można w łatwy sposób odtworzyć w domu. Moja wersja jest bardzo podobna w smaku, jak i w wyglądzie do oryginału. Najlepszym dodatkiem do nich jest ryż oraz słodki sos chili. Wzorowałam się na przepisie ze strony chińskie przepisy. Składniki na ok. 40 sztuk:ok. 1,5 szklanki mleka2 szklanki mąki100g wiórków kokosowych1 podwójna pierś z kurczaka3 jajka1 opakowanie proszku(...)pieczenia, cukier oraz sól. Całość dokładnie mieszamy, aby uzyskać jednolitą masę. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Pokrojonego w grubą kostkę kurczaka maczamy w przygotowanym cieście, po czym za pomocą łyżki lub cedzaka wrzucamy na głęboki tłuszcz. Smażymy na małym ogniu na złoty kolor. Wyjmujemy na ręczniki papierowe, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Smacznego
Fabryka pomysłówkolejny przepis inspirowany kuchnią tajską i chińską ( od której ostatnio nie mogę i chyba wcale nie chcę się uwolnić! ). Był już kurczak w przeróżnej postaci .. rybka na ostro … były sajgonki i dania wegetariańskie … Dziś przyszła pora na wieprzowinę w 5 smakach. Danie niesamowicie aromatycznie, niezwykle łatwe i sycące. Tanie danie jest świetnym pomysłem np. na randkę ;) Gwarantuję(...)ząbki * pieczarki – ok. 6 szt * czerwona papryka – 0,5 szt * mięso mielone ( u mnie łopatka ) – 200 g * imbir, przyprawa 5 smaków , cukier – do smaku * sos sojowy – 1 łyżeczka * olej sezamowy – 1 łyżeczka * ocet winny – 1 łyżeczka DODATKOWO: * ryż * szczypiorek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Na odrobinie oleju podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy czosnek i szczyptę imbiru
Ostra na Słodkougotowane, ale przede wszystkim płynne żółtko daje dodatkowy sos do sałatki, który polepsza jej smak. To niby taka mała rzecz, a niesamowicie dużo zmienia w naszym daniu. Musicie spróbować Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z gruszką i gorgonzolą(...)quinoa, upieczone bataty z cebulą, ser gorgonzola. Ugotowane na miękko jaja obierz i delikatnie przekrój i połóż na sałatce. Z oliwy, octu, musztardy, miodu, odrobiny soli i pieprzu zrób sos. Polej sałatkę sosem i podawaj póki jest ciepła. SMACZNEGO! Artykuł Sałatka z batatem i jajkiem na miękko pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plwieprzowinę w sosie słodko-kwaśnym. Dużym uznaniem cieszą się w Chinach potrawy kuchni wschodniej z okolic Szanghaju. Świeże ryby, krewetki, kraby i owoce morza podaje się w pikantno-słodkich sosach z dodatkiem imbiru, curry i kolendry. Ryby podaje się w całości, a nie jako filety pozbawione ości, a krewetki w pancerzykach, ponieważ Chińczycy lubują się w samodzielnym obieraniu i oczyszczaniu(...)sajgonek. Smacznego:) Składniki: 340 g polędwiczek z kurczaka 2 szklanki mieszanki chińskiej, tj. mrożonych warzyw - użyłam gotowej mieszanki warzywnej z pędami bambusa i grzybami mun (gotowa mieszanka Tesco, składniki: tarta marchew, kiełki fasoli, papryka czerwona, por, cebula, pędy bambusa, grzyby mun) przyprawy mielone do smaku: imbir, kolendra, pieprz czarny, sól, łyżka sosu sojowego papier ryżowy - 13 sztuk łyżka tłuszczu
Zasmakuj Kuchniusmażoną lub pieczoną piersią kurczaka, wtedy będzie bardziej sycąca. Zobacz też: Sałatka z indykiem i ziemniaczkami Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem Sałatka z kozim serem i pomidorkami Sałatka z papryką i cukinią Sałatka z kalafiorem Drukuj przepis Składniki mały kalafior puszka kukurydzy konserwowej - 400 g 3 jajka na twardo 3 łyżki słonecznika pęczek szczypiorku Sos: łyżka jogurtu naturalnego, łyżka
Kuchnia Bazyliiananasa dokładnie odsączamy. Piersi kroimy w kostkę, wrzucamy do miski. Do kurczaka dodajemy pokrojone w małą kostkę: ananas, cebulę i seler naciowy, a także rozdrobniony czosnek i kukurydzę. Do słoiczka wlewamy majonez, jogurt, a także poszatkowaną natkę, zamykamy go i energicznie mieszamy. Do sałatki wlewamy sos, doprawiamy ją solą i pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut
KardamonovyGratin con zucca e salsa al formaggio) Dyniowa zapiekanka - włoska parmigiana w sosie pomidorowym (Parmigiana di zucca) Kremowa zupa z dyni, kukurydzy i czerwonej soczewicy (Crema di zucca, mais e lenticchie rosse) Potrawka z dynią, soczewicą i jarmużem (Zucca con lenticchie e cavolo riccio) Potrawka z kurczakiem, dynią i ciecierzycą (Spezzatino di pollo con zucca e ceci) Dyniowo-jabłkowe pancake
La grande e la piccola cuocabazie makaronu ryżowego. Najczęściej są to dania z owocami morza lub kurczakiem. Kiedy chce przygotować szybką sałatkę sięgam po makaron. Do sałatki z poniższego przepisu wykorzystałam makaron fusilli w wersji mini. W sałatce swoje miejsce znalazły również pomidorki koktajlowe, szpinak i orzeszki piniowe. Sałatkę doprawiłam sosem na bazie oliwy z oliwek. Nie jest wiec ona tak ciężka jak gdyby
mecooksboski posiłek można serwować domownikom składniki dla 3 osób : 6 udek z kurczaka bez skóry i kości 10- 12 średniej wielkości , świeżych pieczarek białych lub brązowych 3 cebule bananowe ( duże szalotki ) 1 łyżka klarowanego masła 2 żabki czosnku 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżka sosu terijaki 1 łyżka syropu klonowego ( można zastąpić miodem ) sól , pieprz do smaku ziemniaki
Ogrodnik w podróżyszynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami Makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym Ilość porcji: 2-3 Przygotowanie: 25 minut
nietylkopasta.pllunch do pracy. Składniki: 250 g szynki (może być również pierś z kurczaka, pokrojona w kostkę i usmażona) duży ogórek zielony pół główki średniej kapusty pekińskiej około 100 g makaronu noodle papryka czerwona puszka kukurydzy 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przyprawa do makaronu: 2 łyżeczki sosu sojowego ciemnego 2 łyżki oliwy szczypta: czosnku granulowanego, soli, pieprzu, ostrej papryki, imbiru
e-PrzepisyKulinarneodzysku'- z rosołu/zupy), słodka, gotowana mini marchewka, zielony groszek plus sos na bazie masła i rosołu... Oto maminy przepis na prosty oraz pyszny obiad z dzieciństwa, czyli lekkostrawna i pożywna potrawka 😋 Pamiętacie? Jedliście? 3-4 porcje: * rosół/bulion warzywny- 600 ml * gotowane mięso z kurczaka- 250 g * marchewka- około 200 g * groszek- około 140 g * ryż
Kraina Miodem Płynącapaprykę kroimy w kostkę. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filet z kurczaka do mocnego zarumienienia. Dodajemy paprykę, cebulę i czosnek, również smażymy aż zaczną puszczać sok. Wlewamy pomidory, dusimy na małym ogniu przez 15 minut. Doprawiamy do smaku solą i przyprawami. 3. Makaron mieszamy z sosem
Szefowa kuchnikurczaka przygotowane z przepisu na kebab z kurczaka – 1/4 główki sałaty lodowej – 1/8 główki czerwonej kapusty – 2 łyżki octu winnego (białego) lub jabłkowego – 4 łyżki oliwy z oliwek – 2 łyżeczki cukru – 1 chlebek pita – inne warzywa – np ogórki, pomidory, czerwona cebula – sos: przepis na pikantny sos pomidorowy – sos czosnkowy: jogurt
nietylkopasta.plmniejsze części. Rozgrzać patelnię grillową i na niej opiec pierś z kurczaka, po kilka minut z każdej strony. Po upieczeniu mięso odstawić z ognia na kilka minut, a następnie pokroić w większą kostkę. Wszystkie składniki układać warstwami na półmisku lub w dużej misce. Podawać z sosem vinaigrette i dodatkowo z chrupiącymi tostami. Sos: 125 oliwy lub oleju słonecznikowego 3 łyżki
Codzienna kuchnia niecodziennapokrojoną cebulę. Smażymy ok. 1 minuty. Po tym czasie na patelnie wrzucamy kurczaka i smażymy ok. 2 minut. Następnie dodajemy paprykę i ugotowaną fasolkę i dalej smażymy. Całość zalewamy mlekiem kokosowym, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Dusimy pod przykryciem przez jakieś 5-7 minut do odparowania sosu. Podajemy na talerzu z ryżem. Dajcie znać w komentarzach, czy próbowaliście już
Gotuj z MąkąPoniżej znajdziecie bardzo szybki i prosty w przygotowaniu przepis na smaczną sałatkę z pora i groszku . Sałatka jest błyskawiczna w przygotowaniu i całą pewnością będzie wszystkim
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mamy możliwości zrobić go w tradycyjny sposób:). Szaszłyki: 500g filetów z kurczaka sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, przyprawa kebab-gyros, czosnek granulowany, cebula granulowana 4 łyżki oleju Sałatka: 1 opakowanie mixu sałat 10 pomidorków koktajlowych 3 ogórki gruntowe 1 cebula 4 papryczki konserwowe Sos do sałatki: 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy
Szefowa kuchnimąka "sama" pokryła kawałki mięsa. Mąki nie należy dociskać do kurczaka - dzięki temu zabiegowi powstaną nam charakterystyczne "łuski". Hot Wingsy smażymy w głębokim oleju, na średnim ogniu, na złoty kolor (przez ok. 5-7 minut z każdej ze stron). Podajemy z frytkami i dowolnymi sosami, np. czosnkowy i barbecue. Moje posty
Słodka Stronapapryki czerwonej 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego Olej kokosowy PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczakiem kroję w kostkę, doprawiam a następnie smażę na oleju kokosowym. Następnie warzywa myję i kroję w słupki. Natkę pietruszki drobno siekam. Wszystko dodaję do mięsa. Dodaję mleko kokosowe oraz pastę curry. Duszę aż sos zgęstnieje. Makaron dodaję do sosu. Mieszam i pozostawiam pod przykryciem
Gotowanie Patkiświetna! Rewelacyjnie syci i rozgrzewa. Idealna na chłodne, zimowe dni! składniki: udko kurczaka ok 1 szkl drobnego makaronu (moje cienkie niteczki) cebula 2 ząbki czosnku ok 400 g warzyw świeżych lub mrożonych (marchew, pietruszka, brukselka, por, seler, fasolka szparagowa) 2-3 cm korzenia imbiru 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oliwy przyprawy: słodka mielona papryka
6nieboporcji, bo zazwyczaj tyle jest udek): opakowanie mięsa z udka kurczaka opakowanie pieczarek tarty ser lub bułka tarta farsz szpinakowy: pół opakowania sera typu feta pół opakowania mrożonego szpinaku 2 łyżki śmietany łyżka mąki cebula 2-3 ząbki czosnku pieprz, papryka słodka do przyprawienia sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1,5 szklanki mleka kostka rosołowa drobiowa
dobra gospodyni dom wesołym czynirazem zamieniałam ją na cebulę. W lodówce miałam zapas filetów z udek kurczaka. Wydobyłam z głębi szafki maszynkę do mielenia i jej użyłam. Mięso drobiowe można zastąpić wieprzowym. Cebula ma przyjemny słodkawy smak i to najbardziej mnie w tym daniu urzeka. Najlepiej podawać je z ulubionym sosem. Tydzień z hasłem wymyślonym przez Maćka dobiega końca. Mam wielką nadzieję skosztować kiedyś
zadanie-gotowanieKiedyś zajadałam się w takiej wersji kurczakiem... dziś zamieniam go na tofu, którego kiedyś nie lubiłam, a teraz szukam co nowych pomysłów na to jak je podać i aż, dziwne, że zapomniałam o tym starym sprawdzonym połączeniu jakim jest kremowy sos... z dyni, koniecznie hokkaido i nieśmiertelnego masła orzechowego. Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam takie rozgrzewające potrawki
More food, love and dreamswielkanocnym klimacie. Może któryś z przepisów Was zainspiruje... Jajka w sosie tatarskim Jajka faszerowane musem z łososia Jajka w szynce parmeńskiej Jajka z wędzonym pstrągiem Jajka faszerowane pastą z bakłażana, pieczarek i orzechów Jajka z tatarem z polędwicy łososiowej Jajka z chrzanową pastą z kurczaka Jajka faszerowane szprotkami i groszkiem Jajka faszerowane wędzonym kurczakiem Jajka z pikantną pastą
Czerwień i błękitproszku. Gdy cebule nabierze koloru papryki, dodajemy pokrojony, oczyszczony filet z kurczaka oraz 2 łyżki domowej przyprawy do sałatek, mieszamy i obsmażamy mięso. Zalewamy 1/2 szklanki wody. Gdy mięso zmięknie przygotowujemy zawiesinę z 1 szklanki wody i 1 - 2 łyżek mąki, stopniowo wlewamy do gorącego sosu i mieszamy. Czekam, aż sos zgęstnieje, doprawiamy do smaku. Podajemy z ziołową kaszą jęczmienną
Moja smaczna kuchniaczosnkiem. Razem smażymy aż woda ze szpinaku odparuje. Dodajemy śmietanę, sól, pieprz. Kurczaka wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy do miękkości. Tortillę smarujemy szpinakiem ( lubię duuużo szpinaku) układamy na niej kurczaczka i zawijamy. Podajemy z dowolną sałatką - u mnie kapusta pekińska z pomidorem i ogórkiem w sosie vinegrett. Tortillę można zastąpić zwykłym naleśnikiem - również jest pyszne Smacznego
sierotka maRysia w kuchniJajka gotuję na twardo. Obieram i kroję na ćwiartki. Filet z piersi kurczaka gotuję do miękkości w osolonej wodzie i kroję w kostkę. Kukurydzę odsączam z zalewy. 2. Wszystkie przygotowane składniki sałatki delikatnie ze sobą mieszam. Oprószam solą i pieprzem. 3. Majonez mieszam ze śmietaną. Przygotowanym sosem polewam sałatkę
Tradycyjna kuchnia Kasismaków i aromatów mieszanki warzyw, przypraw oraz ziół. Składniki : 1 pierś z kurczaka 150 g pieczarek 3 łyżki grzybów mun 1 marchewka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 mała cukinia 2-3 ząbki czosnku imbir (około 3cm) 2 pomarańcze 400 ml przecieru pomidorowego 5 łyżek sosu sojowego 2 łyżki miodu kiełki na patelnie stir- fry 1 łyżka sezamu kilka
zobacz ich smakzdecydowałam się na wydanie odmienne od tego najbardziej znanego - tradycyjnego cannelloni w sosie pomidorowym. Odkąd w moje imieniny Mąż zabrał mnie na przepysznego łososia na szpinaku, chodziło to pyszne zielsko za mną. Pretekst gotowy. Mąż za szpinakiem nie przepada, ale zwabiony formą podania i soczystym mięskiem kurczaka przyswoił przy okazji i witaminy ;) Składniki (na mega-sycący obiad
Kuchnia po mojemuminut aż zmięknie. Po tym czasie zwiększyć ogień i wrzucić kurczaka z marynatą. Przesmażyć kolejne 3 minuty. Dolać wody, listki laurowe, przykryć i dusić 30 minut aż mięso się ugotuje. Po tym czasie dodać śmietanę, wymieszać i gotować bez przykrycia kolejne 15 minut aż sos zgęstnieje. Jak zawsze, podawać z ryżem i/lub indyjskimi chlebkami
W kuchni wieczoremTortillę robię zazwyczaj wtedy, kiedy nie mam czasu na gotowanie. Jest szybka i smaczna, szczególnie mój mąż ją lubi :)Składniki:dowolna ilość placów tortilli1 pierś z
Kuchnia domowa Animąka "sama" pokryła kawałki mięsa. Mąki nie należy dociskać do kurczaka - dzięki temu zabiegowi powstaną nam charakterystyczne "łuski".Hot Wingsy smażymy w głębokim oleju, na średnim ogniu, na złoty kolor (przez ok. 5-7 minut z każdej ze stron). Podajemy z frytkami i dowolnymi sosami, np. czosnkowy i barbecue. Moje posty
Słodka Stronazostawić 1 cm od brzegu wolny, który posmarować jajkiem .Nałożyć paski wędzonego kurczaka i paski pomidorów suszonych, dodać połówki oliwek ,posypać startą mozzarellą. Ciasto złożyć na połowę i dokładnie skleić. Wierzch calzone posmarować białkiem i posypać suszonym oregano. Piec w temp.220stop.przez 15 min. Możemy podać z sosem czosnkowym, jogurtowym-ziołowym. Na ciasto do calzone możecie wykorzystać swój sprawdzony przepis
Kulinarny karnet Christopherapołączeń, ale uwierzcie mi smakuje po prostu idealnie. Już raniej próbowałem marynować kurczaka w brzoskwiniach i smakował bardzo dobrze, ale boczek wieprzowy w brzoskwiniach i chilli jest na dużo lepszy! Zapraszam! Składniki: 1 kg boczku wieprzowego 2 brzoskwinie łyżeczka soli łyżeczka sproszkowanych ziaren kolendry 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oliwy łyżeczka soli czosnkowej papryczka chilli mała cebulka Przygotowanie
Kuchnia ŁukaszaSkładniki Mięso - ½ kg filetów z kurczaka - 5 ogórków kiszonych - ½ opakowania przyprawy kebab-gyros - 2 cebule - ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki - olej Surówka - ½ kapusty pekińskiej - marchew, cebula - 2 ogórki kiszone - 2 łyżki oleju - sól, pieprz - cukier, ocet ( ok. 1 łyżeczka ) Sos - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 2 łyżki
Świat Smaku