gryczaną
VioletoweKucharzenieDziś smaki indyjskie.A przynajmniej ich namiastka. Piersi z kurczaka pokroiłam na cienkie paseczki. W miseczce wymieszałam je z gęstym jogurtem - wycisnęłam do nich żółtą pastę curry,dodałam imbir, czerwoną paprykę,czosnek i pieprz. Usmażyłam wszystko dodając jeszcze przecier z pomidorów. Jeśli uznacie ,że sosu jest za mało można dodać jeszcze jogurtu. Ryż ugotowałam, dodając do niego kurkumy w celu zabarwienia
potrawyregionalnenaturalnego 2 ząbki czosnku szczypta chili sól pieprz łyżka oleju Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem i usmażyć. Jogurt wymieszać z majonezem, startym czosnkiem i przyprawami. Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w kosteczki. Makaron ugotować i wystudzić. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z sosem czosnkowym. Odstawić na minimum godzinę, aby smaki przeszły
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniacukru na półtwardo. 3. Pomidory pokroić w grubą kostkę. 4. Piersi z kurczaka oprószyć solą i papryką mieloną, ugotować. Następnie wystudzić i pokroić w kostkę. 5. Wszystko wymieszać, dodać siekaną zieloną cebulkę. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, zmiażdżonymi ząbkami czosnku, odrobiną soli i szczyptą cukru i pieprzu. Sos Wlać do sałatki i całość zamieszać. Schłodzić przed podaniem. Smacznego
Kuchnia domowa Anitaka z prawdziwego zdarzenia, zapewne lepsza byłaby z kurczakiem, jednak nie można mieć wszystkiego. Składniki 4 gotowe placki tortilli 30 dag mięsa mielonego 2 cebule 1 ząbek czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka groszku kilka liści sałaty sól, pieprz olej do smażenia Sos ketchupowo - majonezowy 4 łyżki ketchupu 4 łyżki majonezu Sposób
Kuchenne aromatypiersi z kurczaka, 2 torebki kardamonu, 1 łyżeczka nasion kolendry, 1 łyżeczka kuminu, sól, oliwa, średnia kapusta pekińska 1 zielony ogórek, 1 papryka żółta lub czerwona, sól, chleb pita, 6 plasterków żółtego sera 500 ml jogurtu greckiego, sos słodko kwaśny Ogórka umyć, cienko obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Lekko posolić i wymieszać, odstawić na 15 minut
królestwo garówprzyrządzone właśnie z tego mięsa są bardzo soczyste. Polecam. Składniki - udka z kurczaka 4 sztuki - bułka kajzerka - jajko - czosnek 2 ząbki - domowa wegeta - majeranek - bułka tarta Wykonanie. Z udek wycinam kości,żyłki i skórę. ( Kości nie wyrzucam, wykorzystuję je do przygotowania wywaru, który może być bazą do sosów i zup.) Mięso mielę w maszynce do mielenia mięsa wraz z namoczoną
Kuchnia z widokiem na ogródszybko mieszamy by nie powstały grudki.Zalewamy polową rosołu , na którym gotowaliśmy kurczaka. Mieszamy. Zciagamy z gazu. Nalewamy śmietanę i miksujemy na aksamitna masę blenderem. Kładziemy na gaz, dajemy marchew, zagotowujemy i zmniejszamy gaz- gotujemy około 10 min, od czasu do czasu mieszając. Kroimy mięso. Dodajemy do sosu groszek i mięso. Od zagotowania, trzymamy na gazie około 5 min , mieszajać
Smaki Edytyminut w osolonej i lekko ocukrzonej wodzie. Osączyć, pozostawić wywar. Piersi z kurczaka, przekroić wzdłuż, rozklepać przez folię, przyprawić. Usmażyć z obu stron na patelni grillowej. Na każdym plastrze rozłożyć szparagi, zwinąć i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Z masła, mąki, mleka i wywaru ze szparagów, zrobić sos podobny do beszamelowego, polać nim szparagi, posypać startą mozzarellą i zapiec
Kulinarny karnet Christopherawystudzeniu przechowuję do kilku dni w lodówce. Później wystarczy jedynie rosół podgrzać, doprawić sosem sojowym, usmażyć grzyby i ugotować makaron – co nie zajmuje więcej niż kilkanaście minut – i pyszna zupa gotowa. Składniki na 3 porcje: 750 ml nietłustego rosołu lub bulionu warzywnego* 1 łyżka sosu sojowego tamari (lub do smaku) około 4-cm kawałek świeżego korzenia imbiru 2 duże(...)tego przepisu np. niewielką nóżkę z kurczaka, warzywa, a także przyprawy wymienione powyżej, tj. imbir, czosnek, chilli, kolendrę, koper, anyż, cynamon, pieprz, kurkumę oraz około 1 l wody (lub tylko warzywa i przyprawy w wersji wegańskiej). Wszystkie składniki należy gotować jak tradycyjny rosół, przez około 60 minut. Tak przygotowany wywar odlać, doprawić solą, sosem sojowym i zaserwować z grzybami oraz
Even Better Fooddelikatnie, przez około minutę, podprażyć suche przyprawy. Wlać rosół/bulion, dodać imbir, czosnek i papryczkę – zagotować. Gotować pod przykryciem, na minimalnym ogniu, przez około 20 minut. Gorący rosół doprawić sosem sojowym. Grzyby oczyścić (np. przy pomocy wilgotnego ręcznika papierowego), odkroić twarde nóżki z grzybów shitake, wszystkie grzyby pokroić na około centymetrowe paseczki. Ząbek czosnku pokroić na cienkie plasterki. Na patelni(...)tego przepisu np. niewielką nóżkę z kurczaka, warzywa, a także przyprawy wymienione powyżej, tj. imbir, czosnek, chilli, kolendrę, koper, anyż, cynamon, pieprz, kurkumę oraz około 1 l wody (lub tylko warzywa i przyprawy w wersji wegańskiej). Wszystkie składniki należy gotować jak tradycyjny rosół, przez około 60 minut. Tak przygotowany wywar odlać, doprawić solą, sosem sojowym i zaserwować z grzybami oraz
Even Better Food